Foto: Anders Gustafsson

Sydöstra Jämtlands pastorat

Den 1 januari 2022 bildades Sydöstra Jämtlands pastorat med 16 församlingar i samverkan: Berg, Hackås, Oviken-Myssjö, Rätan-Klövsjö, Åsarne, Bräcke-Nyhem, Revsund-Sundsjö-Bodsjö, Brunflo, Lockne, Marieby, Näs, Hällesjö-Håsjö, Stugun, Borgvattnet, Fors och Ragunda.

Nyheter från våra församlingar

Solen lyser genom trädets löv.

Helgretreat på Wilhelmsberg

Varmt välkommen på ett helgretreat 30/9-2/10 med titeln ”Min nåd är allt du behöver”.

Landsbygdens levande kulturarv

Kyrkorna är en del av församlingens, landsbygdens och landets historia, men även en del av människors personliga livsberättelser. Här gör vi ett nedslag i en av dessa kyrkor som med sin 500-åriga historia rymmer många berättelser och minnen.

Kulturnatten i Oviken 2022

Följ med på Svenska kyrkans kulturnatt i Ovikens kyrka. Ta del av upplevelsen i efterhand. Folkmusik - Klassiskt - Körmusik - Mässa. Inspelat under kulturnatten 8 juli.

Musik i sommarkväll

Här har vi samlat pastoratets musikevenemang i sommar. Ett tillfälle att åka runt och få se våra vackra kyrkor i sommartid och samtidigt njuta av musik i olika former. Varmt välkommen!

Öppna sommarkyrkor 2022

I sommar kommer flera kyrkor i vårt pastorat vara öppna för den som vill upptäcka kulturarvet. Hitta rätt med hjälp kartan här eller appen Kyrkguiden.

Bredvid stigen i skogen sitter en pinne med markeringen för pilgrimsled.

Pilgrimsvandringar i sommar

Sydöstra Jämtlands pastorat är som en järnvägsknut av pilgrimsleder. På denna sida kommer vi presentera dessa samt berätta om våra pilgrimsvandringar denna sommar. Hjärtligt välkommen!

Närbild på en handplockad blombukett.

Telefontider i sommar

Under juni, juli och augusti kommer vi ha sommartider på pastorsexpeditionen och kyrkogårdsförvaltningen. Se våra telefontider här.

Vi söker en församlingsassistent

Nu söker vi en församlingsassistent till vår södra del, där tjänsten kommer att ha sin huvudsakliga hemvist i Rätan-Klövsjö. Läs mer om tjänsten här och ansök redan idag!

Boka dop direkt på hemsidan

Nu kan du enkelt och smidigt boka dop direkt på vår hemsida. Via tjänsten "Boka dop" kan du se alla lediga doptider och preliminärboka en tid.

Pastoratet med över 50 dopklänningar

Hos oss finns en imponerande samling med över 50 dopklänningar i varierande storlekar, färger, material och ålder. Möt församlingsassistent Lene som berättar mer om utbudet och utlåning.

Bild på person i bil som tar emot macka från en bricka som hålls fram av person som står utanför bil med blå väst.

Det här gör Act Svenska kyrkan i Ukraina

Act Svenska kyrkan har genom våra partner sett till att flera ton med mat nått människor på flykt. Mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd kommer också den ukrainska befolkningen till del.