Other languages with Google Translate

Kontakt

Silleruds församling Besöksadress: Sockenstugan Sillerud, 67295 Årjäng Postadress: Sockenstugan, 67295 ÅRJÄNG Telefon: +46(573)13600 E-post till Silleruds församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Silleruds församling

Jenny Anshelm Församlingspräst

Välkommen till
Silleruds församling

Silleruds församlingsråd

Ordinarie Ledamöter:
Nils-Erik Thorell ordförande
Gerd Wahlström v. ordförande
Margaretha Edholm 2:e vice ordförande
Britta Nilsson
Kerstin Dahl Blomqust
Vera Nätt
Gunvor Andersson
Birgitta Johansson

Ersättare:
Gunnar Helg
Peter Ring
Kerstin Klumpp
Lisa Larsson

Sillerud och Blomskogs församlingsresa 2018.

Lunch ombord på MS Wettervik Bild: Nils-Erik Thorell

Resan gick till Askersund via Degerfors. Vi intog förmiddagskaffe i Degerfors församlingshem. Därefter fortsatte vi till Askersund och MS Wettervik, där vi åt en god lunch ombord. Efter 2 timmars färd på Vättern, återkom vi till Askersund där vi fick utforska staden på egen hand. Hemfärden gick via Björneborg till Kristinehamn, där vi intog eftermiddagskaffe vid Picassostatyn. Det var 46 nöjda resenärer som haft en fin dag.

Silleruds och blomskogs församlingsresa 2017

Fredag den 18 augusti var Silleruds och Blomskogs församlingar på gemensam församlingsresa till Kinnekulle. Vi började med ett besök i Husaby kyrka, vi besökte s:t sigfrids källa där Olof Skötkonung döptes år 1008 och blev därmed Sveriges första konung. Vi intog lunch på restaurant Kinnekullegården. Vi besökte Falkängens hantverksbutiker invid Hällekis. På hemvägen gjorde vi ett stopp för eftermiddagskaffe vid Picassostatyn i Kristinehamn

Här kan du läsa eller ladda ner kyrknytt 3-2017

Här kan du läsa eller ladda ner kyrknytt 2-2017

Vi välkomnar vår nya ungdomsledare.

Hej! Jag heter Maria Carlsson.

Ungdomsledare Maria Carlsson

Från och med första februari kommer jag att arbeta som fritidsledare i Sillerud, Silbodal och Töcksmark. Som fritidsledare kommer jag att arbeta med miniorer i Silbodal samt miniorer och juniorer i Sillerud och Töcksmark. Tidigare har jag arbetat i förskola och fritids i totalt 16 år. Jag tycker att det är kul att jobba med barn och ungdomar då ingen dag är den andra lik. Det är alltid fart och fläkt och man möter ständigt nya utmaningar. Jag bor i Töcksfors tillsammans med 3 barn och sambo. På fritiden tycker jag om att umgås med släkt och vänner, vara med mina barn på deras olika fritidsaktiviteter och att vara ute i naturen.

Silleruds barnkör under ledning av Malin Hovlund

Silleruds barnkör framförde ett luciatåg.

Söndagen den 26 juni firades gudstjänst i en fullsatt Norane bygdegård. När psalmen O store gud sjöngs lät det så här bra.

Gudstjänsten leddes av vår nya präst Jenny Anshelm tillsammans med Gösta Törnqvist.

Vi fick lyssna på skönsång av Barbro och Erik Högeryd från Kila.

Det finns en minnesskrift som beskriver Silleruds kyrka. Läs den här.

Silleruds kyrka Bild: Karlstad stift

Se filmen om Silleruds kyrka här.