Konfirmation 2020-21

Vill du vara med om något alldeles speciellt, livsviktigt, något som är på riktigt? Vill du upptäcka något nytt, utvecklas och få tänka till? Vill du lära känna nya människor och göra en kul upplevelse? - Då ska du anmäla dig till konfirmation!

Gå direkt till anmälan!

Anmäl dig här!

Under konfirmandtiden får du diskutera och fundera kring livets frågor – om vänskap, förlåtelse, rättvisa, tro, hopp och kärlek. Du får lära dig mer om andra personer och dig själv och tillsammans försöker vi upptäcka vem Gud är. Du får möjlighet att lära känna nya vänner och växa som person.

Det finns inga dumma frågor. Det finns inte heller alltid enkla svar. Men det finns plats för dig, oavsett vem du är eller hur du är. Här på sidan hittar du några olika konfirmandalternativ, vilken grupp du än väljer så får du ett minne för livet!

Grupperna har olika träffar men gemensamt för grupperna är:

• Basträffar – gruppen träffas regelbundet enligt gruppens presentation
  • Kyrkobesök – konfirmationstiden handlar bland annat om att lära känna kyrkan. Under din tid som konfirmand erbjuds du möjlighet att lära känna gudstjänsterna. Välkommen att fira gudstjänst med oss.
  • Läger – båda grupperna innehåller läger. Läger brukar vara konfirmandtidens höjdpunkt.

Alla träffar, utflykter och läger är kostnadsfria. Det enda som kostar är din närvaro och uppmärksamhet. Vi vill att kyrkan ska vara en plats för gemenskap och att du ska känna dig välkommen. Vi ser fram emot att träffa dig.

Konfagrupper 2020-21

Sommarläger

I början av augusti åker vi på läger. Där får vi tillsammans lära känna Gud, prata om livsfrågor och få nya kompisar.

Plats: Märsta kyrka och församlingshem.

Konfirmandträffar: En lördag och söndag i månaden, november till maj. Start 17 oktober, kl 10-15 i Märsta församlingshem.

Läger: 2-11 augsti 2021.

Repetition och övning: 13 augusti i Odensala.

Konfirmation: Odensala kyrka, 14 augusti 2021.

Präst: Sandra Blomgren

Fritidsledare: Victor Backström

Onsdagsgruppen

För dig som inte vill åka på läger eller har annat för dig under sommaren. Onsdagsgruppen träffas på onsdagar jämna veckor och åker på ett 4 dagars läger på Sportlovet. Känner du rädsla eller oro inför att åka på läger och sova borta, prata gärna med oss så hittar vi en lösning just för dig.

Plats: Märsta kyrka och församlingshem.

Konfirmandträffar: Onsdagar jämna veckor med start 14 oktober kl 19-21.30 och en söndag i månaden.

Konfirmandläger: Sportlovet.

Konfirmation: Odensala kyrka i maj 2021.

Präst: Sandra Blomgren.

Fritidsledare: Nathalie Tullgård.

Anmälan till konfirmation 2020-21

Klicka här för att komma till anmälan!
Sandra Blomgren

Nathalie Tullgård

Fritidsledare barn & ungdom

Victor Backström

Fritidsledare

Frågor & svar

Här anmäler dig till konfirmation i Märsta pastorat 2020-21

Alla konfirmandalternativ är kostnadsfria.

Särskilda behov

Varje sommar arrangeras Gålölägret av Högalids församling. Gålölägret är ett konfirmationsläger som välkomnar sig som går i grundskola, resursskola, specialskola, träningsklass eller särskola. De flesta som är med på Gålölägret är mellan 14-18 år.

För mer information om Gålölägret

Finsk konfirmation

Svenska kyrkan anordnar ett nationellt läger i samarbete med Åbo församlingar den 5-11 juli 2021 på Harva ö i Åbo skärgård för ungdomar med finsk bakgrund och på två språk.

För mer information om konfirmandläger för dig med finsk bakgrund

Annat samfund eller religion

Tillhör du ett annat kristet samfund än Svenska kyrkan, eller kanske en annan religion så är du ändå välkommen på konfirmation. Men prata med din vårdnadshavare innan.

Dop

Dopet är grunden i ett kristet liv och konfirmationstiden är en tid för eftertanke och bekräftande av det som du fick i ditt dop. Under konfirmandtiden erbjuds de som inte är döpta att döpas. Är du döpt inom ett annat kristet samfund behöver du inte döpa dig igen.

Allt om konfirmation

svenskakyrkan.se kan du läsa allt om konfirmation och söka efter konfaläger och grupper i hela Svenska kyrkan.