Foto: Kristina Johansson

Svenska kyrkan Strömstads pastorat

Under allhelgonahelgen minns vi på ett särskilt sätt de vi saknar. Gravar smyckas och ljus lyser upp i mörkret. I pastoratet hålls kyrkor öppna samt minnesgudstjänster. Här hittar du mer information.

Allhelgonahelgen i Strömstads pastorat

Tisdag 3 november kl. 18.30 i Strömstads församlingshem.

Kyrkofullmäktige sammanträder

Tisdag 3 november kl. 18.30 i Strömstads församlingshem.

Här kan du läsa pastoratets församlingsblad. I bladet finns information om gudstjänster, verksamheter och mycket annat.

Församlingsblad

Tisdagen den 10 november startar övningarna inför luciafirande i Skee, för alla från 5 år och uppåt. I år kommer luciafirandet att förinspelas och sändas digitalt via Facebook på Luciadagen.

Lucia i Skee

Här hittar du information om när körerna och grupperna planerar start av höstterminen!

Barn & Ungdom

Välkomna till gudstjänsterna igen. Från och med söndagen den 16 augusti finns det åter igen möjlighet att fysiskt närvara i gudstjänsterna i kyrkorna. Det är dock fortfarande mycket viktigt att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för bl.a. handhygien och att stanna hemma vid symtom för att minimera smittspridningen av Covid-19. Maximalt antal deltagare i gudstjänsterna följer regeringens beslut, maximalt 50 personer.  Klicka här för att ta del av informationen.

Med anledning av coronaviruset

Välkomna till gudstjänsterna igen. Från och med söndagen den 16 augusti finns det åter igen möjlighet att fysiskt närvara i gudstjänsterna i kyrkorna. Det är dock fortfarande mycket viktigt att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd för bl.a. handhygien och att stanna hemma vid symtom för att minimera smittspridningen av Covid-19. Maximalt antal deltagare i gudstjänsterna följer regeringens beslut, maximalt 50 personer. Klicka här för att ta del av informationen.

Just nu kan vi inte mötas i gudstjänster på söndagarna. Men gudstjänster direktsänds via pastoratets Facebook. Här finns länkar till gudstjänster, både i pastoratet och radio- och TV-gudstjänster samt andakter.

Gudstjänster på webben

För boende i Strömstads kommun, som är i någon av riksgrupperna för smitta av Coronavirus, finns stöd och hjälp för att underlätta i vardagen. Här hittar du pastoratets kontaktvägar.

Behöver någon hjälp med matinköp?

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Vi finns till för dig om du behöver någon att prata med. Här hittar du kontaktuppgifter till präster och diakon i Strömstads pastorat samt till jourhavande präst.

Samtalsstöd & själavård