Villstads församling

I Villstads församling finns två kyrkor, Smålandsstenars kyrka, som ligger inne i samhället och Villstads kyrka, som är den gamla kyrkan och ligger 5 km norr om Smålandsstenar. Vi har gudstjänster i båda kyrkorna i stort sett varje söndag.

Konfirmandläger 2022

Klicka här för att se ett bildspel från årets konfirmandläger. Klicka på pilarna som finns till höger uppe i bilden för att kunna läsa bildtexterna.

Bön för fred

Måndag - fredag 18.00 med start onsdag 9 mars 18.00 samlas vi bön i Smålandsstenars kyrka. Varmt välkomna!

Växthus

Tänk dig att du går in i ett växthus. Ett sånt där ganska stort, kanske på en handelsträdgård. Det är behagligt varmt, lite fuktigt och det luktar jord och grönska. Det känns i luften att det växer så det knakar härinne. Det är god jord och högt i tak, helt enkelt bra förutsättningar för god växt och kanske så småningom en skörd. Onsdagskvällar i Smålandsstenars kyrka har under många år präglats av Andrum. En stilla gudstjänst med musik och plats för tankar och böner (och väldigt gott fika!). Men bara en gång i månaden! Nu vill vi som jobbar i Villstads församling, och säkert flera av er att det ska bli något mer. Klicka här och läs mer.

Filmer om kyrkorna i Gislaveds pastorat

Här har du möjlighet att besöka varje kyrka via en liten film. En kort historik som ger dig mer kunskap. Det finns även möjlighet att lyssna på dessa filmer när du besöker våra kyrkor. Klicka här för att komma till filmerna!

Digital kyrkogårdsvandring

Nu finns det möjlighet att gå en digital kyrkogårdsvandring på kyrkogårdarna i Anderstorp, Burseryd, Båraryd, Norra Hestra, Reftele, Södra Hestra, Villstad, Våthult och Öreryd. Du kan välja att besöka dessa kyrkogårdar och med hjälp av din smartphone ta del av kyrkogårdsvandringarna eller lyssna här på webben. Välkommen!

Tre flickor sitter på en gungleksak inomhus och skrattar.

Barn- och ungdomsverksamheten

Välkommen till oss i Barn- och Ungdomsverksamheten. Vecka 8 startar upp vårterminen 2022 :-) Läs mer om våra grupper här under. Hoppas att du hittar något som passar! Hoppas vi ses! Rebecka och Anna

Stor och liten

Stor och liten är en öppen mötesplats för vuxna med barn från 0 år och uppåt. Vi träffas på tisdagar kl.9.30 – 11.30 i barnlokalen i Smålandsstenars församlingshem med start 1 mars.

Himlaskoj

Denna grupp vänder sig till barn som är födda 2016-2017 .Klicka här för mer information.

Måndax

Denna grupp vänder sig till barn som är född 2013-2015. Måndagar kl. 13:30 – 16:15.

Barn, solnedgång

Äventyret

Äventyret är en efter skolan- aktivitet för dig som går i årskurs 3 - 6. Vi träffas i Smålandsstenars församlingshem (barnlokalen) på onsdagar kl. 15.00 – 16.30 (drop-in från kl. 14.30). Till denna grupp är det anmälan.

Barnkörerna SOläNG och Ängssol - för alla sång- och dansglada barn!

I församlingen har vi inte bara en utan två barnkörer!

Kyrkans Unga

Vill du göra något kul på fredagskvällarna? Vi träffas på fredagskvällar från 18.30-ca 21.30 i Smålandsstenars församlingshem!

Magnolia

Mammakväll

Vid ett antal tillfällen per termin har vi Mammakvällar för alla mammor i vår församling. När vi träffas så äter vi något gott tillsammans och därefter har vi något program. Vi avslutar kvällen med en andakt. Håll utkik här och på Facebook för aktuell information.

Pappakväll

Vid ett antal tillfällen per termin har vi Pappakvällar för alla pappor i vår församling. När vi träffas så äter vi något gott tillsammans och därefter har vi något program. Vi avslutar kvällen med en andakt. Håll utkik här och på Facebook för aktuell information.

Församlingens körverksamhet

I Villstads församling har vi två körer, Kyrkokören övar på tisdagar kl. 19.00 och Vi vill sjunga kören övar på onsdagar kl. 19.00. Välkomna gamla som nya körsångare!

En person pratar i en handhållen högtalare.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

"Kristi himmelsfärd kanske kunde få vara en dag för oss som tappat bort Gud." Läs Tankar inför helgen av prästen Charlotte.

Barnhänder

Bli medlem i Svenska kyrkan

Du är välkommen att bli en del av Svenska kyrkan och vår gemenskap oavsett vem du är. Här finns det en plats för dig som har frågor om tro, livet eller tankar kring dig själv. Men också för dig som vill engagera dig för rättvisa och en bättre värld, som vill sjunga i kör eller finna ro i en hektisk vardag.

Dop

GRATTIS OCH VÄLKOMNA TILL DOP I SVENSKA KYRKAN Nu vill vi hälsa välkommen till dop. Dopet är en helig handling, det sker bara en gång men har betydelse för hela livet.

Konfirmation

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation. Konfirmation betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och dig! ​

Vigsel

Kärleken kommer från Gud. Alldeles gratis. Kyrkan vill gärna välsigna er kärlek genom ett bröllop i kyrkan eller på annan plats. Tillsammans med präst och musiker kan ni forma en högtid med personlig stil som följer er hela livet.

Begravning

När någon dör skakas tillvaron i sina grundvalar. Ingenting blir sig längre likt och tillvaron ter sig kaotisk. Ofta behöver man fixa det praktiska, samtidigt som man behöver få tid att sörja den som gått bort. Som kyrka vill vi finnas till stöd och hjälp.

Kyrkdörren

I vårt gemensamma församlingsblad kan du läsa om vår verksamhet.