Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Bröllop

Att fira kärleken i kyrkan är en av livets stora höjdpunkter. Som blivande brudpar har ni säkert en bild av hur ceremonin ska vara. Här kan ni läsa mer om vad som är möjligt för att det ska bli en stund att minnas.

Var kan vi gifta oss?

Om ni vill gifta er på någon annan plats än i kyrkan, kanske hemma eller utomhus på en favoritplats, så försöker vi tillgodose era önskemål så gott vi kan. Om ni vill gifta er i en annan del av Sverige så kontaktar ni den aktuella församlingen.  Om ni vill gifta er utomlands kan ni läsa mer om hur det går till här.

Boka tid i kyrkan

Var gärna ute i god tid när ni bokar vigsel. Om ni bokar långt innan vet vi inte alltid vilken präst som ska viga er eller musiker som ska spela, men det får du veta i god tid. Tänk också på att minst en av er bör vara medlem i Svenska kyrkan för att få gifta er i kyrkan.

Planera vigseln

En tid innan vigseln träffar ni prästen. Då planerar ni gudstjänsten tillsammans, till exempel om ni har önskemål om texter, dikter eller musik. Hör gärna av er till den musiker som ska spela, så kan ni prata mer om vad som är möjligt. Om familj och vänner vill medverka finns många möjligheter till det. Berätta gärna om dina idéer under samtalet med prästen. Ett vanligt önskemål är att bruden vill gå in i kyrkan med sin pappa. I Nacka församling följer vi den svenska traditionen, att brudparet går in i kyrkan tillsammans. Då hamnar också fokus både på bruden och brudgummen.

Bröllopsfesten

Tyvärr kan vi inte erbjuda någon festlokal för bröllopsfester. De lokaler som finns hyrs endast ut i samband med dop- och begravningskaffen. Här finns festlokaler i Nacka kommun.

Låna brudkrona

I Nacka församling finns två brudkronor att låna för dig som ska gifta dig i församlingen. Hör av dig till expeditionen om du vill låna en brudkrona. Tel 08-546 06 100, Nacka församling

Brudkrona
Kronan är i platinerat silver med akvamariner. Hårnålar ingår. Storlek: 61 mm hög och 62 mm i diameter. Brudkronan gavs till Nacka församling 1936. Bild: Helena Jergander