Träffa oss på kyrkogårdarna - dags för Kyrkogårdsdag!

Nyhet Publicerad Ändrad

Den 10 juni kan du möta oss på Piteå-, Öjebyns-, Hedens- och Långträsk kyrkogårdar. Vi bjuder på fika, har med oss jord och hjälper och ger råd kring gravvård. Alla barn får plantera en blomma på barnens blomsterkulle! Välkommen.

• När: Lördag 10 juni kl. 10-14.
  • Var: Du hittar oss på: Öjeby kyrkogård, Piteå kyrkogård, Hedens kyrkogård och Långträsk kyrkogård.
  • Vad: Träffa personalen, tips och information, fika och samtal!

För alla barn

Alla barn får plantera en blommande pensé, antingen på en anhörigs grav eller på barnens blomsterkulle. Allt finns på plats!

Information och hjälp

Kyrkogårdens personal erbjuder planteringsjord och hjälper till med plantering samt ger råd om gravskötsel.

Information

Kyrkogårdsexpeditionen visar hur man hittar gravar, informerar om gravrätt och berättar om våra gravskötselsavtal.

Fikaservering

Vi bjuder på festis, kaffe & kaka.

Diakoner på plats

Kyrkogården är en rofylld plats där minnet av de som gått före vårdas. Ett vilorum som väcker känslor, sorg, glädje men även en påminnelse om att livet går vidare. Om det finns behov av samtal finns diakoner på plats i Piteå, Öjebyn och Heden.

Vi söker efter gravrättsinnehavare

Har du sett en grön skylt på graven du besöker? Ta då kontakt med expeditionen! Detta beror på att det saknas gravrättsinnehavare, kontaktuppgifter eller att gravrätten har gått ut.

Gravskötsel - prislista 2024

Här hittar du information om blomstersmyckning, vattning och vård. Blomstersmyckning eller enbart vård kan beställas för 3 år. Nu finns möjligheten att teckna längre avtal för gravskötsel, som sträcker sig längre än 3 år.

Närbild på en stenduva på en gravsten.

Att ansvara för en grav

Vilka rättigheter och skyldigheter har jag som sköter graven egentligen? Här får du veta mer om gravrätt och att vara gravrättsinnehavare.