Svenska kyrkan i Bayern

Vill du ha kontakt med en svensk församling? Vill du veta något om dop, vigsel eller begravning? Vill du fira gudstjänst på svenska och träffa andra i ett svenskspråkigt sammanhang? Då är du välkommen att besöka oss i församlingskansliet.

Våra medlemmar är spridda över hela Bayern men församlingskansliet finns i München. Gudstjänst hålls i Gustav-Adolf-Kirche i München samt i St. Jobst-Kirche i Nürnberg.

Information om kontakt här.

VÄLKOMMEN!

gudstjänst

Vi firar Vårgudstjänst 25.4 kl 13.00  i Gustav-Adolf-Kirche.

Tillsammans firar vi in våren med musik och dans.

OBS Begränsat antal platser!

Vi önskar er varmt välkomna.

Söndagsskola-tyvärr inställd tillsvidare

Vi ser fram emot att börja med söndagsskolan igen.

Tillsammans med vår kyrkoherde Susanna läser, sjunger och pysslar vi.

Välkomna!

högmässa online

Vi vet att många känner oro inför det som händer. Vi delar den oron med er alla. Vi följer alla de råd och föreskrifter som myndigheter utfärdar.

Föregående högmässor från Frankfurt kan du hitta online på YouTube.

Kyrkorådet

Stå fASTA I hoppet!

Under våren 2021 lever vi fortfarande med pandemin. Det innebär, bland annat, att vi inte kan samlas i större skaror på ett och samma ställe.

För att också under dessa omständigheter öka möjligheterna till gemensam fördjupning under fastan har vi som biskopar spelat in varsitt seminarium.

Vi hoppas du slår följe med oss genom fastan!

Stå fasta i hoppet kommer att publiceras med två avsnitt per vecka från fastlagssöndagen fram till påsk. Du finner dem på www.svenskakyrkan.se/sta-fasta-i-hoppet ”. Du kan också se alla avsnitt i din takt på https://vimeo.com/showcase/7910083.

Titta givetvis extra på vårt eget avsnitt från Visby stift. Vi pratar om och utifrån Martin Lönnebos bok ”Drömmen om innersta sjön”. https://vimeo.com/showcase/7910083/video/508491590

+Thomas

Biskop i Visby stift

Aktiviteter i Coronatider

Välkomna!

Det glädjer oss att vi kan återuppta vissa av våra aktiviteter. Både samtalsgruppen,  och friherregruppen är tillbaka efter coronauppehållet, dock med ändrade tider och online.

Tyvärr måste Månadsträffen inställas i april.

Vänligen se kalendern för mer information.

Aktiviteter

Nedan kan ni se höstens planerade aktiviteter-tyvärr är många fortfarande inställda.

Se kalender för mer information

barnverksamhet - kommande aktiviteter 2021:

SÖNDAGSSKOLA

För kommande tillfällen: vänligen se kalendern.

FÖRÄLDRACAFÉ

Kom och lek, fika & umgås med andra svensktalande barn, mammor och pappor!

Församlingslokalen är öppen för er tisdagar 9-12. Ta gärna med egen fika. Vi har spel, böcker och lite leksaker.

MÅNADSTRÄFFEN

En gång i månaden har församlingen en månadsträff. Vi hoppas kunna träffas igen i slutet av våren.

Kom och njut av Lily´s hembakade bullar! Ni är alla varmt välkomna!

OBS Ny tid och lokal!

Friherrarna

Vi träffas normalt varannan fredag för att diskutera och umgås. Vi är herrar som normalt har ledigt mitt på dagen - d.v.s. många är pensionärer. Men det hindrar oss inte att föra livliga diskussioner om aktuella teman i Sverige, Tyskland och övriga världen. Anmäl dig till Staffan om du vill vara med på staffan-lindqvist@t-online.de

FILMKVÄLLAR

Tredje onsdagen i varje månad kl. 18:00 visar vi filmer på svenska i vår församlingslokal.

Alla medlemmar är mycket välkomna att titta förbi!

MINGELKVÄLL

En torsdag i månaden arrangerar vi mingelkväll i församlingslokalen för våra medlemmar.

Se i nyhetsbrevet eller kalendern för nästa datum.

SamtalSGRUPP

Välkommen till samtalsgruppen! Ta gärna med ett tema du skulle vilja prata om.

För nästa tillfälle: se nyhetsbrevet eller klicka på kalendersymbolen högst upp till höger.

Anmäl dig till Staffan, staffan-lindqvist@t-online.de om du vill delta.

Reseinformation i Corona tider

För att få aktuell information angående regler för inresa/utresa från Sverige finns uppdaterad information på svenska ambassadens hemsida- www.swedenabroad.se

SKUTs Värdegrund

För oss alla som är med i en utlandsförsamling i Svenska kyrkan finns sedan en kort tid en viktig grund att stå på och stå för.

Ett flerårigt arbete har resulterat i den gemensamma övertygelsen, att vi i vår verksamhet ska ha de tre värdeorden ÖPPENHET, HOPP och TRO.

Vi rekommenderar alla våra medlemmar att ta del av detta budskap som du kan läsa mer om här.

Hitta oss på Facebook!

Klicka här för att komma till vår Facebook-sida!
Vi har även en speciell Facebook-grupp för de event och uppdateringar som rör vår barnverksamhet. För att bli medlem i gruppen måste man vara med på Facebook och sedan söka om att bli medlem. Sök på Facebook efter: Svenska Församlingen i Bayerns Barnverksamhet.