Körer för vuxna

I Västerleds församling finns flera olika körer för vuxna, både för nybörjare och vana sångare. Det är utvecklande, roligt och bra för både kropp och själ att sjunga, särskilt tillsammans med andra!

Torsdagskören

En kör för dig som vill komma igång med att sjunga och är ungefär mellan 20 och 50 år. Omväxlande repertoar alltifrån visor och gospel till välkända kyrkosånger. Vi sjunger vid några högmässor under terminen och någonting till våren. Kören övar en timmen per vecka. Kören är en damkör och det finns plats för nya sångare.
Tid: Torsdagar kl. 18.00-19.00 i Västerledskyrkan.
Terminsstart våren 2020: Torsdag 16 januari.
Körledare: Fredrik Zander.

S:ta Birgitta kyrkokör

En blandad kör med cirka 30 sångare i olika åldrar. I vår kommer vi bland annat att sjunga The Armed man av Carl Jenkins, Jesu sju ord på korset av Heinrich Schütz, körmusik av Alice Tegnér och börja arbeta med Mozarts rekviem. Kören söker fler tenorer och basar. Provsjungning.
Tid: Tisdagar kl. 19.00–21.00
Terminsstart våren 2020: Tisdag 14 januari
Plats: Nockebysalen, en trappa upp i församlingshemmet vid S:ta Birgitta kyrka
Körledare: Carina Olofson

S:t Ansgars kyrkokör

En blandad kör med cirka 30 sångare i olika åldrar. Repertoaren består av musik i olika stilar; från koral till folkmusik, både gammalt och nytt. Kören sjunger i kyrkan en gång i månaden, oftast är det på söndagar klockan 18.00 i S:t Ansgars kyrka. En gång per termin gör kören en konsert eller musikgudstjänst tillsammans med musiker och sångsolister. I vår sjunger kören bland annat ur The Armed Man av Carl Jenkins.
Tid: Måndagar kl. 19.00-21.00 i S:t Ansgars kyrka
Terminsstart våren 2020: Måndag 13 januari
Körledare: Magnus Bergman

Västerleds kammarkör

En kör bestående av cirka 40 sångare i olika åldrar på avancerad nivå och som regelbundet sjunger de stora körverken och i mindre ensembler i högmässorna. I vår blir vår stora satsning Bachs Matteuspassion.
Det finns plats för nya sångare. Provsjungning.
Tid: Tisdagar kl. 19.00–21.30 i Västerledskyrkan.
Terminsstart våren 2020: Tisdag 14 januari.
Körledare: Fredrik Zander.

Västerledskyrkans vokalensemble

En blandad kör med cirka 30 sångare. Kören strävar efter en god musikalisk nivå och ser till att ha god tid för instudering. I vår sjunger vi ett program med romatisk körmusik och gör Romans Svenska mässa till våren. Provsjungning.

Tid: Torsdagar kl. 19.00–21.00 i Västerledskyrkan.
Terminsstart hösten 2019: Torsdag 16 januari.
Körledare: Fredrik Zander.
Körens hemsida

Sing the Gospel

Kören leds av gospelprofilen Lasse Axelsson. En del kvällar blir det gästbesök av andra körledare. Terminen avslutas med en konsert.

Tid: Tisdag kl 18.15-19.45.
Plats: S:t Ansgars kyrka.
Körledare: Lasse Axelsson.

Anmäl dig här på körens hemsida!

Församlingskören

Församlingskören sjunger på äldreboenden och i gudstjänster. Sångarna är mellan 65 och 95 år och har stor sångglädje.

Tid: Torsdag kl. 15.00–16.30 i en trappa upp i Församlingshuset, Vidängsvägen 11 i Alvik.
Terminsstart hösten 2019: Torsdag 29 augusti.
Körledare: Lena Åmark Ericsson 08-25 10 64
Kontakt: Lisbeth Donnerberg