Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Svenska kyrkan, Märsta pastorat Besöksadress: Bragegatan 3, 19553 Märsta Postadress: Box 3007, 19503 MÄRSTA Telefon:+46(8)59440840 E-post till Svenska kyrkan, Märsta pastorat

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Dop

Dopet är ett sakrament, en handling instiftad av Gud. Genom dopet upptas man i kyrkans gemenskap och blir också medlem i Svenska kyrkan.

Visserligen är de flesta som döps nyfödda men det finns ingen åldersgräns för dop i Svenska kyrkan. Är man döpt i annat samfund gäller det också inom Svenska kyrkan.

I Märsta har vi framför allt dop på lördagar men även andra tider kan fungera. Vill du veta mer eller boka en doptid ring vår pastorsexpedition, tel 08-594 408 40, e-post.

Innan dopet tar prästen kontakt med er för ett dopsamtal, oftast i ert hem. Då får ni tillfälle att samtala om dopgudstjänsten och dopets innebörd.

Ni får gratis låna rum i våra församlingshem om ni tänker ha dopfika efteråt. Vi har också dopklänning att låna.

Mer information kring dopet får du på dopsajten. Där hittar du Svenska kyrkans spellista för Spotify på förslag till psalmer.

Du kan också läsa doptidningen som Mama gjort i samarbete med Svenska kyrkan våren 2015 här.

 

Läs även gärna studien Dop i förändring.
Det är en rapport över hur valet att låta döpa sitt barn motiveras samt de socioekonomiska faktorer som påverkar föräldrars val att låta döpa sitt barn. Vem väljer att låta döpa sitt barn och vem väljer bort dopet? Vilka skäl avgör? Vilken roll spelar församlingarnas hållning? Det handlar rapporten Dop i förändring om.

Den handlar också om hur församlingar arbetar för att möta föräldrar i denna valsituation och vikten av att ha en medveten dopstrategi. 

Läs i kaptitel 5 om Märsta pastorat som ett lokalt exempel på systematiska dopsatsningar.

Är ni döpta in i Kristus, har ni också iklätt er Kristus

Galaterbrevet 3:27

Catering

Husmor Ulrika och hennes team på Prästgårdens catering hjälper dig gärna med maten till dopfesten. All mat lagas från grunden och mycket gott finns på menyn. De erbjuder bland annat buffé, landgångar, soppa och smörgåstårta.

Prästgårdens catering hjälper dig gärna med maten!

Självklart kan du få kaffe, kakor och tårtor också. Har du speciella önskemål är du välkommen att höra av dig så försöker de att hjälpa till.

Du kan också välja enbart dukning och servering om du själv önskar hålla med maten.

Klicka här för att se hela menyn och priserna (pdf-fil). I priset ingår även personal som dukar fram, serverar och återställer lokalen efteråt. De håller med vita dukar, ljus och säsongens växter eller blommor på borden samt presentbord med duk, ljus och blommor.

Ta gärna kontakt med Ulrika på tel 073-340 96 02 eller e-posta till Prästgårdens catering.