En vecka fri från våld

Nyhet Publicerad

Välkommen på föreläsning med Lena Stenvall som pratar om våldsutsatthet och återhämning. Piteå församling är medarrangör och en del av kampanjen ”En vecka fri från våld”. Mellan 20-26 november arrangeras föreläsningar, filmvisningar, utställningar och ljusmanifestationer på olika platser i länet.

Var tredje vecka dödas en kvinna i Sverige av en man hon har eller har haft en relation med och vart tionde barn tvingas uppleva våld i hemmet. Mäns våld är ett av våra största samhällsproblem men våldet går att förebygga.

Arbetet mot våld pågår hela året men under kampanjen En vecka fri från våld sätter vi extra fokus på det förebyggande arbetet som pågår runt om i landet.

Läs hela programmet här:

EN VECKA FRI FRÅN VÅLD är ett initiativ skapat av Unizon och MÄN. Kampanjen genomförs på många olika platser i Sverige.

En vecka fri från våld

Föreläsning: Om våldsutsatthet och återhämning - Lena Stenvall

Måndag 20 november kl. 18.00-19.00 på Kyrkcenter

OBS! Det är inte tillåtet att fota/filma utställningen eller föreläsningen!

Lena Stenvall har lång erfarenhet av att möta och lugna stressade hjärnor. I 25 år arbetade hon som behandlare vid psykiatriska kliniken i Skellefteå där hon jobbat med konsekvenser av trauma/ våldsutsatthet då hon mött kvinnor i behandling.

Mellan åren 2013–2022 har hon varit anställd av Skellefteå kommun som projektledare kring psykisk hälsa kopplat till arbetslivet. Under de åren har hon utbildat ca 2000 chefer och HR-personer. Lena blir ofta anlitad av företag och organisationer för att hålla föreläsningar och utbildningar inom bland annat våld, psykisk hälsa/ohälsa, compassion och återhämtning.

Utställning: Verk skapade av våldsutsatta

Måndag 20 november från kl. 17.30

I samband med föreläsningen visas en utställning skapad av våldsutsatta.

OBS! Det är inte tillåtet att fota/filma utställningen eller föreläsningen!

Föreläsningen och utställningen arrangeras av: 

Piteå kommuns enhet Våld i nära relationer

Piteå församling, Svenska kyrkan 

En del av kampanjen EN VECKA FRI FRÅN VÅLD - ett initiativ skapat av Unizon och MÄN. Kampanjen genomförs på många olika platser i Sverige.

I Norrbotten arrangeras veckan av Länsstyrelsen, Tjejjouren Luleå, Kalix kommun, Piteå kommun, Centrum mot våld – Luleå kommun, Bodens kommun, Kvinnojouren Boden, Arjeplogs kommun, Kvinnojouren Nike, SSAB, Rädda Barnen, Kiruna kommun samt Haparanda kommun. Kampanjen stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna.

Visionen är ett jämställt samhälle fritt från våld.

Hela programmet för kampanjen En vecka fri från våld hittar du på sidan: www.samverkanmotvald.se/frifranvald/