Någon vattnar blommorna vid en grav med en vattenkanna i grön plast.
Foto: Kristin Lidell /Ikon

Hjälp med blomsterplantering

Kyrkogårdsförvaltningen hjälper dig gärna med blomsterplantering. Planteringen görs i bevattningslådor som vi tillhandahåller så länge du har ett avtal. Du kan välja mellan två storlekar på plantering.

stor eller liten sommarplantering

En liten plantering består av tre begonior och fem kantväxter och kostar 600 kr/år. Den större planteringen kostar 720 kr/år och då planterar vi fem begonior och sju kantväxter. Självklart ingår vattning i avtalet.

För sommaren 2021 kan vi inte längre ta emot nya beställningar av sommarplantering då dessa blommor redan är beställda.

tillval

Om du har ett avtal för sommarplantering kan du göra några tillval under resten av året.

• Vårplantering av fem penséer, 120 kr
  • Höstplantering av ljung, 180 kr
  • Vinterkrans, 220 kr

På de kyrkogårdar där bevattningslådor inte tidigare använts kommer de att köpas in och placeras ut allt eftersom.