Foto: Anders Gustafsson

Sydöstra Jämtlands pastorat

Den 1 januari 2022 bildades Sydöstra Jämtlands pastorat med 16 församlingar i samverkan: Berg, Hackås, Oviken-Myssjö, Rätan-Klövsjö, Åsarne, Bräcke-Nyhem, Revsund-Sundsjö-Bodsjö, Brunflo, Lockne, Marieby, Näs, Hällesjö-Håsjö, Stugun, Borgvattnet, Fors och Ragunda.

Nyheter från våra församlingar

På en uppslagen laptop ligger en mobiltelefon som någon har sitt pekfinger på.

Växeln stängd onsdag 15 och 22 februari

Onsdag 15 och 22 februari kommer växeln till pastorsexpeditionen/kyrkogårdsförvaltningen vara stängd. Varmt välkommen åter torsdag 09:00–12:00.

Olika målarverktyg på en palett fylld av torkad färg.

Gudstjänst konstpredikan 26 februari

Varmt välkommen till Västanede församlingshem söndag 26 februari 11:00. Konstpredikan av Ewa Söderström, konstnär, teolog och författare. Präst Maria Pettersson och musiker Marie Källström.

VÄLKOMMEN TILL DROP-IN DOP

Har ni barn som ännu inte är döpta? Kanske kom pandemin emellan eller livet med alla sysslor och åtaganden. Kanske har ni tvekat och inte kunnat bestämma er. Kanske har det bara inte blivit av. Men ni ska veta att det aldrig är för sent!

Nyvigd diakon och präst till vårt pastorat

Söndag 22 januari var det präst- och diakonvigning i Härnösands domkyrka. Fyra personer välkomnades till tjänst i stiftet. Diakon Praba Singham och präst Noómi Hessel kommer att tjänstgöra hos oss.

Svalor sitter på en telefontråd mot blå himmel.

Körstart

Sydöstra Jämtlands pastorat erbjuder många körer för olika åldrar. Här har vi samlat länkar till vårens terminsstarter. Kom och sjung tillsammans med oss!

GOTT NYTT ÅR!

Vi önskar Gott Nytt År till församlingsmedlemmar, bybor, utflyttare, hemvändare, medarbetare, ideella och förtroendevalda. Välkommen till oss, i vilken roll det än är! Till ljudet av våra kyrkklockor och vyer från våra fantastiska kyrkor avrundar vi 2022 och blickar framåt 2023. Se vår film här

Lediga tjänster

Vill du arbeta nära fjällvärlden? I tätort nära Östersund? Eller nära skog och älv längs en av Sveriges vackraste turistled? Just nu söker vi fler medarbetare till vårt pastorat. Se våra lediga tjänster här.

Tack för alla bidrag och handlingar!

Under september och oktober har det pågått olika insamlingar till förmån för världens barn i våra församlingar. Många är det som bidragit på olika sätt, allt är värdefullt och fint! Innerligt TACK!

Pilgrimsandakter

Ta del av andakter med pilgrimstema som vi publicerar varje vecka under september och oktober. Gunilla Jansson, präst och erfaren pilgrimsledare håller i andakterna.

PILGRIM

Sydöstra Jämtlands pastorat är som en järnvägsknut av pilgrimsleder. I skuggan av den mest kända S:t Olavsleden finns flera härliga pilgrimsleder här. På den här samlingssidan berättar vi mer om lederna, våra vandringar och satsningar. Välkommen att göra din personliga vandring!

Landsbygdens levande kulturarv

Kyrkorna är en del av församlingens, landsbygdens och landets historia, men även en del av människors personliga livsberättelser. Här gör vi ett nedslag i en av dessa kyrkor som med sin 500-åriga historia rymmer många berättelser och minnen.

Boka dop direkt på hemsidan

Nu kan du enkelt och smidigt boka dop direkt på vår hemsida. Via tjänsten "Boka dop" kan du se alla lediga doptider och preliminärboka en tid.

Pastoratet med över 50 dopklänningar

Hos oss finns en imponerande samling med över 50 dopklänningar i varierande storlekar, färger, material och ålder. Möt församlingsassistent Lene som berättar mer om utbudet och utlåning.

Bild på person i bil som tar emot macka från en bricka som hålls fram av person som står utanför bil med blå väst.

Det här gör Act Svenska kyrkan i Ukraina

Act Svenska kyrkan har genom våra partner sett till att flera ton med mat nått människor på flykt. Mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd kommer också den ukrainska befolkningen till del.