Foto: Anders Gustafsson

Sydöstra Jämtlands pastorat

Den 1 januari 2022 bildades Sydöstra Jämtlands pastorat med 16 församlingar i samverkan: Berg, Hackås, Oviken-Myssjö, Rätan-Klövsjö, Åsarne, Bräcke-Nyhem, Revsund-Sundsjö-Bodsjö, Brunflo, Lockne, Marieby, Näs, Hällesjö-Håsjö, Stugun, Borgvattnet, Fors och Ragunda.

Nyheter från våra församlingar

En adventsstjärna lyser i ett fönster.

Advent och jul

Välkommen att fira gudstjänster och uppleva konserter i våra kyrkor och kapell. Här har vi samlat allt som händer i våra församlingar under advent och jul.

Lediga tjänster

Vill du arbeta nära fjällvärlden? I tätort nära Östersund? Eller nära skog och älv längs en av Sveriges vackraste turistled? Just nu söker vi fler medarbetare till vårt pastorat. Se våra lediga tjänster här.

Allhelgona

Under allhelgona påminns vi om döden och uppmärksammar de som lämnat oss. Till våra kyrkor och begravningsplatser får du komma med din sorg och dina minnen. Se vad som händer i din församling här.

Tack för alla bidrag och handlingar!

Under september och oktober har det pågått olika insamlingar till förmån för världens barn i våra församlingar. Många är det som bidragit på olika sätt, allt är värdefullt och fint! Innerligt TACK!

Pilgrimsandakter

Ta del av andakter med pilgrimstema som vi publicerar varje vecka under september och oktober. Gunilla Jansson, präst och erfaren pilgrimsledare håller i andakterna.

Ett rönnlöv som börjat skifta till höstfärger.

Telefontider i höst

Vill du komma i kontakt med någon på pastorsexpeditionen eller kyrkogårdsförvaltningen? Här hittar du våra telefontider. Varmt välkommen att kontakta oss!

PILGRIM

Sydöstra Jämtlands pastorat är som en järnvägsknut av pilgrimsleder. I skuggan av den mest kända S:t Olavsleden finns flera härliga pilgrimsleder här. På den här samlingssidan berättar vi mer om lederna, våra vandringar och satsningar. Välkommen att göra din personliga vandring!

Landsbygdens levande kulturarv

Kyrkorna är en del av församlingens, landsbygdens och landets historia, men även en del av människors personliga livsberättelser. Här gör vi ett nedslag i en av dessa kyrkor som med sin 500-åriga historia rymmer många berättelser och minnen.

Kulturnatten i Oviken 2022

Följ med på Svenska kyrkans kulturnatt i Ovikens kyrka. Ta del av upplevelsen i efterhand. Folkmusik - Klassiskt - Körmusik - Mässa. Inspelat under kulturnatten 8 juli.

Boka dop direkt på hemsidan

Nu kan du enkelt och smidigt boka dop direkt på vår hemsida. Via tjänsten "Boka dop" kan du se alla lediga doptider och preliminärboka en tid.

Pastoratet med över 50 dopklänningar

Hos oss finns en imponerande samling med över 50 dopklänningar i varierande storlekar, färger, material och ålder. Möt församlingsassistent Lene som berättar mer om utbudet och utlåning.

Bild på person i bil som tar emot macka från en bricka som hålls fram av person som står utanför bil med blå väst.

Det här gör Act Svenska kyrkan i Ukraina

Act Svenska kyrkan har genom våra partner sett till att flera ton med mat nått människor på flykt. Mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd kommer också den ukrainska befolkningen till del.