Kyrkogårdsförvaltningen

Strömstads pastorat ansvarar för begravningsverksamheten och kyrkogårdarna i pastoratet, vilket motsvarar området av Strömstads kommun.

I Strömstads Pastorat finns det sammanlagt 12 kyrkogårdar:
Kyrkogården vid Strömstads kyrka, Myren, Mellby, Koster, Hogdal, Lommeland, Lommelanda kulle, Näsinge Västra, Näsinge Östra, Skee, Tjärnö och Krokstrand.

Förutom de tjänster som utförs i samband med begravning och gravsättning åtar sig Kyrkogårdsförvaltningen även gravskötsel mot ersättning.

Besöksadress:
Pastorsexpeditionen Strömstad, Södra Kyrkogatan 10

Arbetsledare: Joakim Coster, 0526-183 08 joakim.coster@svenskakyrkan.se
Förvaltningsassistent: Karin Danielsson, 0526-183 32 karin.e.danielsson@svenskakyrkan.se

gravstenskontroll

Säkerhetskontroll av gravstenar enligt CGK:s anvisningar pågår löpande på alla kyrkogårdar i pastoratet.

Det innebär att osäkra och farliga stenar kommer att läggas ner och gravrättsinnehavare för dessa gravar kommer att kontaktas.

Gravrättsinnehavare har därefter 10 månader på sig att åtgärda stenen.

Har du frågor om gravstenskontroller? Kontakta Jokim Coster på telefon 0526-18308 eller via mail joakim.coster@svenskakyrkan.se