Foto: Anders Tukler

Konfirmation 2022–23

Vill du vara med om något alldeles speciellt, livsviktigt, något som är på riktigt? Vill du upptäcka något nytt, utvecklas och få tänka till? Vill du lära känna nya människor och göra en kul upplevelse? – Då ska du anmäla dig till konfirmation!

Under konfirmandtiden får du diskutera och fundera kring livets frågor – om vänskap, förlåtelse, rättvisa, tro, hopp och kärlek. Du får lära dig mer om andra personer och dig själv och tillsammans försöker vi upptäcka vem Gud är. Du får möjlighet att lära känna nya vänner och växa som person.

Det finns inga dumma frågor. Det finns inte heller alltid enkla svar. Men det finns plats för dig, oavsett vem du är eller hur du är. Här på sidan hittar du några olika konfirmandalternativ, vilken grupp du än väljer så får du ett minne för livet!

Konfirmandgrupper 2022–23

Sommarläger

I mitten av juni åker vi på läger. Där får vi tillsammans lära känna Gud, prata om livsfrågor och få nya kompisar.

Plats: Märsta kyrka och församlingshem.

Konfirmandträffar: En söndag i månaden kl 16-19 (med gudstjänsten), november till juni i Märsta församlingshem. Start: 13 november.

Läger: 10–19 juni 2023 (på lägergård i mellansverige)

Konfirmation: 21 juni 2023 i Odensala kyrka.

Onsdagsgruppen

För dig som inte vill åka på läger eller har annat för dig under sommaren. Onsdagsgruppen träffas en onsdagskväll varannan vecka och åker på ett fyra dagars läger på sportlovet vecka 9.
Känner du rädsla eller oro inför att åka på läger och sova borta, prata gärna med oss så hittar vi en lösning just för dig.

Plats: Märsta kyrka och församlingshem.

Konfirmandträffar: Träffas onsdagar varannan vecka, i Märsta församlingshem. Start onsdag 12 oktober 2022.

Läger: En övernattning på hösten, samt läger på sportlovet (vecka 9, 2–5 mars 2023).

Konfirmation: 27 maj 2023 i Odensala kyrka.

Grupperna har olika träffar men gemensamt för dem är:

Basträffar – gruppen träffas regelbundet enligt gruppens presentation

Kyrkobesök – konfirmationstiden handlar bland annat om att lära känna kyrkan. Under din tid som konfirmand erbjuds du möjlighet att lära känna gudstjänsterna. Välkommen att fira gudstjänst med oss.

Läger – båda grupperna innehåller läger. Läger brukar vara konfirmandtidens höjdpunkt.

Alla träffar, utflykter och läger är kostnadsfria. Det enda som kostar är din närvaro och uppmärksamhet. Vi vill att kyrkan ska vara en plats för gemenskap och att du ska känna dig välkommen. Vi ser fram emot att träffa dig!

Anmäl dig här!

Döpt eller konfirmerad - Andra chansen!

Det finns ingen övre åldersgräns för konfirmation.

Konfirmander i sina kåpor vid en sjö.

Konfirmation

Du är inte ensam om att fundera över livet. Varje år väljer omkring 30 000 tonåringar att konfirmeras i Svenska kyrkan. Konfirmation handlar om Gud, livet och det du tycker är viktigt.