Körer för vuxna

I Västerleds församling finns flera olika körer för vuxna, både för nybörjare och vana sångare. Det är utvecklande, roligt och bra för både kropp och själ att sjunga, särskilt tillsammans med andra!

Torsdagskören

En kör för dig som vill komma igång med att sjunga och är mellan 20 och 50 år. Omväxlande repertoar alltifrån visor och gospel till välkända kyrkosånger. I höst gör vi en popmässa och medverkar i adventskonserten. Kören övar en timme per vecka
Tid: Torsdagar kl. 18.00-19.00 i Västerledskyrkan.
Terminsstart hösten 2019: Torsdag 5 september.
Körledare: Fredrik Zander.

S:ta Birgitta kyrkokör

En blandad kör med cirka 30 sångare i olika åldrar. Provsjungning. S:ta Birgitta kyrkokör söker sångare i framför allt tenor- och basstämma.
Tid: Tisdagar kl. 19.00–21.00
Terminsstart hösten 2019: Tisdag 27 augusti
Plats: Nockebysalen, en trappa upp i församlingshemmet vid S:ta Birgitta kyrka
Körledare: Carina Olofson

S:t Ansgars kyrkokör

En blandad kör med cirka 20 sångare i olika åldrar. Repertoaren består av kyrkomusik i olika stilar; från koral till folkmusik, både gammalt och nytt. Kören sjunger i kyrkan en gång i månaden, oftast är det på söndagar klockan 18.00 i S:t Ansgars kyrka. En gång per termin gör kören en konsert eller musikgudstjänst tillsammans med musiker och sångsolister.
Tid: Måndagar kl. 19.00-20.45 i S:t Ansgars kyrka
Terminsstart hösten 2019: Måndag 26 augusti
Körledare: Magnus Bergman

Västerleds kammarkör

En kör bestående av cirka 40 sångare i olika åldrar på avancerad nivå och som regelbundet sjunger de stora körverken och i mindre ensembler i högmässorna. Provsjungning.
I höst sjunger gör vi en körturné till Sicilien, sjunger Otto Olssons Te Deum och sjunger in julen. Öppen körrepetition tisdagen den 3 september kl 19.00–21.30.
Tid: Tisdagar kl. 19.00–21.30 i Västerledskyrkan.
Terminsstart hösten 2019: Tisdag 20 augusti.
Körledare: Fredrik Zander.

Västerledskyrkans vokalensemble

En blandad kör med cirka 30 sångare. Kören strävar efter en god musikalisk nivå och ser till att ha god tid för instudering. I höst har vi upptaktshelg i Vadstena, sjunger en jazzmässa av Chilcott samt sjunger in julen. Provsjungning.

Tid: Torsdagar kl. 19.00–21.00 i Västerledskyrkan.
Terminsstart hösten 2019: Torsdag 22 augusti.
Körledare: Fredrik Zander.
Körens hemsida

Sing the Gospel

Kören leds av gospelprofilen Lasse Axelsson. En del kvällar blir det gästbesök av andra körledare. Terminen avslutas med en konsert.

Tid: Tisdag kl 18.15-19.45.
Plats: S:t Ansgars kyrka.
Körledare: Lasse Axelsson.

Anmäl dig här på körens hemsida!

Församlingskören

Församlingskören sjunger på äldreboenden och i gudstjänster. Sångarna är mellan 65 och 95 år och har stor sångglädje.

Tid: Torsdag kl. 15.00–16.30 i en trappa upp i Församlingshuset, Vidängsvägen 11 i Alvik.
Terminsstart hösten 2019: Torsdag 29 augusti.
Körledare: Lena Åmark Ericsson 08-25 10 64
Kontakt: Lisbeth Donnerberg