Kristi himmelsfärd

Man firar Kristi himmelsfärds dag 40 dagar efter påsk. Det är den dagen då den uppståndne Jesus lämnade jorden. Kristi Himmelsfärdsdag firas ofta med gudstjänst ute i naturen. Korum, Gökotta, friluftsgudstjänst och pilgrimsvandring finns att besöka på Kristi himmelsfärds dag.

Kristi himmelsfärds dag

Torsdag 26 maj

Korum

08.00

Paviljongen vid sjön i Odensviholm

Lomstugan, Västar Ed

10.00

Myrkullen, Gamleby

Gökotta 

08.00 

Ukna kyrkoruin

Friluftsgudstjänst

10.30

Paviljongen, Överum

15.00

Hembygdskvarnen, Loftahammar

Pilgrimsvandring

10.00

från Lofta kyrka

14.00

från Loftahammars kyrka

Himmelsfärden

Många tvivlade på att det var verkligen Jesus som uppstått och som visade sig för människor på Annan dag påsk. Men innan Jesus återvände till himlen på den dag vi kallar Kristi himmelsfärds dag, berättade han att Gud inte alltid känns igen, men alltid finns bland oss.

Läs Lukas 24: 49-53 på bibeln.se

Friluftsdagen

Himmelsfärdsdagen är den stora friluftsdagen under våren. Naturen, som ger oss försmak av sommaren, väcker människans längtan efter paradiset. I den friska luften tar vi emot glädje och styrka från Gud för att leva i nuet och väntar samtidigt på att paradiset skall komma i full kraft. 

Läs mer om Kristi himmelsfärd

Kristi himmelsfärd

På Kristi himmelsfärds dag lämnade Jesus jorden efter den fyrtio dagar långa uppståndelsen. Han lovade att alltid vara närvarande hos oss, men på ett annat sätt. Kristi Himmelsfärds dag firas ofta med gudstjänst ute i naturen.

Närbild på färgglada påskfjädrar.

Påsk i Norra Tjust pastorat

Påsken är kyrkans största helg. Vi firar Jesu uppståndelse och liv. Påsken är här och vi gläds åt att ljuset återigen har segrat över mörkret.

Pingst

Pingst är påsktidens sista högtid. Pingsten kallas för kyrkans födelsedag och det är Den heliga Andens högtid. Den heliga Anden är Guds osynliga närvaro både mitt bland oss och inom oss. Välkommen till kyrkan på Pingstdagen.