Foto: Mia Idosdotter Nilsson

Välkommen till Nybro pastorat

Du ser vad som händer hos oss genom att klicka på kalendern längre ner på sidan eller Kyrknytt.

Våra kyrkor är sommaröppna!

Välkommen att titta in i våra kyrkor i sommar. Öppettider och andra tips ser du här nedan:

Nu söker vi kyrkoherde

Nybro pastorat omfattar åtta församlingar,med kyrkor och kyrkogårdar i Alsjöholm, Bäckebo,Hälleberga, Kristvalla,Kråksmåla, Madesjö, Nybro, S:t Sigfrid och Örsjö. Nybro ligger mitt i glasriket, med närhet till Kalmar, Öland och Växjö. Vi finns till för ca 20 000 invånare, varav ca 12 000 är medlemmar i Svenska kyrkan. Personalgruppen består av ca 50 anställda. Nybro pastorats vision är att varje möte, varje samtal, varje verksamhet pekar inåt mot vårt centrum -Guds kärlek genom Jesus. Vår vilja är att alla våra olika verksamheter, möten och gudstjänster skall vara genomsyrade av trygghet och gemenskap. Vår övertygelse är vi tillsammans blir starkare och tydligare. Tillsammans som en enhet, en kropp, kan vi vara kyrka i hela pastoratet. Tillsammans, anställda och ideella medarbetare, kan vi föra berättelsen vidare.

Några personer med varsitt pärlarmband lägger sina händer på varandra i gräset.

Åk 8 eller äldre

Vi ber tillsammans för fred.

På bönewebben kan du tända ett ljus eller be en digital bön för fred.

Brev från Biskop Fredrik Modeus

Klicka här så får du läsa biskop Fredriks brev.

Gravskötsel

Vill du ha hjälp med att sköta gravplatsen?

Kyrknytt

Klicka här så får du se gudstjänsttider och vad som händer i vår verksamhet.

Blogg: Act Svenska kyrkan

Vi lever under samma himmel och har samma värde och rättigheter. Men beroende på var vi föds, eller vilket kön vi har, ser verkligheten olika ut. Tillsammans med kyrkor, organisationer och tusentals frivilliga arbetar Act Svenska kyrkan långsiktigt mot fattigdom, förtryck och orättvisor, och agerar snabbt när katastrofen inträffar.

Närbild på en kaffekopp som hålls mellan två händer, och två samtalande människor i bakgrunden.

Tankar inför helgen – en blogg där präster funderar utifrån söndagens texter

Robin hade som vanlig slagit sig ner i soffan hos den gamla kvinnan. Astrid hette hon. De hade kommit nära varandra sedan den dag hon första gången bjöd in honom på kaffe. Läs Tankar inför helgen med prästen Charlotte Frycklund.

Välkommen att kontakta oss:

EXPEDITIONEN ÄR ÖPPEN MÅNDAG- FREDAG KL 10.00-12.00 Adress: Box 124, 382 22 Nybro Besöksadress: Kyrkogatan 5 Tel: 0481-429 00 nybro.pastorat@svenskakyrkan.se Kyrkogårdsförvaltningen finns på tel: 0481-429 04