Foto: Johannes Frandsen, Magnus Aronson, Joakim Carlström/Ikon

Dop, konfirmation, vigsel, begravning

Att få barn, gifta sig eller mista anhörig är några av livets mest omvälvande händelser och då finns kyrkan till för dig. Välkommen att kontakta oss för frågor och bokning. Dop, bröllop och begravningar är kostnadsfria för dig som är medlem i Svenska kyrkan.

En bebis doppar handen i en skål med vatten.

Dop

Att få barn är en stor händelse i livet. Allt blir annorlunda och som förälder får man ett stort ansvar över någon annans liv. Dopet är en möjlighet att formulera detta ansvar men det är också en högtidsstund och fest där vi får dela glädjen över ett nytt liv, något av det största i skapelsen.

Konfirmation

Att vara konfirmand är att ge sig ut på en resa och få byta synvinkel på livet. Det kan vara en fysisk resa till en annan plats, men det kan också vara en inre resa där vi tillsammans och enskilt funderar kring livets stora frågor. Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda för dig.

Vigsel

En vigsel är ett sätt att visa för varandra, sina vänner och Gud att ni vill leva tillsammans. Planerar ni ert bröllop? En vigsel kan vara stor och pampig eller liten och intim. Det är helt upp till er hur ni vill säga ja till varandra.

Begravning

När någon nära avlidit så förändras ens liv. Du som anhörig kan få stöd och hjälp av kyrkan på många olika sätt, både före, under och efter begravningen.