Inför dopet

Det kostar ingenting att bli döpt.

Inför dopet träffar man oftast prästen för att prata om vad dopet är och innebär. Då pratar vi om dopet, väljer psalmer mm. Det är roligt om föräldrar, faddrar, syskon och andra vill medverka vid dopet. Välj gärna faddrar, det är ett hedersuppdrag och faddern ska själv vara döpt. Vid drop in- dop sker ett kortare samtal i kyrkan innan dopet.  Vid dopet blir den döpte medlem i Svenska kyrkan men det är inget krav att föräldrarna är medlemmar i Svenska kyrkan. Men de är förstås också välkomna som medlemmar.

vanliga frågor och svar om dopet

Mer om dop i Tidaholm