Stigtomta-Vrena församling

I den vackraste delen av Sörmland.

Nu hjälps vi åt att stoppa smittspridningen

Församlingen fortsätter att vara tillgänglig. Ni kommer i kontakt med oss via telefon och e-post och ni kan följa våra uppdatering via hemsida och facebook.

Regeringen föreslår att begränsa maxantalet deltagare i allmänna sammankomster till 8 personer. Detta innebär det för Stigtomta-Vrena församling.

1 advent är söndagen vi normalt firar fem gudstjänster i fem fyllda kyrkor... i år är inget som vanligt. Men vi hoppas ni är med oss i alla fall!

För alla barn och familjer som vill fira familjegudstjänst så sänder vi live kl 10.30 från Vrena, går att se när som helst efter det. För er som vill fira en mer stämningsfull adventsgudstjänst så sänds den live från Nykyrka kyrka kl 18.00.

Alla kyrkor står öppna under dagen, välkommen att titta in, tända ett ljus och sitta ner en stund.

Hämta en egen psalmbok!
Gudstjänsterna kommer att sändas live på facebook men utan att texterna visas i bild. Därför är du som vill välkommen till Stigtomtagården för att hämta en egen psalmbok, som du kan ha på söndagarna om du hellre följer gudstjänsten hemifrån.

I psalmboken kan man läsa texterna för varje söndag, hitta böner för olika händelser i livet och naturligtvis läsa eller sjunga alla kära psalmer var man än befinner sig.

Askgravlunden på Husby-Oppunda kyrkogård har förändrats.
Den tidigare tavlan med de gravsattas namn har ersatts med gravstenar som lagts i Askgravlundens mitt. På stenarna sitter gjutna bronsskyltar, en bronsskylt för varje gravsatt, med namn och årtal för födelse- och dödsdatum.
En vacker plats att  glädjas åt och be en bön för att den ska bli till tröst och välsignelse för var och en som besöker den.

LOKAL UTHYRES! 233 kvm i Stigtomtagården. Kontakta henrik.rudsater@svenskakyrkan.se eller 072-715 25 89.

Välkommen att kontakta oss!

Församlingsexpeditionen Tel: 0155-22 70 43

Kyrkogårdsförvaltningen Tel: 0155-22 81 44
Jerker Rolander

Öppettider på expeditionen:
Vintertid: Helgfri måndag, tisdag, torsdag, fredag 09:30-12:00
Onsdag 13:00-16:00
Sommartid (midsommar till slutet av augusti): Onsdag, torsdag, fredag 9:30-12:00. Måndag, tisdag stängt.

Hallavägen 1, 611 72 Stigtomta

Mail stigtomta.vrena@svenskakyrkan.se