Dop, konfirmation, vigsel/bröllop, begravning

Dop

I dopet finns löftet om att Gud är med oss under livets alla dagar, oavsett vad som händer. Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj. Det är också en fin tradition som går långt tillbaka i historien. Den som döps får vatten öst över sitt huvud. Vattnet är livsviktigt för människan och det är också en symbol för livet och för att växa.

Konfirmation

Stora frågor kräver stora svar. Vilka är dina? Finns det någon som alltid har rätt? Vilken är världens bästa dag? Varför ska du konfirmera dig? Finns gud? Har alla samma chans? Är det du som bestämmer hur du ska leva ditt liv? Får man tycka vad man vill ? Här hittar du info om konfirmandgrupper i Mora församling - kom och fråga oss.....

Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.

Vigsel/Bröllop

Bröllop är fest! Ett minne för livet. Guds välsignelse över äktenskapet. Ringen med sin slutna cirkel är en urgammal symbol för evighet och eviga förbund.

En vit kista med rosa blommor och ett kors av jord.

Begravning

Seder i samband med en begravning fyller grundläggande mänskliga behov av trygghet och kontinuitet.

Församlingsexpeditionen 0250-55 29 00

mora.forsamling@svenskakyrkan.se

Församlingsexpeditionen i Andreasgården på Dalagatan 13 är öppen
måndag-fredag 9:30-12:00