Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss i församlingskansliet.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men församlingskansliet finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München samt i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Information om kontakt här.

VÄLKOMMEN!

OBS!

Tillsvidare har vi inga 2G regler vid våra gudstjänster och andra sammankomster och aktiviteter

Nya öppettider i höst

Församlingen på Zeppelinstr. 63 har från september nya öppettider.

Vi har öppet på måndagar 13.30-16.30, tisdagar 12-16 samt första onsdagen varje månad 10-12.

Församlings besök

När du tänker besöka församlingen ber vi dig att kontakta oss så att det är öppet och att någon kan ta emot dig.

Adventsgudstjänst med Lucia

Vi firar adventsgudstjänst med Luciatåg 11 december i Gustav-Adolf-Kirche kl.12 som leds av vår kyrkoherde Gunilla Renöfält.

Vi önskar er varmt välkomna.

Luciakonsert

Den 9 december arrangerar församlingen Luciakonsert i St.Markuskirche (Gabelsbergerstr.6) kl.18.30.

Förköp för biljetter via https://www.eventim-light.com/de/a/636e5392ac0e1e3b430c21f4/

samt vid kvällskassan som öppnar 17.30.

Hjärtligt välkomna

Söndagsskola

Söndagskolan kommer att återupptas i januari.

Föräldrarcafé

Hjärtligt välkomna till vårt familjecafé!

Har du barn i 0-6 års åldern?

Varannan tisdag kl. 12.30-13.30 har vi föräldrarcafé på församlingslokalen på Zeppelinstr. 63 (ingång runt hörnet på Schwarzstrasse).

Vi leker, sjunger och pysslar tillsammans.

Vi har kaffe och te, ta gärna med er egen fika.

Nästa tillfälle: se kalendern.

Vi ser fram emot att träffa er!

Nedan kan ni se ett urval av de aktiviteter vi arrangerar.

Se kalender för mer information

Barnverksamhet - kommande aktiviteter 2022:

SÖNDAGSSKOLA

Innan våra gudstjänster har vi söndagskolan. Tillsammans sjunger och pysslar, ofta med det tema gudstjänsten handlar om.

Hjärtligt välkomna!

För kommande tillfällen: vänligen se kalendern.

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande barn, mammor och pappor!

Församlingslokalen är öppen för er varannan tisdag 12-13 (se kalandern för aktuella datum). Ta gärna med egen fika. Vi har kaffe, te, spel, böcker och lite leksaker.

MÅNADSTRÄFFEN

En gång i månaden har församlingen en månadsträff som äger rum sista tisdagen i månaden kl.15-18 på Altkatolische-Kirche på Adalbertstr. 32 (inne på gården).

Ni är alla varmt välkomna.

Friherrarna

Vi träffas första onsdagen i månaden i församlingslokalen för att diskutera och umgås.

Vi är herrar som  har ledigt mitt på dagen och träffas över en bit mat med trevlig samvaro och livliga diskussioner om aktuella teman i Sverige, Tyskland och övriga världen.

FILMKVÄLLAR

Vi arrangerar filmkväll en gång i månaden för våra medlemmar.

Lokal: Svenska Församlingen på Zeppelinstr.63, ingång Schwarzstr.

Nästa tillfälle: se kalender

MINGELKVÄLL

En gång i månaden har vi mingelkväll i församlingslokalen.

Se kalendern för nästa tillfälle.

Ta med något att dricka, äta och mingelhumör!

Välkomna!

Samtalsgrupp

Välkommen till samtalsgruppen.

Tillsammans samtalar vi om olika ämnen som ligger oss nära. Ta gärna med förslag på ämnen som du vill diskutera.

Nästa tillfälle: se kalendern

Reseinformation i Corona tider

För att få aktuell information angående regler för inresa/utresa från Sverige finns uppdaterad information på svenska ambassadens hemsida- www.swedenabroad.se

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet.