Villstads församling

Kontakt

Villstads församling Besöksadress: Södra Kyrkogatan 7, 33332 Smålandsstenar Postadress: Box 83, 33222 Gislaved Telefon: +46(371)83650 E-post till Villstads församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Villstads församling

I Villstads församling finns två kyrkor, Smålandsstenars kyrka, som ligger inne i samhället och Villstads kyrka, som är den gamla kyrkan och ligger 5 km norr om Smålandsstenar. Vi har gudstjänster i båda kyrkorna i stort sett varje söndag.

Gillar du att sjunga? Vill du vara med och sprida ljus?

Smålandsstenars Lucia 2017

Gillar du att sjunga? Vill du vara med och sprida ljus?

11 - 18 oktober

Händer i veckan!

11 - 18 oktober

100% med huvudsaklig tjänstgöring i Smålandsstenar
och  100% med huvudsaklig tjänstgöring i Reftele

Gislaveds pastorat söker Kyrkvaktmästare

100% med huvudsaklig tjänstgöring i Smålandsstenar och 100% med huvudsaklig tjänstgöring i Reftele

Öppet för barn upp till 1 år och deras föräldrar.
Anmälan gör du till 072-247 63 35 eller rebecka.josefsson@svenskakyrkan.se

Babyrytmik

Öppet för barn upp till 1 år och deras föräldrar. Anmälan gör du till 072-247 63 35 eller rebecka.josefsson@svenskakyrkan.se

Stor & Liten är en öppen mötesplats för vuxna med barn från 0 år och uppåt. Tisdagar 09.30-11.30 (drop-in 9.30-10.00)

Stor & Liten

Vill du göra något kul på fredagskvällarna?

Kyrkans Unga

Vill du göra något kul på fredagskvällarna?

I Villstads församling har vi två körer, Vi vill sjunga kören som övar på onsdagar 19.00 och Kyrkokören som övar på tisdagar kl. 19.00. Välkomna gamla som nya körsångare!

Församlingens körverksamhet

Söndagar 16.00 - 18.00 i Equmeniakyrkan, Smålandsstenar

Öppen kyrka

Söndagar 16.00 - 18.00 i Equmeniakyrkan, Smålandsstenar

"Ah, den här texten. Den här texten, vänner. Berättelsen om den lame mannen som av sina vänner sänks ner genom ett hål i taket för att få komma till Jesus, den är kyrka för mig, och jag ska förklara hur jag menar". Läs Maria Bergius Tankar inför helgen.

Tankar inför helgen

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Bli medlem i Svenska kyrkan

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I
SVENSKA KYRKAN

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation.

Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig!

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Vigsel

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Begravning

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet. Här hittar du samtliga gudstjänster i vårt pastorat.

Kyrkdörren