Foto: Alex Giacomini/IKON

Digitala gudstjänster och evenemang i Svenska kyrkan

I Svenska kyrkans gemensamma kalender och i appen Kyrkguiden hittar du sändningarna. Välkommen att vara med - via länk! Du kan också se eller höra en del av våra gudstjänster via SVT eller Sveriges radio.

Klicka på bilden för att gå till kalendern Foto: Magnus Aronson/IKON

Gudstjänster på SVT play
Varje söndag under året sänder SVT en gudstjänst från någon av landets alla kyrkor. I år sänds adventsgudstjänsterna från Åkersbergs Stiftsgård i Höör på följande tider:

Söndagen den 29 november, 1:a sönd i advent, kl. 10.00 i SVT 2

Predikan av Pelle Sundelin som också är präst på stiftsgården, det blir också sång och musik av adventskören under ledning av Stefan Ekblad.

Söndagen den 6 december, 2:a sönd i advent, kl. 10.00 i SVT2

Predikan av Dan Fredriksson och sångare ur Skanör-Falsterbo vokalensemble står för sång och musik under ledning av Peter Sjunnesson.

Söndagen den 13 december, 3:e sönd i advent, kl. 10.00 i SVT2

Predikan av diakon Carin Hompe Svedberg, Adventskvartetten medverkar med sång och för musikalisk ledning står Staffan Plantin.

Söndagen den 20 december, 4:e sönd i advent, kl. 10.00 i SVT2

Predikan av Karin Sundmark, för sång och musik står barnkören Sångskolan under ledning av Katarina Koos.

Du kan även titta på gudstjänsterna i efterhand på SVT play:

Gudstjänster på SVT play

Gudstjänster från Lunds domkyrka

Varje söndag kl. 11.00 firas även gudstjänst i Lunds domkyrka, gudstjänsten sänds även digitalt:

Lunds domkyrka på Youtube

Gudstjänster i Sveriges radio
På sr.se finns programmet Gudstjänsten. De sänder varje söndag från en kyrka i Sverige. De sänder också gudstjänster som innehåller religionsmöten.

Lyssna på gudstjänster i Sveriges radio