Nytt nummer!

Nyhet Publicerad

Nu är den här – Sommarnumret av Gloria med tema: Sjukhuskyrkan!

När sommaren är här och solen strålar utanför fönstret. När de flesta förbereder sig för en dag på stranden, en tur med båten, en utflykt till parken – så finns det samtidigt en annan verklighet som många inte ser. Den kan faktiskt rent krasst handla om kampen mellan liv eller död, men också om oro och osäkerhet. Sjukhuskyrkan är temat för sommarnumret av Gloria. Året runt, dygnet runt finns Sjukhuskyrkan på Piteå Sjukhus tillgänglig. Sjukhuskyrkan finns tack vare alla medlemmars kyrkoavgift och arbetet handlar mycket om att vara en medmänniska. Möt Sjukhuskyrkans personal och få en inblick i deras arbete på sidan 4.

En som verkligen upplever sig hjälpt av Sjukhuskyrkans närvaro är Elisabet Lindkvist som förra hösten miste sin mamma. Mamma är alltid just mamma, och närvaron från en nära anhörig är svår att mista. Elisabet fick prata med en av Sjukhuskyrkans diakoner. Läs mer om vad det betydde för henne på sidan 6. 

Sjukhuskyrkan finns även tillgänglig för personalen på Piteå sjukhus. Hur det stödet kan se i ut i den hektiska arbetsvardagen berättar Thomas Wallon, Cecilia Ahnsäter och Sanna Gustafsson om på sidan 10. Sjukhuskyrkan engagerar också många volontärer. Två av dem deltar i de uppskattade sångstunderna. Möt Sune Nilsson och Anna-Lena Sandberg som tror att sång och musik är extra betydelsefullt vid sjukdom. 

Sommarnumret bjuder även på tänkvärda rader i Mats Björks Ord på vägen, sommarprogram och förslag på en trevlig sommarutflykt till Långnäs. För det är ju så – att medan livet för en stund stannar för någon, så fortsätter det för andra. Balansen i detta är svår att finna, men det är skönt att veta att stödet finns när livet blir svårt. 

Trevlig läsning och trevlig sommar!
Magnus och Sara