Svenska kyrkan Bredaryds pastorat

Välkommen till Svenska kyrkan i Bredaryds pastorat. Vi vill vara en mötesplats i livets olika skeden, för det lilla och det stora, för det inre och för det yttre. Vi bygger en kyrka för framtiden med en självklar plats för barn, ungdomar, familjer och äldre i gudstjänst och verksamhet. Våra församlingar är Bredaryd församling och Kulltorp församling.

Kommande gudstjänster

En adventsljusstake med två ljus tända står på en röd duk.

Söndagen 4 december, kl.10.00 Högmässa i Kulltorps kyrka.

Det är Andra söndagen i advent och temat är Guds rike är nära. Anders Hallberg, Helena Othin och Caisa Magnusson tjänstgör. Kollekten går till Abrigo. Välkommen!

En adventsljusstake med två ljus tända.

Söndag 4 december kl. 18.00, Gudstjänst i Bredaryds kyrka.

Det är Andra söndagen i advent och temat är Guds rike är nära. Anders Hallberg, Helena Othin och Caisa Magnusson tjänstgör. Kollekten går till Hela människan, hjärta för barn. Välkommen!

Gryning med soluppgång bakom skogen. Dimslöjor dansar på sjön.

Onsdag 7 december kl. 08.00 Morgonmässa i Kulltorps kyrka.

Vi börjar onsdagen med en morgonmässa i Kulltorps kyrka. Efter mässan är man välkommen in i församlingshemmet för en lättare frukost. Välkommen!

En vit adventsljusstake med tre ljus tända.

Söndag 11 december kl. 11.00, Kyrkoherdeinstallation med biskop Fredrik Modeús. Mässa med medverkan av Pastoratskören och Mikael Karlsson på trumpet.

Det är Tredje söndagen i advent och temat är Bana väg för Herren. Anders Hallberg, Ingemar Nilson, Elisabeth Ringdahl och Peter Johansson tjänstgör. Kollekten går till Svenska kyrkan. Välkommen!

En adventsljusstake i svart smide med alla fyra ljusen tända.

Söndag 18 december kl. 10.00 Högmässa i Bredaryds kyrka.

Det är Fjärde söndagen i advent och temat är Herrens moder. Ingemar Nilson, ... och Mikael Svensson tjänstgör. Kollekten går till ACT Svenska kyrkan. Välkommen!

En adventsljusstake med fyra ljus tända.

Söndag 18 december kl. 18.00 "Jul, jul, strålande jul!" Musikgudstjänst med Kulltorps kyrkokör och musiker medverkar.

Magnus Karlsson - Gitarr Malte Karlsson - Bas Elisabeth Ringdahl - Piano, körledning Det är Fjärde söndagen i advent och temat är Herrens moder. Ingemar Nilson, Elisabeth Ringdahl och Mikael Svensson tjänstgör. Kollekt går till ACT Svenska kyrkan. Välkommen!

Lördag 24 december, kl. 10.00 Julbön i Bredaryds kyrka.

Det är Julafton och temat är Inför Jesu födelse. Anders Hallberg, Malin Hägg, Elisabeth Ringdahl och Caisa Magnusson tjänstgör. Kollekten går till Den goda herdens skola. Välkommen!

Lördag 24 december, kl.10.00, Julbön i Kulltorps kyrka.

Det är Julafton och temat är Inför Jesu födelse. Kerstin Carlsson, Otilia Grahn, Lena Björn och Peter Johansson tjänstgör. Kollekten går till Abrigo. Välkommen!

Lördag 24 december kl. 23.00, Midnattsmässa med Kulltorps kyrkokör i Kulltorps kyrka.

Det är Julnatten och temat är Den heliga natten. Ingemar Nilson, Pauline Gustafsson, Lena Björn och Peter Johansson tjänstgör. Kollekt går till Abrigo. Välkommen!

Lördag 24 december kl. 23.00, Midnattsmässa med kören Blandade röster och sång av Kristin Barkman i Bredaryds kyrka.

Det är Julnatten och temat är Den heliga natten. Anders Hallberg, Elisabeth Ringdahl och Caisa Magnusson tjänstgör. Kollekten går till Den goda herdens skola. Välkommen!

Söndag 25 december, kl. 06.00 Julotta i Kulltorps kyrka.

Det är Julottan och temat är Inkarnationens mysterium. Anders Hallberg, ... och Mikael Svensson tjänstgör. Kollekten går till Abrigo. Välkommen!

Måndag 26 december, kl.18.00 Gudstjänst med julens önskepsalmer i Bredaryds kyrka.

Det är Annandag jul och temat är Martyrerna. Anders Hallberg, Elisabeth Ringdahl och ... tjänstgör. Kollekten går till ACT Svenska kyrkan. Välkommen!

En adventsstjärna lyser i mörkret.

Torsdag 29 december, kl.19.00 "För dig är en stjärna tänd" musikgudstjänst i Bredaryds kyrka.

Under gudstjänsten kommer vi ha avtackning för Organist Elisabeth Ringdahl. Anders Hallberg och ... tjänstgör. Medverkar gör: Blandade röster Personal kören Per Elvinsson - violin Lena Björn - flöjt Elisabeth Ringdahl - piano, körledning Välkommen!

Lördag 31 december, kl.16.00, Ekumenisk nyårsbön, sång av Maria Nilsson och Elisabeth Ringdahl, i Bredaryds kyrka.

Det är Nyårsafton och det är nyårsbön i Bredaryds kyrka. Anders Hallberg, Elisabeth Ringdahl och Gert Barkman tjänstgör. Välkommen!

Söndag 1 januari, kl.18.00. Mässa i Kulltorps kyrka.

Det är Nyårsdagen och temat är I Jesu namn. Ingemar Nilson, ... och Mikael Svensson tjänstgör. Kollekten går till Svenska kyrkans unga i Växjö stift. Välkommen!

Fredag 6 december, kl.16.00, Mässa med sång av Isabelle Landin i Bredaryds kyrka.

Det är Trettondedag jul och temat är Guds härlighet i Kristus. Anders Hallberg, ... och Peter Johansson tjänstgör. Kollekten går till ACT Svenska kyrkan. Välkommen!

Fredag 6 december, kl.18.00, Mässa med sång av Isabelle Landin i Kulltorps kyrka.

Diakonal verksamhet

Pilgrimsvandring

Välkommen på vandring för klimatet.

Promenadgrupp

Äntligen är vår promenadgrupp igång igen!

Mer om våra kyrkor och vår verksamhet