S:t Mikaels kapell

Titta in i S:t Mikaels kapell i VR! Kliv in i din kyrkan och se dig runt om i 360-grader

Med ett panoramafoto upplevs helheten. En panoramabild består av ett antal bilder som är sammanbyggda i en helhet. När bilden visas kan man rotera synfältet och se den fotograferade platsen åt alla håll. Byggs flera panoramabilder samman kan en virtuell rundtur skapas. På detta sätt kan en plats presenteras på ett levande sätt med interaktiva funktioner. 

 Klicka på  bilden eller länken nedan och kika runt i kyrkan genom panoramabilden i 360 grader 

360 graders bild över S:t Mikaels kapell

Begravningskapellet är placerat intill nya kyrkogården på Broåkern och är sammanbyggt med krematoriet. S:t Mikaels kapell och krematorium invigdes 1954. Renovering har skett fortlöpande och en stor ombyggnation skedde år 2000. Det stora kapellrummet har en läktare med orgel samt plats för sångare. På de fasta bänkar som finns är det plats för 110 personer. 

Det finns ett mindre kapellrum i anslutning till den stora salen som kan användas när det är få personer på en begravningsgudstjänst. Rummet är vackert utsmyckat med en glasmålning föreställande en Kristusgestalt med inkomponerade symboler. Där finns plats för 16 personer.

ett moln liknande en ring över krematoriet i mora krematoriet i mora

Krematoriet i Mora

Krematoriet i Mora är ortens enda krematorium. Det genomförs årligen ungefär1000st kremationer/år med ett upptagningsområde från Leksand i söder till Sveg i norr.