Foto: Svenska kyrkan Uppsala

Konsert i Uppsala

I konsertkalendariet hittar du alla kyrkornas konserter.

Den nyrenoverade Åkermanorgeln i Uppsala domkyrka tornar upp sig öevr betraktaren med sina glänsande pipor i skenet från lyktorna på västra läktaren.

Hör nybildade Domkyrkans vokalensemble i veckans Lördagsmusik

Njut av orgel- och körkonserter med fri entré i Uppsala domkyrka på lördagar kl 11.30. 2 mars kan du lyssna till domkyrkans färskaste sångensemble.

All you need is love

Konsert med Mariakören i Sankta Maria kyrka söndag 3 mars klockan 15. Fri entré.

Kören Gloryfires sjunger och dansar i blå kåpor och med gott humör, uttrycksfullt dirigerade av sin körledare Johanna Engholm.

Gloryfires kommer till Almtuna med musikaliskt töväder

Välkommen till Almtunakyrkan onsdagar kl 19.00 för att njuta av musik framförd av körer, solister och instrumentalensembler. 6 mars hjälper gospelkören Gloryfires våren på traven med medryckande och inspirerande sväng.

Färgstarka bilder på kören DUM mot bakgrund av en dramatisk molnformation med texten DUM: Hold Your Head Up.

DUM håller huvudet högt under domkyrkovalven

Hold Your Head Up - mäktig musik för människovärdet av samtida artister i två konserter 15 och 16 mars kl 19.00.

En törnekrona belyst i dramatiskt rött  och blått svävar fritt mot mörk bakgrund.

Upplev påskens drama i Johannespassionen

Se och hör Collegium Cantorum, Stefanoskören, Drottningholms barockensemble, Jeanette Köhn m fl framföra Bachs körverk i Uppsala domkyrka lördag 23 mars kl 18.00.

Texten "Te Deum Laudamus" mot balkgrund av ett par händer som rör sig framför en dunkelt upplyst gardin i dovt blått. Till höger porträtt på solisterna och kören som nämns i nyhetstexten.

1600-talets Versailles får nytt liv i unik konsert

Uppsala Domkyrkokör sjunger "Te Deum Laudamus", musik av mästaren Lalande, i Milke Falcks sista stora uppförande i domkyrkan 14 april kl 18.00.

Aktuella förköp gällande Uppsala domkyrka

Besök ticketmaster.se
eller ta kontakt med Katedralbutiken.