Mötesplatser för vuxna

Välkommen till våra grupper och aktiviteter för vuxna!

Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp. Bild: Anna Keller

Kyrkans kvällsgrupp

Välkommen till Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp! Vi träffas på måndagar udda veckor klockan 19 i Mörarps församlingshem. Vad händer i Kvällsgruppen? Kom och se! Titta gärna in och ha trevligt tillsammans med oss!

Under året brukar kvällsgruppen bland annat anordna en julmarknad i Mörarps församlingshem.

Kontaktperson: Elisabet Herborn, telefon 042-710 26.

Adress: Mörarps församlingshem, Brandmansgatan 3 i Mörarp

Frillestads kyrkliga syförening

Vi är en glad liten syförening som tycker om att träffas, prata och handarbeta. Vi turas om att bjuda på enkel fika. Ibland gör vi någon utflykt tillsammans. Du är också välkommen!

I vår träffas Frillestads kyrkliga syförening följande torsdagar klockan 18.30–20.30 i Kupan i Påarp: den 17 januari, 21 februari, 21 mars och 25 april.

Kontaktperson: Eva Mellby, telefon 042-22 79 21.

Adress: Kupan i Påarp, Lokföraregatan 20 C i Påarp

Bild: IKON

Alfakurs

Alfakursen är för alla som vill lära sig mer om den kristna tron och tillsammans med andra söka svar på livets frågor. Vi träffas varannan onsdag klockan 18 i Mörarps församlingshem. Kvällen inleds med att vi äter en enkel kvällsmåltid till en kostnad av 40 kronor. Därefter ser vi en kort film eller lyssnar på ett föredrag kring kvällens tema. Efter presentationen av dagens ämne träffas vi för att samtala i mindre grupper.

Alfakursen är en introduktionskurs i kristen tro och kommer från början från England, men är nu spridd över hela världen. På 1990-talet kom Alfakurserna till Sverige och finns nu i många olika kyrkor och samfund.

Intresseanmälan till Maria Dahlman eller Allan Sjöstedt.

Adress: Mörarps församlingshem, Brandmansgatan 3 i Mörarp

Ledare för Alphakursen:

Maria Dahlman

Komminister

Allan Sjöstedt

Präst med diakoniansvar

Dialogen

Dialogen är för dig som tidigare varit med i katekumenatet. Vi träffas varannan onsdagskväll i Mörarps församlingshem.

Ledare: Maria Dahlman.

Ledare:

Maria Dahlman

Komminister

Samtalsgrupp

Samtalsgruppen ”Möte med Lukas” träffas i Kupan i Påarp på måndagar jämna veckor klockan 9.30–11.30.

Ledare:

Allan Sjöstedt

Präst med diakoniansvar

Hundpromenader

Klockan 18 varje torsdag går vi på promenad i Mörarp, samlingspunkt är församlingshemmets parkering. Vi går i långsam takt i ungefär en timme. Promenaderna vänder sig till alla som vill ha sällskap på sin kvällsrunda. Att promenera tillsammans ger både gemenskap och trygghet. Alla är välkomna att promenera med oss – med eller utan hund.

Präst på Väla

På torsdagar klockan 11–13 finns en av våra präster vid samtalsbänken på Väla köpcentrum. Välkommen du som vill prata!

Eftermiddagskaffe

Välkommen till vår gemenskap med kaffe och dopp en gång i månaden i Björka och Påarp. Varje gång har vi också en gäst som framför ett trevligt program med sång, musik, bildvisning eller intressant föredrag.

Eftermiddagskaffe arrangeras under terminerna en måndag i månaden i Björka församlingsgård och en fredag i månaden i Kupan i Påarp klockan 14–16.

Björka församlingsgård: Merkuriusgatan 215, Ödåkra
Kupan i Påarp: Lokföraregatan 20 C i Påarp

Se alla eftermiddagskaffen här.

Lekmannakåren

Lekmannakåren i Kropps församling arrangerar regelbundet församlingsaftnar med trevliga program. Kvällarna äger i regel rum andra torsdagen i månaden kl. 18.30 i något av våra församlingshem. Ordförande är Kurt Mellby.

Se Lekmannakårens alla program här.

Eva och Kurt Mellby sjunger och spelar. Bild: Olof Tholander

Allsångskvällar

Kom och sjung med Eva och Kurt Mellby med gäster. En onsdag i månaden under terminerna är det allsångskväll klockan 18–20 i Kupan i Påarp eller i Mörarps församlingshem.

Se alla allsångskvällar här.