Påsk i Linköping

Här hittar du allt om påsken i våra kyrkor.

"Påskens gudstjänster och konserter" är inte publicerad

Påsk i Kärna församling

Välkommen att fira påsk i Kärna församling!

Närbild på påskliljor i solljus.

Påsken i Vreta klosters församling

Här hittar du information om gudstjänster, mässor, konserter i församlingen.

"Påsk i Slaka-Nykil" är inte publicerad

Fira påsk i Åkerbo!

Följ påskens drama genom död till liv tillsammans med oss i Åkerbo församling.

Appar

Här kan du läsa om några av Svenska kyrkans appar. Kyrkguiden som hjälper dig hitta kyrkor och evenemang, Kyrkan – en interaktiv app för barn i förskoleåldern och utlandskyrkans app.

Inget mörker är så mörkt att Gud inte är där.

När jag skriver den här texten vet jag inte hur läget i världen kommer att vara vid påsk. Just nu är det mycket som är osäkert och skrämmande. Ulrika Scott funderar kring påsken i skuggan av kriget.

En påsk för länge sen

När vi kommer in i kyrkan är det i princip helt nedsläckt. Det brinner endast lite ljus här och där. Jag märker direkt att detta inte är en gudstjänst som alla andra, för stämningen är så allvarlig. Studenten Matilda Mossberg delar med sig av sin första påsknattsupplevelse.

Spikar, taggar och nakenrumpor!

– Så här ser vi ut när vi är korsfästa, säger Junie, Louie och Torsten från förskolan Himlaliv som berättar berättelsen om påsken för oss.

Hur hjälper vi vår nästa på flykt?

Bibelns texter är full av inspiration till hur vi som människor bör vara mot oss själva och varandra Därför är det självklart att också vilja möta och hjälpa människor som är på flykt. Men hur görs det på bästa sätt? Diakon Eva Wenehult hjälper oss hur vi kan hjälpa på bästa sätt.

Påsken dag för dag

Palmsöndag, skärtorsdag, långfredag, påskdag och annandag påsk. Här får du veta vad hände under de olika dagarna under påskveckan.

Varför måste Jesus dö?

Vi dör. Det är en del av livet. En orsak till att Jesus måste dö är för att han var människa. Prästen Karin Thorén funderar över varför Jesus var tvungen att dö.

Allt möjligt om påsken

Varför firar vi påsk på olika datum? Varför äter vi så mycket ägg till påsk? Vad symboliserar påskriset? Vad är stilla veckan? Vad gör man när man dymlar?

Vi behöver inte vara bättre än Jesus

Bönen var central för Jesus under påskveckan. Domkyrkolektor Jonny Karlsson tittar på påsken genom bönens ögon.

Prata om livet!

– Jag har nog aldrig varit så pirrig i hela mitt liv som när jag gick in till det allra första mötet här, berättar Daniel Wettervik som tillsammans med Elisabeth Magnusson går i en katekumenatsgrupp i S:t Lars kyrka. Jag stod utanför och funderade på om jag skulle gå in eller gå och ta en hamburgare istället.

En manlig präst pratar i mobiltelefon.

Jourhavande präst

Behöver du någon att prata med? Jourhavande präst lyssnar. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt.