Interiör
Kormålningen är det första som fångar uppmärksamheten när man kommer in i kyrkan. Hugo Borgström, bror till kyrkans arkitekt Birger Borgström, har målat den livfulla Golgatascenen.
Orgeln i Västerledskyrkan, Hammarberg, stod färdig 1969. Den har 30 stämmor, tre manualer och pedal. Två stämmor är kvar från den gamla orgeln. Kororgeln kommer från det nedlagda kapellet i Hässelby gårds familjehotell. Cembalon är från 1985 och inköptes delvis av medel insamlade vid ”Musik i sommarkväll”. Den är byggd av Hans-Erik Svensson efter italiensk förebild från 1700-talet.
Sidoskeppets valv stöds av sex granitkolonner. De två främsta är avfasade och markerar dopfuntens plats. De fyra runda pelarna påminner genom sina inskriptioner om fyra betydelsefulla personer för svensk kristenhet och kultur: Ansgar, Gustav II Adolf, Nathan Söderblom och Erik Axel Karlfeldt.
Glasmålningarna på de fyra fönstren i kyrkans sidoskepp är utförda av Einar Forseth och kallas Grunden, Sådden, Växten och Skörden. De är målade i klassisk stil och med traditionella färger. Målningarna följer, från vänster till höger, ett givet tema - den växande kyrkan och det kristna livet. Motiven har varit kritiserade för att de varit för "vardagliga". I dopkapellet finns det sk Evangeliefönstret med många symboler: Treenighetssymbolen (Faderns allseende öga med triangeln), Den Helige Ande (duvan). Kristusbilden är omgiven av evangelistsymbolerna: Ängeln - Matteus, lejonet - Markus, oxen, - Lukas och örnen - Johannes. De grekiska bokstäverna Alfa och Omega står för begynnelsen och slutet, ”allt det väsentliga”, Gud och Jesus.
1975 invigdes fönstret ovanför orgeln - ett fönster mot himmelen - en stjärnkrans inramar himlavalvet med solen och månen, planeter och gnistrande stjärnor. Över himlen finns ett Kristusmonogram tecknat. Alfa och Omega och ett stort kors.