Foto: Kerstin Rekestad

Syföreningar

I Lagunda församling finns flera kyrkliga syföreningar som förvaltar fina traditioner. Förutom regelbundna träffar gör de studiebesök, arrangerar auktioner och ordnar kyrkkaffe vid gudstjänster på äldreboendet Liljegården.

Gryta kyrkliga syförening

Gryta kyrkliga syförening träffas var tredje vecka på tisdag eftermiddag. Det finns inget krav på att kunna brodera, sticka eller virka för att vara med i föreningen. Vi träffas, umgås, samtalar om olika saker som vi kan göra för att få in pengar som vi kan skänka till olika hjälporganisationer. Där även Du kan komma med förslag.

Vi har tillsammans en trevlig eftermiddag då vi dricker kaffe och te med tilltugg samt gör lite annat också. Det sociala är så viktigt för oss alla.

Du är välkommen att vara med oss!
Är du intresserad hör av Dig till:
Elisabeth Kjellén
018 - 39 50 43

Hjälsta kyrkliga syförening

Vi i Hjälsta kyrkliga syförening träffas varannan tisdag mellan 13.30 - 14.30. oftast hemma hos någon av våra medlemmar. På våra möten pratar vi om inkommen information, samt har en kort andakt som en av våra präster håller. Värdinnan har valt en psalm som vi sjunger.

Därefter dricker vi kaffe och har en trevlig samvaro, några broderar, andra stickar eller virkar men framför allt så umgås vi. Kanske har någon något intressant att berätta. Några syr även doppåsarna som delas ut i församlingen.

Vi har dessutom syföreningsauktion varje år i november. Den är väldigt populär med runt 100 besökare varje år - årets höjdpunkt! Pengarna vi får in skänker vi till många välgörande ändamål.

Som avslutning på terminen träffas vi och gör en utvärdering av vad som var bra och mindre bra vid auktionen, samtidigt som vi äter något gott. Vid detta tillfälle kommer vår kaffekassa till nytta som vi vid varje möte har fyllt på.

Vid jul så delar vi ut Amaryllis till alla i Hjälsta som är i åldern 75 år och äldre.

När det är gudstjänst i Hjälsta kyrka så bjuder vi på kyrkkaffe och två gånger om året bjuder vi på hembakat bröd och tårta på Liljegården.

Om du är intresserad av att vara med i eller få kontakt med Hjälsta kyrkliga syförening så är du välkommen att kontakta Elsy Rahm, 070-688 10 46 

Nysätra kyrkliga syförening

Nysätra kyrkliga syförening träffas var tredje vecka, oftast i Nysätra församlingshem. Vi stickar vita sockor och gjuter ljus till doppåsarna som ges till nyfödda barn i församlingen.
Syföreningen deltar aktivt i församlingens fastecafé.

 På Liljegården firas på fredagar gudstjänst inför helgen och några gånger per år deltar vi. Det är så uppskattat att få bjuda på hembakat.
Många tårtor bakas också till Nysätra-dagen vid pingst.

 

Välkommen till Nysätra kyrkliga syförening!

Kontakt: Stina Malmfors, 0171-46 60 47

Fastecafé och andra arrangemang

Syföreningarna är medarrangörer vid församlingens Fastecafé varje år,  då vi hjälps åt att samla in pengar till Svenska kyrkans Fastekampanj  - med brödförsäljning, café, musik, lotteri och stort engagemang brukar vi få in betydande summor tillsammans.

Här finns det plats och möjlighet också för dig som inte har tid att vara med kontinuerligt i syförening att engagera dig för ett enstaka projekt. Kontakta församlingen så hjälps vi åt att hitta sätt för just dig att vara med!

Ring, skriv, eller kom in: 
0171-46 00 70, lagunda.forsamling@svenskakyrkan.se
Ä
ngsvägen 8, Örsundsbro