Fira pingsthelgen på Storstrand

Nyhet Publicerad Ändrad

Välkommen till ekumeniskt pingstfirande. Arrangerar gör Piteå kristina råd i samarbete med Compassion Sverige.  En helg med olika teman men med samma syfte - att du ska bli stärkt i din tro på Jesus!

PIteå kristna råd ordnar en helg fylld av seminarier, gudstjänster och musik den 26-28 maj under rubriken ”Manna från himlen”.

Helgens inbjudna gäster

Helgens huvudgäster är Mattias Martinsson som arbetar som evangelist för fadderbarnsorganisationen Compassion samt utflyttade Pitebon Emma-Lena Lijeberg. De håller i spännande seminuarum som ”Biblisk mat”, “Hur lever jag ett Andefyllt vardagsliv?”, ”Personlig andakt 2.0 - Kreativ Bibelläsning” och ”Lovsångsseminarium”. Välkommen!

Ekumenisk bönesamling

Varje kväll (18-25/5) kl. 19.00 på Strandkapellet träffas vi och ber för vår bygd tillsammans.

  • Torsdag 18 maj: Jan Nyström
  • Fredag 19 maj: Bengt Berggren
  • Lördag 20 maj: Anne Bjernhagen, Anders Bellander, Leif Lundgren
  • Söndag 21 maj: Roland Långström
  • Måndag 22 maj: Karl Björklund
  • Tisdag 23 maj: Johan Blomqvist
  • Onsdag 24 maj: Lisa Marklund
  • Torsdag 25 maj: Team från Djupvikskyrkan

Program helgen 26-28 maj

19.00 Invigningkväll med ungdomsgudstjänst och café

Ungdomsgudstjänst med lovsång i stora kapellet på Storstrand. Efteråt öppet Café i restaurangen på Storstrand. Talare: Mattias Martinsson, från Compassion Sverige.

10.00-12.00 Biblisk matlagning

Emma-Lena Liljenberg leder ett seminarium där Biblisk mattradition står i fokus. Kom och lär dig mer om (och provsmaka) vad, hur och varför människorna åt som de gjorde på Jesu tid! Plats: Samling kl.10.00 utanför Storkapellet.

10.00-12.00 Seminarium med Mattias Martinsson på temat: “Hur lever jag ett Andefyllt vardagsliv?

Apostlagärningarnas andra kapitel skildrar hur den Helige Andes utgjutande gav 120 längtande lärjungar kraft att vittna om Jesus Kristus i Jerusalem. Samma kraft är verksam än idag - Hur, när och varför i mitt vardagsliv? Plats: Stora kapellet.

12.00-13.00 Lunch

Finns att köpa på Storstrand.

13.00-15.00 Personlig andakt 2.0 - Kreativ Bibelläsning

Emma-Lena Liljenberg leder ett seminarium om hur man kan använda sin kreativitet för att ytterligare levandegöra Guds ord genom att skapa, skriva och illustrera. Kom och lär dig skapa till Guds ära och ge din Bibelläsning en ny dimension! Plats: Storkapellet (nedre plan)

15.30-17.30 Seminarium: Förbön

Leds av Ola Marklund och Gösta Degerman. Förbönen är ett av den kristna gemenskapens sätt att visa kärlek och omsorg om varandra. Hur kan vi utveckla, vårda och förvalta denna underbara gåva vi fått från Gud? Plats: Stora kapellet (nedre plan)

15.30-17.30 Seminarium: Lovsång

Ledare: Mattias Martinsson. Vill du bli verksam i gudstjänsten/musikarbetet i din lokala församling, eller bara älskar att prisa Herren med sång och musik? Ta vara på möjligheten att växa med hjälp av en passionerad lovsångare! Deltagare sjunger senare på kvällens gudstjänst. Plats: Stora kapellet. OBS! Föranmälan till lisa.marklund@telia.com

17.30-19.00 Middag

Finns att köpa i restaurangen på Storstrand.

19.00 Gudstjänst med Lovsångstema och förbön

Deltagare från Lovsångseminariumet deltar. Talare: Mattias Martinsson. Café efter mötet.

11.00 Gudstjänst

Talare: Mattias Martinsson. Samling för barnen under gudsjtänsten. Kyrkkaffe efteråt.

13.00 Gemensamt knytkalas

Arrangeras på baksidan av Storstrand under eftermiddagen. Ta med dig något att äta och dela med dig av! Buffébord under tak ställs upp på terrassen och där kommer det också att finnas mikrofon och högtalare för den som vill dela ett vittnesbörd eller bara sjunga en lovsång!

