Foto: Shutterstock

Körer för vuxna

I Västerleds församling finns flera olika körer för vuxna, både för nybörjare och vana sångare. Det är utvecklande, roligt och bra för både kropp och själ att sjunga, särskilt tillsammans med andra!

Torsdagskören

En kör för dig som vill komma igång med att sjunga och är ungefär mellan 20 och 50 år. Omväxlande repertoar alltifrån visor och gospel till välkända kyrkosånger. Vi sjunger i en psalmsångsmässa under terminen och medverkar i Västerledskyrkans adventskonserter. Kören övar en timme per vecka och är en damkör. Nya sångare är välkomna. Ingen provsjungning.
Tid: Torsdagar kl. 18.00-19.00 i Västerledskyrkan.
Körledare: Fredrik Zander.

S:ta Birgitta kyrkokör

En blandad kör med cirka 30 sångare i olika åldrar. Vi sjunger musik i olika stilar. I höst sjunger vi The Armed man av Karl Jenkins, Mozarts mässa i Bb-dur och en julkonsert. Kören medverkar även i gudstjänster cirka en gång i månaden. Kören söker fler sångare, främst tenorer och basar. Provsjungning.
Tid: Tisdagar kl. 19.00–21.00
Plats: Nockebysalen, en trappa upp i församlingshemmet vid S:ta Birgitta kyrka
Körledare: Carina Olofson
Start hösten 2021: Tisdag 24 augusti

S:ta Birgitta vokalensemble

En nystartad blandad kör med cirka 30 sångare i olika åldrar på avancerad nivå. I höst sjunger vi bland annat The Armed man av Karl Jenkins, Faurés Requiem, Bachmotetten Jesu meine freude och Hear my prayer av Felix Mendelsohn. Kören söker fler tenorer. Provsjungning.
Tid: Torsdagar kl. 19.00–21.15
Plats: Nockebysalen, en trappa upp i församlingshemmet vid S:ta Birgitta kyrka
Körledare: Carina Olofson
Start hösten 2021: Torsdag 26 augusti

S:t Ansgars kyrkokör

En blandad kör med cirka 30 sångare i olika åldrar. Repertoaren består av musik i olika stilar; från koral till folkmusik, både gammalt och nytt. Kören sjunger i kyrkan en gång i månaden, oftast är det på söndagar klockan 18.00 i S:t Ansgars kyrka. En gång per termin gör kören en konsert eller musikgudstjänst tillsammans med musiker och sångsolister. 
Tid: Måndagar kl. 19.00-21.00 i S:t Ansgars kyrka
Körledare: Magnus Bergman

Västerleds kammarkör

En kör bestående av cirka 45 sångare i olika åldrar på avancerad nivå som regelbundet sjunger de stora körverken, körkonserter och medverkar i mindre ensembler i högmässorna. Höstens större satsning är Mendelssohns oratorium Elias. Enstaka platser kan finnas beroende på stämma och rösttyp. Provsjungning.
Tid: Tisdagar kl. 19.00–21.30 i Västerledskyrkan.
Körledare: Fredrik Zander.
Läs mer på körens hemsida 

Västerledskyrkans vokalensemble

En blandad kyrkokör med cirka 35 sångare. Blandad repertoar med tyngdpunkt på klassisk kyrkomusik. Varje termin gör vi en större konsert med orkester. Inför hösten kan det finnas plats för nya sångare. Provsjungning
Tid: Torsdagar kl. 19.00–21.00 i Västerledskyrkan.
Körledare: Fredrik Zander. 
Läs mer på körens hemsida

Sing the Gospel

Kören leds av gospelprofilen Lasse Axelsson. En del kvällar blir det gästbesök av andra körledare. Terminen avslutas med en konsert. 

Tid: Måndagar kl 18.15-19.30
Start: 27 september
Körledare: Lasse Axelsson

Anmäl dig här på körens hemsida!

Församlingskören

Församlingskören sjunger på äldreboenden  och i gudstjänster. Sångarna är mellan 65 och 95 år och har stor sångglädje.
Tid: Torsdag kl. 15.00–16.30 i S:t Ansgars kyrka från 7 oktober 2021.
Kontakt: Körledare Lena Åmark Ericsson 08-25 10 64 eller Lisbeth Donnerberg på församlingsexpeditionen 08-445 96 41