Nacka församling Besöksadress: G:a Värmdövägen 14 b, 13137 Nacka Postadress: Box 31, 13106 Nacka Telefon: +46(8)54606100 E-post till Nacka församling Webbplats

Begravning

Det kan komma många känslor, tankar och minnen när vi förlorar någon som står oss nära. Sorg kan se så olika ut. I begravningsgudstjänsten finns rum för såväl sorg och saknad som hoppet om ett liv efter detta. Den ger också en möjlighet att få säga tack, ta avsked och be Gud att ta hand om den vi älskat. Vi som arbetar i din församling vill hjälpa dig som är anhörig att få en minnesvärd stund.

Begravningsgudstjänsten
Om du har anlitat en begravningsbyrå, så hjälper de dig att boka begravningsgudstjänst och begravningskaffe om ni vill ha det. Den präst som kommer att ha hand om begravningen hör sedan av sig till dig som är närmast anhörig. Tillsammans går ni igenom dina frågor och önskemål inför begravningen. Det kan handla om texter, dikter eller musik som betyder något speciellt. Hör gärna av dig till den musiker som ska spela, så kan ni prata mer om vad som är möjligt.

Begravningskaffe
Efter begravningen finns möjlighet att ha en kaffestund i församlingssalen. För information, kontakta vår husmor, Ann Rosén, tfn: 08 546 06 142 eller Ann Rosén. För bokning: 08 546 06 100

Samtal och stöd
Sorg rymmer många olika känslor och många gånger hjälper det att samtala om dem. I församlingen finns präster och diakoner du kan vända dig till. Det kan också vara en hjälp att delta i en sorggrupp och sätta ord på upplevelser, ta del av andras erfarenheter och hitta sätt att leva vidare. Här hittar du sorggrupper.

Bårtäcke pryder kistan

Kista med bårtäcke i Nacka kyrka
Bild: Helena Jergander

I Nacka kyrka finns ett handsytt bårtäcke att pryda kistan med. Det går bra att använda tillsammans med blomsterdekorationer i kyrkan.