Ny kyrkoherde i församlingen

Här presentera sig Ewa Selin, som är ny kyrkoherde i Torslanda-Björlanda församling från den 11 september, 2021

Hej alla i Torslanda-Björlanda församling,

Här kommer några rader om er nye kyrkoherde. Vad gör en kyrkoherde? Man kan säga att man är chef för kyrkorna i Amhult, Björlanda och Torslanda och den personal som arbetar där. Att tillsammans med kyrkorådet ansvara för verksamheten i församlingen.

Vem är då jag? Heter Ewa Selin och är uppväxt i ett litet samhälle utanför Kristianstad som heter Vä. Familjen engagerade sig både i svenska kyrkan och EFS. Var som ung aktiv bland annat i kör och som ungdomsledare.

Mitt engagemang i kyrkan fortsatte i Lund där jag börjande mina universitetsstudier med att läsa språk. Det var där jag upplevde kallelsen att bli präst och efter studier i religionsvetenskap i Lund prästvigdes jag för Växjö stift 1988. Har under mina år som präst arbetat i tre olika stift. Växjö stift, Göteborgs stift och Strängnäs stift, som med sina olika karaktärer har gett mig erfarenhet och påverkat mig positivt. Det har varit värdefulla år med många härliga möten. Nu är jag glad att vara tillbaka i Göteborgs stift och få bli en del i er församling. En gemenskap som jag önskat komma till.

Uppfattas som inspirerande, strukturerad, arbetsam och prestigelös person. Hoppas detta kommer märkas i våra möten. Bär på en längtan efter att bli bekant med er församlingsbor i livets olika skeden.

För mig är det viktigt att kyrkan finns mitt i byn och hos oss känns det verkligen som det är så, med våra tre utsökta kyrkor, med rötter från slutet av 1100-talet. Att få bli en del av kyrkans historia i Amhult, Björlanda och Torslanda är roligt och utmanande. Ser fram emot att mötas och känner en glädje i de kommande sammankomsterna.

Mvh//Ewa Selin