Foto: Jonas Simu

Övertorneå församling

Kyrkoherden om arbetet efter branden av Hietaniemi kyrka

Det har snart gått ett halvår sedan Hietaniemi kyrka brann ner och processen efter branden har varit i gång i stort sett sedan dess.

Någon sitter och antecknar i ett block.

Alpha i Svanstein

Under våren kommer vi köra en Alphakurs i Svanstein, Alpha är en grundkurs i kristen tro, som bygger på en måltid, ett föredrag och öppna samtal.

Hietaniemi kyrka, branden och arbetet vidare

Kyrkan och klockstapeln brann ner natten den 26 september 2023. Hietaniemi kyrka var en kyrka i socknens södra delar. Den intilliggande Kyrkstugan används nu som tillfällig gudstjänstlokal i Hietaniemi.

Samtal intill Hietaniemi kyrka.

En viktig dag fylld av känslor

I samband med att Sannings- och försonings kommissionen för tornedalingar, kväner och lantalaiset hade sitt slutsymposium den 15 november, träffade biskop Åsa Nyström och kyrkoherde Heli Pruikkonen kulturminister Parisa Liljestrand på platsen där Hietaniemi kyrka tidigare stod.

Orgelmusik på Youtube

Från den 6 till den 9 november spelade organisten Riccardo Gnudi in orgelmusik från 1600- och 1700-talen i Övertorneå kyrka.

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva

Aktuellt från Svenska kyrkan

Prenumerera via RSS

Skogsutredningen vill ha synpunkter från församlingar

Publicerad:

Skogsutredningen vill ha synpunkter om kyrkans skogsförvaltning – särskilt från barn och unga. Utredningen behöver få in synpunkterna senast den 15 maj 2024

Skogens betydelse för biologisk mångfald och klimatet – se rundabordssamtal

Publicerad:

I veckan genomförde Skogsutredningen ett första rundabordssamtal med experter. Skogens betydelse för den biologiska mångfalden och klimatet var temat. Här kan du titta på samtalet.

Svenska kyrkan på DN debatt idag: ”Höj dagersättningen för asylsökande”

Publicerad:

En majoritet av svenska folket, sex av tio, tycker att dagersättningen till asylsökande, inklusive ukrainska flyktingar, bör höjas. Det visar en färsk Novusundersökning som genomförts på uppdrag av Svenska kyrkan, Svenska Röda Korset, Sveriges stadsmissioner, Bris och Rädda barnen. Nu uppmanar organisationerna regeringen att tänka om.

Ärkebiskop Martin i Expressen om när ett liv börjar och när det tar slut

Publicerad:

Ärkebiskop Martin Modéus skriver på Expressen kulturdebatt om det senaste biskopsbrevet ”Livets början och livets slut: Redskap för orientering i etiska vägval”.

Sök bidrag för att utveckla samiskt kyrkoliv

Publicerad:

Jobbar du inom Svenska kyrkan eller i en samisk organisation med att utveckla samiskt kyrkoliv? Då kan du söka bidrag hos oss. Sista ansökningsdag är den 15 februari.