Någon håller fram tre hjärtan målade i olika färger.
Foto: Emilia Lindstrand /Ikon

Svenska kyrkan Strömstads pastorat

Länk till pastoratets YouTube  Via denna länk hittar du Strömstads pastorats YouTube kanal, där bland annat helgmålsböner och söndagsgudstjänster kan ses.

Länk till pastoratets Facebook Via denna länk hittar du Strömstads pastorats Facebook-sida, där det förutom löpnade annonseras även sänds bland annat helgmålsböner och söndagsgudstjänster.

Sommarmusik

Här hittar du sommarens alla Sommarmusik-konserter i Strömstads pastorat. I år bjuds det på sammanlagt 26 konserter, mellan den 27 juni och den 26 augusti. Det är fri entré till konserterna och kollekt tas upp.

Sommarfika

Torsdagar kl. 11-13 är det Sommarfika med våffelservering i Skee församlingshem. Lite längre fram i juni öppnar även träffar i Hogdals kyrka samt Paepkegården.

Sommaröppna kyrkor

Kyrkorna i pastoratet hålls öppna under angivna tider. Det är möjligt att besöka kyrkorna, tända ljus, be eller bara vara i stillhet. I Hogdal på måndagar är det även kaffeservering.

Några konfirmander i vita kåpor jämför sina gympaskor.

Konfirmand 2022/2023

Välkommen att bli konfirmand i Strömstads pastorat.

Samtalsstöd & själavård

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Vi finns till för dig om du behöver någon att prata med. Här hittar du kontaktuppgifter till präster och diakon i Strömstads pastorat samt till jourhavande präst.

Svenska kyrkan Strömstads pastorat.

Kyrkogårdsförvaltningen informerar

Säkerhetskontroll av gravstenar enligt CGK:s anvisningar pågår. Det innebär att osäkra och farliga stenar kommer att läggas ner och gravrättsinnehavare för dessa gravar kommer att kontaktas. Gravrättsinnehavare har därefter 10 månader på sig att åtgärda stenen.

Göteborgs stift

Göteborgs stiftskansli stödjer och inspirerar församlingarna, tar plats i debatten och samverkar i ständigt pågående dialoger och kunskapsutbyten.

Leende präst öppnar kyrkporten.

Svenska kyrkan under coronapandemin

De flesta pandemirestriktioner är nu borttagna. Välkommen att fira gudstjänst, gå på konsert och delta i församlingens aktiviteter!

Person tittar på livesändning från gudstjänst hemifrån soffan.

Digitala gudstjänster och evenemang

Många församlingar sänder gudstjänster och andra evenemang på webben. I vår gemensamma kalender hittar du sändningarna. Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Nödrop för Ukraina

Stöd de som drabbats av kriget.

Ge en gåva