Svenska kyrkan i Bayern

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss på Zeppelinstraße 63 (ingång från Schwarzstraße), 81669 München

Hur tar man sig dit?

Alla S-Bahn-linjer till Isator eller Rosehneimer Platz, spårvagn 16 till Deutsches Museum, buss 132 till Boschbrücke eller buss 52 och 62 till Schweigerstraße.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men kontorslokalen finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München, i församlingslokalen och i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Kontakta oss också gärna på kontoret i München, tel  089/90 15 61 03.

Kontoret är öppet måndagar, tisdagar och onsdagar mellan 9:30 och 13:30.

VÄLKOMMEN!

ÖPPET HUS / HOUSE WARMING

Torsdagen den 8:e februari mellan klockan 18:00 och 20:00 hälsar vi alla hjärtligt välkomna att komma förbi och mingla  i vår nya lokal på Zeppelinstraße 63.

Nästa gudstjänst

Söndagen den 18:e februari kl 17:00 är det gudstjänst i St. Willibrord

Hjärtligt välkomna!

KONFIRMATION

Nu är det dags att anmäla sig till KONFIRMAND 2018!

Är du född mellan 2002 och 2004?

Funderar du över varför det finns orättvisor och varför Gud inte verkar göra något?

Vill du diskutera liv och död, hämnd och förlåtelse och fundera över vad Jesus var för en?

Gillar du musik och att göra drama och att ägna dig åt annat skapande?

Då tycker jag att du skall börja fundera över att konfirmera dig!

Konfirmandarbetet kommer att bedrivas i lägerform 5 helger under året, nämligen 29.9-3.10, 17-19.11, 9-13.2, 16-18.3 samt 10-13.5.

Konfirmationen är planerad till den 10 juni 2018.

Vill du veta mer redan nu, så kontakta gärna kyrkoherde Torvild Evensson: 0151 67 52 37 31 /torvild.evensson@svenskakyrkan.se

Klicka här för mer information!

barnverksamhet - kommande aktiviteter 2018:

SÖNDAGSSKOLA

Välkomna alla barn till vår söndagsskola den 18:e februari klockan 11:00 på Zeppelinstr. 63 (ingång Schwarzstrasse)!

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande mammor och pappor!

Föräldracaféet äger rum varje tisdag mellan 10:00-12:00 i vår lokal på Zeppelinstrasse 63 (ingång Schwarzstrasse).

MINIORER

Miniorerna är till för dig som är 6-9 år.

Vi träffas en fredagseftermiddag i månaden i församlingens lokaler på Zeppelinstrasse 63 (ingång från Schwarzstraße) klockan 16:00-18:00.

På miniorerna har vi roligt tillsammans, leker, sjunger, pysslar, fikar och pratar om det som står i Bibeln samt om det som är viktigt i livet

.

Vår första miniorträff äger rum den 16:e februari kl. 16:00-18:00.

Månadsträffen

Varje sista tisdag i månaden kl 15:00 har församlingen en månadsträff på Adalbertstrasse 32.

Kom och njut av Lily´s hembakade kanelbullar!

Ni är alla varmt välkomna!

Samtal över bibeltema

Välkommen till "Samtal över bibeltema" med vår kyrkoherde Torvild Evensson.

Sammankomsterna äger rum en gång i månaden på måndagar kl. 15:00-17:00 efter en gudstjänstsöndag i församlingslokalen på Zeppelinstraße 63. Kommande tillfällen:

- måndag 15:e januari

Välkommen!

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet