Det lyser en stjärna: Så firar du advent och jul i Svenska kyrkan

Det är lätt att tvivla på julens glada budskap i oroliga tider. Men det finns hopp och vår dörr är alltid öppen – på olika sätt. Välkommen att fira advent och jul i Svenska kyrkan Örebro.

— Vi finns mitt i vårt samhälle, mitt i vår stad, med ett budskap om ljus och hopp. Det kan verka mörkt och tungt, men där visar Betlehemsstjärnan vägen, säger Anders Lennartsson, kyrkoherde i Svenska kyrkan Örebro.

...där visar stjärnan vägen...

Anders Lennartsson

Svenska kyrkan bjuder in till en mängd olika gudstjänster, luciafiranden och julkonserter i olika kyrkor runt om i pastoratet. Här finns både det storslagna och det fridfulla. Du kommer som du är och det finns plats för dig.

På olika sätt vill Svenska kyrkan sprid ljus och hopp. Dit hör vår julfest på julafton i Örebro, som i år arrangeras av Svenska kyrkan Nikolai församling.

Vi sprider även hopp genom  ”Uppdrag: julkrubba” till förmån för Örebro Stadsmission och ”Bryt en tradition”, vilket är Act Svenska kyrkans stora julinsamling för flickors rättigheter.

Advent, jul och nyår 2022

Advent, jul och nyår i Adolfsbergs kyrka

Välkommen till Adolfsbergs kyrka under advent, jul och nyår. Vi välkomnar in till samling vid krubban, julgransplundring och mycket annat.

Advent, jul och nyår i Almby församling

Julkonserter, gudstjänster och gemenskap advent, jul och nyår 2022 - här kan du läsa mer om att fira advent och jul tillsammans i Almby kyrka, Den gode herdens kapell eller Sörbykyrkan i Almby församling, Örebro.

Advent, jul och nyår i Edsbergs och Mosjö-Täby församlingar 2022

Här kan du läsa om det som händer i våra kyrkor under advent, jul och nyår.

Tända ljus i en julgran.

Advent och jul i Längbro och Eker

Här kan du läsa om hur du kan fira advent och jul i Längbro församling 2022. Välkommen!

Advent, jul och nyår i Mikaels församling

Här kan du läsa mer om hur du kan vara med oss i Mikaels församling under helgerna.

Julgranskula i gran

Advent, jul & nyår i S:t Nicolai kyrka

Gudstjänster, konserter, lucia, en fika, någon att tala med – eller bara en stilla stund för dig själv i kyrkan. Välkommen till Nikolai församling i Örebro.

Advent, jul & nyår i Olaus Petri församling

Kom och fira julens glada bud tillsammans, på plats i kyrkan. Välkommen in i gemenskapen. Här kan du läsa om konserter och gudstjänster i Olaus Petri kyrka under jul och nyår 2022.

Joulu/Jul

Ruotsin kirkon suomenkielisen toiminnan joulunajan tapahtumia Örebrossa/På gång under julen i Svenska kyrkans finskspråkig verksamhet i Örebro

Sollidens hållbara julbord

Äntligen julbord på Sollidens kursgård, 15 minuter från Örebro! Mellan 26 november och 21 december finns möjlighet att njuta av Sollidens välsmakande julbord med utsikt över sjön Lången.

”Det finns ett ljus som aldrig slocknar”: Tro och hopp i Svenska kyrkans nya julkampanj

Krig och oro, tuffa ekonomiska tider. Men självklart finns det hopp, mitt i allt det mörka. Det finns ett ljus som aldrig slocknar. ”Vi har som uppdrag att bryta ensamheten – ett viktigt arbete som möjliggörs av Svenska kyrkans medlemmar här i Örebro”, säger kyrkoherde Anders Lennartsson.

På gång hos oss i advent och jul

Julpyssel med öppet luciatåg i Mikael

Publicerad:

Välkomna till en härlig kväll med julpyssel, lucia, julgröt och gemenskap! Onsdag 14 december kl 17.30-19.30 i S:t Mikaels kyrka.

Vi sjunger in julen i Mikael

Publicerad:

Söndag 11 december kl 16.00 har vi julkonsert för alla åldrar i S:t Mikaels kyrka.

Advent, jul och nyår i Mikaels församling

Publicerad:

Det är lätt att tvivla på julens glada budskap i oroliga tider. Men det finns hopp och Svenska kyrkans dörr står alltid öppen för örebroarna, på olika sätt. ”Vi har som uppdrag att bryta ensamheten – ett viktigt arbete som möjliggörs av Svenska kyrkans medlemmar här i Örebro”, säger kyrkoherde Anders Lennartsson.

Julkonsert i Längbro kyrka!

Publicerad:

Söndag 18/12 18.00. Vi sjunger in julen tillsammans med församlingens körer under ledning av Henrik Wing!

Sonny och Lena på Café Nikolai förbereder inför Svenska kyrkans stora julfest på julafton i Örebro.

Fira julafton tillsammans med andra hos Svenska kyrkan

Ensam den här julen? Eller vill du helt enkelt fira jul i kyrkan tillsammans med andra? Varje julafton arrangerar Svenska kyrkan Örebro pastorat en gemensam julfest – och 2022 blir det i Nikolai församling i city.

Känner du dig lite trasig i jul? Vi finns här för dig och du är inte ensam.

Medlem? Så här välkomnar du människor in i värmen varje dag!

Svenska kyrkan i Örebro rymmer ett rikt och omväxlande gudstjänstliv, 15 kyrkor eller kapell, över 30 körer, ett stort konsertutbud – men också ett omfattande socialt arbete, för alla åldrar. Det är möjligt tack vare våra medlemmar.