Mötesplatser för vuxna

Välkommen till våra grupper och aktiviteter för vuxna!

Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp. Bild: Anna Keller

Kyrkans kvällsgrupp

Välkommen till Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp! Vi träffas på måndagar udda veckor klockan 19 i Mörarps församlingshem. Vad händer i Kvällsgruppen? Kom och se! Titta gärna in och ha trevligt tillsammans med oss!

Under året brukar kvällsgruppen bland annat anordna en julmarknad i Mörarps församlingshem.

Kontaktperson: Elisabet Herborn, telefon 042-710 26.

Adress: Mörarps församlingshem, Brandmansgatan 3 i Mörarp

Frillestads kyrkliga syförening

Vi är en glad liten syförening som tycker om att träffas, prata och handarbeta. Vi turas om att bjuda på enkel fika. Ibland gör vi någon utflykt tillsammans. Du är också välkommen!

I vår träffas Frillestads kyrkliga syförening följande torsdagar klockan 18.30–20.30 i Kupan i Påarp: den 19 september, 17 oktober och 21 november.

Kontaktperson: Eva Mellby, telefon 042-22 79 21.

Adress: Kupan i Påarp, Lokföraregatan 20 C i Påarp

Bild: IKON

Alfakurs

När: Torsdagar kl. 18.30–20.30.
Var: Björka församlingsgård.

Har du också frågor om livet? Höstens Alphakurs började den 5 september och pågår femton torsdagar framöver. Vi äter en måltid tillsammans för 40 kronor, lyssnar på ett kort fördrag och delar sedan våra tankar i mindre grupper. Kursen är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristen tro handlar om, dela tankar och utforska meningen med livet.

Intresseanmälan och frågor till Allan Sjöstedt.

Alfakursen är en introduktionskurs i kristen tro och kommer från början från England, men är nu spridd över hela världen. På 1990-talet kom Alfakurserna till Sverige och finns nu i många olika kyrkor och samfund.

Adress: Björka församlingsgård, Merkuriusgatan 215, Ödåkra.

Ledare för Alphakursen:

Maria Dahlman

Komminister

Dialogen

Dialogen är för dig som tidigare varit med i katekumenatet. Vi träffas varannan onsdagskväll i Mörarps församlingshem.

Ledare: Maria Dahlman.

Ledare:

Maria Dahlman

Komminister

Samtalsgrupp

Samtalsgruppen träffas i Kupan i Påarp på måndagar jämna veckor klockan 9.30–11.30. Samtalen utgår från boken ”Livets frågor”.

Ledare:

Hundpromenader

Klockan 18 varje torsdag går vi på promenad i Mörarp, samlingspunkt är församlingshemmets parkering. Vi går i långsam takt i ungefär en timme. Promenaderna vänder sig till alla som vill ha sällskap på sin kvällsrunda. Att promenera tillsammans ger både gemenskap och trygghet. Alla är välkomna att promenera med oss – med eller utan hund.

Präst på Väla

På torsdagar klockan 11–13 finns någon av våra präster Allan Sjöstedt eller Sara Bergström vid samtalsbänken på Väla köpcentrum. Välkommen du som vill prata!

Sara Bergström

Komminister, Arbetsledare

Prata med en präst i Mörarp

Varje torsdag mellan klockan 9.30 och 11.30 finns en präst på plats i församlingshemmet i Mörarp. Med en präst kan man prata om vad som helst. Välkommen in med livets stora och små frågor och funderingar!

Undantag är den 19/9, 24/10,7/11 och 14/11.

Sara Bergström

Komminister, Arbetsledare

Eftermiddagskaffe

Välkommen till vår gemenskap med kaffe och dopp en gång i månaden i Björka och Påarp. Varje gång har vi också en gäst som framför ett trevligt program med sång, musik, bildvisning eller intressant föredrag.

Eftermiddagskaffe arrangeras under terminerna en måndag i månaden i Björka församlingsgård och en fredag i månaden i Kupan i Påarp klockan 14–16.

Björka församlingsgård: Merkuriusgatan 215, Ödåkra
Kupan i Påarp: Lokföraregatan 20 C i Påarp

Se alla eftermiddagskaffen här.

Lekmannakåren

Lekmannakåren i Kropps församling arrangerar regelbundet församlingsaftnar med trevliga program. Kvällarna äger i regel rum andra torsdagen i månaden kl. 18.30 i något av våra församlingshem. Ordförande är Kurt Mellby.

Se Lekmannakårens alla program här.

Eva och Kurt Mellby sjunger och spelar. Bild: Olof Tholander

Allsångskvällar

Kom och sjung med Eva och Kurt Mellby med gäster. En onsdag i månaden under terminerna är det allsångskväll klockan 18–20 i Kupan i Påarp eller i Mörarps församlingshem.

Se alla allsångskvällar här.