Lackalänga-Stävie församling

Välkommen till din församling! Vi firar gudstjänst varje söndag och vardagens träffar präglas av gemenskap, påfyllnad och omsorg. För Guds skull, för vår skull, för världens skull. Restriktionerna vi levt med länge är nu borttagna, pandemin pågår och vi fortsätter att träffas på ett säkert sätt. Var rädd om dig och varandra!

I den stilla ljusa juninatt

En kvinna sitter på en klippa och tittar på solnedgången.
Foto: Torsten Bundsen /Ikon

Söndag 12 juni kl. 18.00 i Lackalänga kyrka

Sommarkonsert med lyrisk musik av Hugo Alfvén, Wilhelm Stenhammar, Wilhelm Peterson-Berger, Eric Whitacre, Ola Gjeilo, Oskar Merikanto och Frederick Delius
kyrkokören Gaudia
Heiskanenkvartetten
Jonatan Jonsson, klarinett

Gudstjänster

Välkommen att vara med och fira gudstjänst! Vi är en levande församling med människor i olika åldrar.

Vardagsrum

Gemenskap för barn i sällskap med vuxen. Vi leker, äter och delar lite vardag med varandra. Vi ses på onsdagar kl 16-18. Välkommen!

Små och Stora

Välkomna på tisdagar! Gemenskap, sång och fika.

Konfirmation 2022/2023

Du som är född 2008 eller börjar klass 8 hösten 2022. Under hösten startar ett nytt gäng konfirmander - välkommen att anmäla dig! Vi erbjuder två grupper, se information nedan.

Diakoni

Lackalänga-Stävie församlings diakoni - att möta medmänniskan med kärlek, respekt och varsamhet. Här finns information om Sopplunchen, Raststället, Läxhjälp och lite till.

Dop, vigsel och begravning

Vid livets stora tillfällen finns kyrkans mångtusenåriga tradition som kan omfamna händelsen. Oavsett om det handlar om ett barns födelse, ett pars kärlek eller när en människa dör är dopet, bröllopet och begravningen ett sätt att bäras i Guds händer.

ljusbärare

Förbön

Vill du att vi ber för något? Vill du själv vara med och be?

Någon sitter och arbetar på sin laptop.

GDPR - så behandlar Lackalänga-Stävie församling dina personuppgifter.