Foto: Anders Gustafsson

Sydöstra Jämtlands pastorat

Den 1 januari 2022 bildades Sydöstra Jämtlands pastorat med 16 församlingar i samverkan: Berg, Hackås, Oviken-Myssjö, Rätan-Klövsjö, Åsarne, Bräcke-Nyhem, Revsund-Sundsjö-Bodsjö, Brunflo, Lockne, Marieby, Näs, Hällesjö-Håsjö, Stugun, Borgvattnet, Fors och Ragunda.

Nyheter från våra församlingar

Närbild på en handplockad blombukett.

Telefontider i sommar

Under juni, juli och augusti kommer vi ha ändrade telefontider på pastorsexpeditionen. Kyrkogårdsförvaltningen har kvar sina ordinarie telefontider. Varmt välkommen att kontakta oss!

Brand i Näs kyrka

Klockan 22:20 på torsdagen den 1 juni började det brinna i Näs kyrka. I nuläget är det oklart hur branden uppstått. Kyrkan är avspärrad och under fredagen kommer tekniker att genomföra en undersökning. Kyrkan är mycket rökskadad. Samtliga aktiviteter i kyrkan är inställda. Håll utkik i vår kalender för aktuell information (uppdateras kontinuerligt).

Pilgrimsvandringar 2023

Här presenterar vi planerade vandringar.

Öppna sommarkyrkor

I sommar kommer flera kyrkor i vårt pastorat vara öppna för den som vill upptäcka kulturarvet. Hitta rätt med hjälp kartan här eller appen Kyrkguiden.

Musik i sommarkväll

Här samlar vi våra musikevenemang i sommar. Ett tillfälle att åka runt och få se våra vackra kyrkor i sommartid och samtidigt njuta av musik i olika former.

Anmäl dig till våra konfirmationsgrupper

Här hittar du våra konfirmationsgrupper. Välkommen med din anmälan!

Närbild på blommande liljekonvalj.

Konserter i Bräcke och Sundsjö

I början av juni fylls Bräcke kyrka och Sundsjö kyrka med härliga toner av våra körer. Varmt välkomna!

Musikal Regnbågen

Tisdag 6 juni 15:00 framför Näs-Lockne-Marieby barnkörer musikalen Regnbågen. Varmt välkommen till hembygdsgården Stenstugan, Näs-Bleka.

Någon sitter och jobbar på en laptop.

Vi söker en administratör till vårt team

Nu söker vi en administratör till vårt kansli med tjänsteställe i Hoverberg och Brunflo. Här arbetar du tillsammans med ett härligt team med god erfarenhet och bred kompetens. Gemenskap och samarbete i arbetslaget står i fokus. Vi erbjuder varierande administrativa arbetsuppgifter i en händelserik miljö.

Spring/gå till kyrkan – 4 juli

Välkommen till en gemensam friskvårdsaktivitet 4 juli! Starta var du vill och spring/gå till Näs kyrka. Kl. 18:00 är det gemensam målgång där vi stretchar, fikar och inspireras. Det kommer även att anordnas en Minimara för barn. Föranmälan gäller.

Nyvigd diakon och präst till vårt pastorat

Söndag 22 januari var det präst- och diakonvigning i Härnösands domkyrka. Fyra personer välkomnades till tjänst i stiftet. Diakon Praba Singham och präst Noómi Hessel kommer att tjänstgöra hos oss.

Boka dop direkt på hemsidan

Nu kan du enkelt och smidigt boka dop direkt på vår hemsida. Via tjänsten "Boka dop" kan du se alla lediga doptider och preliminärboka en tid.

Pastoratet med över 50 dopklänningar

Hos oss finns en imponerande samling med över 50 dopklänningar i varierande storlekar, färger, material och ålder. Möt församlingsassistent Lene som berättar mer om utbudet och utlåning.

Bild på person i bil som tar emot macka från en bricka som hålls fram av person som står utanför bil med blå väst.

Det här gör Act Svenska kyrkan i Ukraina

Act Svenska kyrkan har genom våra partner sett till att flera ton med mat nått människor på flykt. Mediciner, tillfälliga skydd och psykosocialt stöd kommer också den ukrainska befolkningen till del.