Fakta: Emma-Lena Liljeberg

Seminarium: Biblisk matlagning & Personligt andakt 2.0

Emma-Lena Liljenberg - bördig från Piteå men numera skåning - är en riktig mångsysslare! Utöver tjänsten som Barn- och familjeledare på Pingstkyrkan i Hässleholm är hon en passionerad frilansande kreatör och inspiratör med Bibeln i fokus - och dessutom verksam sjuksköterska!

För ungefär 6-7 år sedan stötte hon på kreativ Bibelläsning, eller “Bible journaling” som det heter på engelska och tyckte det var helt fantastiskt. Nu vill hon få fler att upptäcka hur man kan använda sin kreativa begåvning för att utveckla och levandegöra sin Bibelläsning och personliga andakt genom att skriva, illustrera och skapa!

Fakta: Mattias Martinson

Mattias Martinson

... arbetar som evangelist för fadderbarnsorganisationen Compassion. I sin tjänst reser han runt bland Sveriges församlingar för att förkunna, undervisa och leda lovsång.

Mattias är också musiker och låtskrivare och har skrivet många älskade lovsånger som används brett inom kyrkan. Med sin passion för teologi och sitt bultande lovsångshjärta inspirerar och utrustar Mattias unga som gamla från olika sammanhang inom svensk kristenhet.

Mattias har tidigare bl.a. varit pastor i Göteborg Vineyard och även föreståndare i Nimbuskyrkan Öckerö.

Compassion

Compassion startade år 1952 och är världens tredje största fadderbarnsorganisation.

Målet för Compassions arbete är att tillsammans med lokala kyrkor befria barn från fattigdom - i Jesu namn. Vi tror att människor kan bli helt förvandlade på djupet då det sker från insidan och ut. Vi lär därför barnen att Gud älskar dem villkorslöst och det ger dem en extra och nödvändig styrka i sin strävan ut ur fattigdomen. Läs mer om Compassions arbete på www.compassion.se

Piteå kristna råd & Ekumenik

Består av: Betelförsamlingen Rosvik, Bergsviken EFS, Blåsmark EFS, Djupvikskyrkan, Hemmingsmark EFS, Hortlax EFS, Hortlax församling, Håkansö Baptistförsamling, Högsböle EFS, Katolska kyrkan, Kustkyrkan Jävre, Livets Bröd, Missionskyrkan, Munksund EFS, Norrfjärden EFS, Norrfjärdens församling, Pingstförsamlingen i Piteå/Strömnäskyrkan, Piteå EFS, Piteå församling, Piteå Missionsförsamling, Sjulnäs EFS, Storfors EFS, Svensbyn EFS.

Ekumenik vadå?

När olika kyrkor samarbetar kallas det ekumenik. Ekumenik är en strävan efter att uppnå enhet i tron på Kristus, en enhet som inte i sig förutsätter att man tycker lika, det är ingen åsiktsgemenskap utan det gemensamma är tron på Jesus Kristus. Ordet ekumenik kommer från grekiskans ”oikoumene” som kan översättas med ”den bebodda världen”. Ordet är bildat av ”oikos” som betyder hus. Ekumenik kan beskrivas som att leva tillsammans i samma hus.

Ekumenik & Piteå kristna råd

Piteå Kristna Råd (PKR)

Piteå Kristna Råd består av:
Betelförsamlingen Rosvik, Djupvikskyrkan, EFS Blåsmark, EFS Hemmingsmark, EFS Hortlax, EFS Norrfjärden, EFS Piteå, EFS Sjulnäs, EFS Svensbyn, Furubergskyrkan, Håkansö Baptistförsamling, Kustkyrkan, Piteå församling, Hortlax församling, Norrfjärdens församling, Strömnäskyrkan & Tallhedskyrkan

*Ekumenik

När olika kyrkor samarbetar kallas det ekumenik. Ekumenik är en strävan efter att uppnå enhet i tron på Kristus, en enhet som inte i sig förutsätter att man tycker lika, det är ingen åsiktsgemenskap utan det gemensamma är tron på Jesus Kristus. Ordet ekumenik kommer från grekiskans ”oikoumene” som kan översättas med ”den bebodda världen”. Ordet är bildat av ”oikos” som betyder hus. Ekumenik kan beskrivas som att leva tillsammans i samma hus.