Lundby Motettkör

Kören har en klassisk repertoar med något högre tempo, består av cirka 30 personer och fokuserar på klassisk kyrklig körmusik.

Vi sjunger på konserter och gudstjänster och brukar några gånger per år uppföra oratorier med orkester och solister. På vårkanten brukar vi göra en årlig körresa. Anta utmaningen att ta mer enskilt ansvar som korist och ha kul med oss i en kör med höga ambitioner!

Förutsättningar: Provsjungning. Du skall ha tagit sånglektioner eller motsvarande. God notvana. Kunna ta ansvar för egen instudering. God körvana. Förmåga att kunna hålla din stämma själv.

Antagning endast i den mån vi behåller balans mellan stämmorna.

För mer information kontakta:

Daniel Björkdahl

Daniel Björkdahl

Lundby församling

Organist

Med anledning av coronaviruset

Kyrkan ska alltid vara en plats som erbjuder trygghet! Lundby församling delar kampen för att begränsa smittan och försöker mini­mera risker. All verksamhet genomförs i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och enligt riskbedömningar som gjorts för respektive aktivitet. För aktuell information om varje verksamhet, se kalendern

Din historia. Dina drömmar.

Till Lundby församling ska du få komma som den du är. Svenska kyrkan vill vara en mötesplats för många, för i mötet med andra förändras vi. Gud blir större och våra liv blir rikare. Tillsammans är vi mycket mer!

 

Lundby församlings diakonimottagning

Diakonimottagningen erbjuder hjälp och stöd utifrån din ekonomiska situation, och i vissa fall socialt stöd till dig som är folkbokförd i församlingen. Tillsammans kommer vi söka fungerande lösningar. Den 2/7–11/8 har diakonimottagningen sommaruppehåll och tar inte emot några besök, men det går bra att tala in ett meddelande på telefonsvararen.

Hjälp och stöd

Oavsett vem du är, vill Svenska kyrkan finnas här för dig när du behöver stöd. Du kan till exempel träffa en diakon eller en präst, som har tystnadsplikt. Det finns också möjlighet att få stöd genom att ringa eller skriva, exempelvis till Jourhavande präst.

En hållbar kyrka

Lundby församling är miljödiplomerad och arbetar strukturerat för att minska miljöpåverkan.

Historia och kulturarv

Svenska kyrkan har en lång historia. Läs mer om Lundby församlings kyrkor och dess kulturarv, våra besöksmål och hur vi vårdar kulturarvet.