Foto: Anders Gustafsson

Sydöstra Jämtlands pastorat

Välkommen till pastoratet som består av församlingarna Berg, Hackås, Oviken-Myssjö, Rätan-Klövsjö, Åsarne, Bräcke-Nyhem, Revsund-Sundsjö-Bodsjö, Brunflo, Lockne, Marieby, Näs, Hällesjö-Håsjö, Stugun, Borgvattnet, Fors och Ragunda.

Nyheter från våra församlingar

Välkommen till Drop In-dop

Vill ni göra det lite enkelt och ”naturligt” – välj Drop In-dop ute i det fria! Nationaldagen 6 juni, Marieby kyrkoruin, 11:00–15:00

Brunflokören sjunger jazz

Varmt välkommen på konsert torsdag 6 juni, 18:00 i Brunflo kyrka. Brunflokören, under ledning av Anna Tirén, sjunger sånger av Riedel, Dominique med flera. Solister ur kören, Sara Holmlund, saxofon och sång, Ester Mellberg piano, Stieg Rennetraum slagverk och Dan Svedberg bas. Fri entré.

Sommaraktiviteter i Hackås pilgrimscenter

Under sommaren bjuder vi på flera aktiviteter i Hackås Pilgrimscenter. Arrangemangen är gratis och fika köper var och en i Himmelrikets café! Varmt välkomna!

Öppna sommarkyrkor

I sommar kommer flera kyrkor i vårt pastorat vara öppna för den som vill upptäcka kulturarvet. Hitta rätt med hjälp kartan här eller appen Kyrkguiden.

Körkonsert

Söndag 2 juni är det körkonset i Bräcke kyrka, 19:00. Medverkande: Bräcke kyrkokör, Michael Eriksson, körledare, Astrid Åslin Kardin, piano och Per-Olov Olsson, bas. Fri entré. Varmt välkomna!

Ärkebiskopen på besök i pastoratet

Söndag 12 maj fick Sydöstra Jämtlands pastorat besök av bland annat ärkebiskop Martin Modéus och biskop Eva Nordung-Byström. En innehållsrik dag med andakt, rundvandring i Arådalens kapell, kortare pilgrimsvandring, samt möte med renar.

Några barnhänder målade i olika färger sträcker sig mot himlen.

Familjekul!

Tisdag 18 och 25 juni, 10:00–14:00 i Ängsmokyrkan. Vi pysslar, sjunger, uteaktiviteter, fika och korv med bröd. Vuxna 30 kronor, barn gratis. 18 juni hästridning med Djur och Kulgården. Varmt välkommen!

Runt ett fikabord står några personer och brer sina smörgåsar.

Inspirationskväll för ideella medarbetare

Tisdag 4 juni 17:00 i Brunflo församlingsgård. Vi inleder med mat och avslutar med en andakt i Brunflo kyrka. JanOlof Nordström från Sensus gästar oss. Föranmälan senast tisdag 28 maj till diakonipersonal i någon av pastoratets kyrkor. I samverkan med Sensus. Varmt välkommen!

Spring/gå till kyrkan – 19 augusti

Välkommen till en gemensam friskvårdsaktivitet 19 augusti! Starta var du vill och spring/gå till Näs kyrka. Kl. 18:00 är det gemensam målgång där vi stretchar, fikar och inspireras. Det kommer även att anordnas en Minimara för barn. Föranmäl för fika senast 15 augusti.

Gravar dekorerade med färggranna blommor på en kyrkogård.

Aktuellt på våra begravningsplatser

Här samlar vi aktuell information om vad som händer på våra begravningsplatser i Sydöstra Jämtlands pastorat.

Vi söker två präster

Varmt välkommen till ett pastorat med en en god administration och nya möjligheter att arbeta och att påverka. Hos oss finns tillgång till flera administrativa resurser som gör att du kan fokusera på ditt ämbete. Här finns plats att bygga relationer med församlingsborna genom hela livet. Gemenskap och samarbete i arbetslaget står i fokus.

Sommarkollo i Klövsjö eller Hoverberg

Går du i åk 4-6 eller åk 1-3? Tycker du om sång, musik, leka och lära känna nya kompisar? Gillar du att göra utflykter och vandra i naturen? Är du nyfiken på grejen med Gud, Jesus och sånt? Välkommen på kollo i Klövsjö eller Hoverberg i sommar.

Pastoratet är visiterat

Den 19-23 februari samt 3 mars har Sydöstra Jämtlands pastorat haft besök av biskop Eva Nordung-Byström och representanter från Härnösands stift. Läs mer om biskopsvisitationen här.

Pilgrimsvandringar 2024

Här presenterar vi planerade vandringar.

Lokalförsörjningsplan

Just nu pågår arbetet för fullt med att ta fram en lokalförsörjningsplan i Sydöstra Jämtlands pastorat. Syftet är att hitta balans mellan de lokaler vi har och de lokaler vi behöver. Nu har du chansen att påverka. Varmt välkommen på någon av våra träffar. Din närvaro och röst är viktig i processen. 

Information om personuppgiftsincident

Svenska kyrkan vill informera dig om en personuppgiftsincident som skedde i samband med att kyrkan utsattes för ett cyberangrepp i november 2023. Syftet med informationen är att berätta vad som hänt och vilka åtgärder kyrkan vidtagit. Vi ger även generella tips på vad du kan göra själv för att skydda dina personuppgifter.

Vid ceremonin kramas Malin Kling om av biskop Eva Nordung Byström.

En nyvigd präst till vårt pastorat

Vi välkomnar Malin Kling att tjänstgöra i Sydöstra Jämtlands pastorat

Uppskattad tradition som lockar många

Sedan 16 år tillbaka har det serverats hemlagad Nikkalouktasoppa, hembakat bröd med efterföljande kaffe och kaka i Bodsjö sockenstuga under allhelgonahelgen. Det är en mycket uppskattad tradition som lockar många besökare, närmare 80 gäster varje år.

Boka dop direkt på hemsidan

Nu kan du enkelt och smidigt boka dop direkt på vår hemsida. Via tjänsten "Boka dop" kan du se alla lediga doptider och preliminärboka en tid.

Pastoratet med över 50 dopklänningar

Hos oss finns en imponerande samling med över 50 dopklänningar i varierande storlekar, färger, material och ålder. Möt församlingsassistent Lene som berättar mer om utbudet och utlåning.

Förödelse efter en orkan på Haiti.

Aktuella katastrofer

Act Svenska kyrkan arbetar just nu med katastrofinsatser i 21 länder. Genom lokala partner, i många fler länder, kan vi snabbt mobilisera stöd när en katastrofsituation uppstår på ny plats i världen.