Foto: Svenska kyrkan Uppsala

Konsert i Uppsala

I konsertkalendariet hittar du alla kyrkornas konserter.

Domkyrkans två stora orglar avbildas mittemot varandra och inmonterade i bilden finns två porträtt på organisterna Robert bennesh och Gregory Lloyd.

Missa inte orgelduellen lördag 4 februari

Kyrkomusikerna Robert Bennesh och Gregory Lloyd gör upp i en spännande vänskapsmatch med svallande tongångar, kvicka genrebyten och kanske rentav några Ess-dur i rockärmen. Här berättar de båda om hur de förbereder sig.

Musikerna Danica och Magnus poserar med akutsisk giotarr, cello och en röd ros mot vit bakgrund. Magnus sitter i en stol och spelar och Danica tittar på medan hon lyfter rosen och cellon lite över golvet.

Duo Danica & Magnus spelar musik för reflektion och eftertanke

Årets första musikandakt i Almtunakyrkan innehåller verk av bland andra Bach, Taube och Tjajkovskij. Välkommen onsdag 8 februari kl 19.00.

Domkyrkans södra fönsters färger återspeglas vackert på väggen under valven i Uppsala domkyrkas korsmitt.

"Gosskör under valven" när fyra domkyrkokörer samlas för att sjunga

Det blir orgelduell och direktsändningar av både Choral Evensong och en högmässa med extra körtryck i Uppsala domkyrka under helgen 4-5 februari.

Tre videkissar på en grön kvist har spruckit ut med den kalla vinterhimlen i bakgrunden.

Stefanoskörens musik och texter ger föraningar om våren

"Det spirar" - en scenisk konsert i samarbete med regissören Anci Hjulström i Almtunakyrkan lördag 4 februari kl 16.00.

Tonsättarna Hans-Ola Ericsson och Olivier Messiaens porträttbilder mot en bakgrund av nattvardsoblater i närbild. Hans-Ola i glasögon och skägg, Messiaen på svartvit äldre bild.

Hans-Ola Ericsson framför Messiaens "Livre du Saint-Sacrement"

Hör ett av den franske tonsättarens mest omfattande orgelverk spelat på Ruffattiorgeln söndag 26 februari kl 16.00.

Texten "Never Enough" står i klarrött med stora bokstäver över en knuten näve mot svart bakgrund.

DUM ger allt i samtidstolkande konsert

Se och hör rockkören komma loss i konserten "Never Enough" i Uppsala domkyrka 10 och 11 februari kl 19.00.

Aktuella förköp gällande Uppsala domkyrka

Besök ticketmaster.se
eller ta kontakt med Katedralbutiken.