Vigsel

församlingsexpeditionen 0250-55 29 00

Församlingsexpeditionen i Andreasgården på Dalagatan 13 är öppen
måndag-fredag 9:30-12:00 

Telefontiderna är
måndag-fredag 9:30-12:00 och 13:00-14:30

Här kan du boka dop, vigsel och begravning, hjälp att kontakta personal och få svar på allmänna frågor om Mora församling och vår verksamhet

Vigsel i Svenska kyrkan
Här på Vigsel/Bröllopssajten hittar du mycket information.

Vigsel i Mora församling 
I vår församling finns flera fina kyrkor och kapell. Ni kan även välja att ha vigselgudstjänst på annan plats. Det kostar inget om minst en av makarna är medlem i Svenska kyrkan. Till bröllopet kan man bjuda många släktingar och vänner eller enbart brudparet med vittnen. 

Tid och plats för bröllop  
Kontakta vår församlingsexpedition för att boka plats och tid för vigseln.
Har man önskemål särskild präst, -musik eller annat, om planer finns att hålla bröllop vid någon av de populära högtiderna jul, påsk, pingst, midsommar, kontakta oss då i god tid innan. 

Vigselsamtal
När Vigseln är bokad tar den ansvarige prästen kontakt för ett vigselsamtal. Innan vigseln skall man ha ansökt om hindersprövning. Det gör man genom kontakt med Skattekontoret/folkbokföringen. Det är också bra att ha läst igenom vigselordningen och gärna resonerat med varandra om vilken musik man önskar (t.ex. in -och utgångsmusik).
Psalmer väljs i samråd med prästen, övrig musik i samråd med ansvarig kantor.Tänk på att all musik och allt som händer under en vigsel i slutänden är prästens ansvar och är hans/hennes sak att avgöra vad som är lämpligt. 

Brudkrona
Det finns brudkronor av olika modeller och storlekar att låna utan kostnad. Brudkrona bokas via församlingsexpeditionen.

Bröllopsmiddag 
I Andreasgården i Mora,  Änglagården i Våmhus, prästgården i Venjan och prästgården på Sollerön erbjuder vi fina lokaler utan kostnad för bröllops middag. 
Kontakta församlingsexpeditionen för information.  Obs! att förtäring av alkohol i våra församlingshem inte är tillåten.

Enligt den kristna tron
är äktenskapet ett heligt förbund förordnat och välsignat av Gud....Det är också äktenskapets mening att ge vidare den kärlek som är av Gud. Den högtidliga stunden, där kyrkorummet eller inramningen förstärker känslan av högtid och allvar, vill också vara ett stöd när vardagen gör sig påmind.