Foto: Anders Gustafsson

Sydöstra Jämtlands pastorat

Den 1 januari 2022 bildades Sydöstra Jämtlands pastorat med 16 församlingar i samverkan: Berg, Hackås, Oviken-Myssjö, Rätan-Klövsjö, Åsarne, Bräcke-Nyhem, Revsund-Sundsjö-Bodsjö, Brunflo, Lockne, Marieby, Näs, Hällesjö-Håsjö, Stugun, Borgvattnet, Fors och Ragunda.

Nyheter från våra församlingar

Drop in-vigsel i Marieby kyrkoruin

Går ni i giftastankar eller vill ni förnya era vigsellöften? Beställ hindersprövning, ta med legitimation, ringar och kom till drop in-vigsel i Marieby kyrkoruin lördag 30 juli. Välkommen!

Musik i sommarkväll

Här har vi samlat pastoratets musikevenemang i sommar. Ett tillfälle att åka runt och få se våra vackra kyrkor i sommartid och samtidigt njuta av musik i olika former. Varmt välkommen!

Öppna sommarkyrkor 2022

I sommar kommer flera kyrkor i vårt pastorat vara öppna för den som vill upptäcka kulturarvet. Hitta rätt med hjälp kartan här eller appen Kyrkguiden.

Bredvid stigen i skogen sitter en pinne med markeringen för pilgrimsled.

Pilgrimsvandringar i sommar

Sydöstra Jämtlands pastorat är som en järnvägsknut av pilgrimsleder. På denna sida kommer vi presentera dessa samt berätta om våra pilgrimsvandringar denna sommar. Hjärtligt välkommen!

Närbild på en handplockad blombukett.

Telefontider i sommar

Under juni, juli och augusti kommer vi ha sommartider på pastorsexpeditionen och kyrkogårdsförvaltningen. Se våra telefontider här.

Spring till kyrkan – 14/7

Välkommen till en gemensam friskvårdsaktivitet 14/7! Starta var du vill och spring till Näs kyrka. Kl. 18:00 är det gemensam målgång där vi stretchar, fikar och inspireras. Det kommer även att anordnas en Mini-mara för barn. Föranmälan gäller.

Vi söker en församlingsassistent

Nu söker vi en församlingsassistent till vår södra del, där tjänsten kommer att ha sin huvudsakliga hemvist i Rätan-Klövsjö. Läs mer och tjänsten här och ansök redan idag!

Boka dop direkt på hemsidan

Nu kan du enkelt och smidigt boka dop direkt på vår hemsida. Via tjänsten "Boka dop" kan du se alla lediga doptider och preliminärboka en tid.

Pastoratet med över 50 dopklänningar

Hos oss finns en imponerande samling med över 50 dopklänningar i varierande storlekar, färger, material och ålder. Möt församlingsassistent Lene som berättar mer om utbudet och utlåning.

Bild på person i bil som tar emot macka från en bricka som hålls fram av person som står utanför bil med blå väst.

Det här gör Act Svenska kyrkan i Ukraina

Act Svenska kyrkan har genom våra partner sett till att flera ton med mat nått människor på flykt. Mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd kommer också den ukrainska befolkningen till del.