Församlingen startar Snap chat-konto

Nyhet Publicerad

Kyrkan pite - Syftet är att finnas för ungdomar, på en plattform där ungdomar är. Hit ska de kunna vända sig och prata med en vuxen som lyssnar.

Församlingen har märkt att behovet av att få prata med en vuxen är särskilt påtaglig under pandemin och vill därför hitta ett sätt att möta det behovet. Församlingen har startat upp Snap chat konto som heter Kyrkan pite. Kontot bemannas av församlingens pedagoger som alla är vana att prata med ungdomar om det som rör livet.

Kontot är bemannat måndag-fredag kl. 09.00-21 .00 och på torsdagar är det livechat mellan kl. 20.00–21.00 fram till vecka 27. Kontot dras sedan igång igen till hösten. 

Foto: Linda Mickelsson/IKON

Det här kan du förvänta dig:

  • Du kommer alltid veta vem du snapar med, medarbetarna svarar med namn och titel.
  • Vi har tystnadsplikt.
  • Vi har anmälningsskyldighet.
  • Vid slutet av livechatten raderas alla chattar.

Snapchat

Snapchat är en fotodelnings- och multimedia app med chattfunktion för smartphones. Appen blev snabbt ungdomars sätt att kommunicera med varandra. De kan ta bilder eller spela in videoklipp så kallade ”snaps”. Man väljer själv hur länge man vill att sina snaps ska vara synliga innan de raderas. Man kan också se var sina vänner är via "Snap map". Snapchat gör det lätt att prata med vänner från hela världen!