Mötesplatser för vuxna

Välkommen till våra grupper och aktiviteter för vuxna! Men på grund av coronapandemin är de flesta verksamheter tyvärr inställda. Se nedan!

Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp. Foto: Anna Keller

På grund av coronapandemin är de flesta av våra grupper och aktiviteter för närvarande tyvärr inställda. Se nedan!

Kyrkans kvällsgrupp – inställd!

När: Måndagar udda veckor kl. 19–21.
Var: Mörarps församlingshem.

Kyrkans kvällsgrupp träffas vissa måndagar under hösten utomhus på trädäcket i trädgården vid Mörarps församlinmgshem. Information: Elisabet Hersborn.

Välkommen till Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp! Vi träffas på måndagar udda veckor klockan 19 i Mörarps församlingshem. Vad händer i Kvällsgruppen? Kom och se! Titta gärna in och ha trevligt tillsammans med oss!

Under året brukar kvällsgruppen bland annat anordna en julmarknad och kaféer i Mörarps församlingshem.

Kontaktperson: Elisabet Herborn, telefon 042-710 26.

Adress: Mörarps församlingshem, Brandmansgatan 3 i Mörarp

Syförening i Ekeby – inställd!

När: Varannan måndag kl. 14–16.30.
Var: Ekebygården.

Syföreningen i Ekeby träffas varannan måndag klockan 14 på Ekebygården.

Foto: IKON

Bibelstudiegrupper – inställda!

När: Varannan onsdag.
Var: Plats bestäms tillsammans med deltagarna.

Under hösten startar vi upp två nya bibelstudiegrupper, en på kvällstid och en på eftermiddagar för daglediga. Kvällsstudiecirkeln träffas varannan onsdag klockan 18.30–20 med början den 9 september.

Studiecirkeln på dagtid träffas varannan onsdag klockan 14–16 med början den 16 september. Beroende på var deltagarna bor bestämmer vi var vi träffas.

Frågor och anmälan om deltagande till Maria Dahlman, telefon 042-717 35.

Maria Dahlman

Komminister

Samtalsgrupp i Björka – inställd!

När: Torsdag udda veckor kl. 18.30.
Var: Björkakyrkan.

Samtalsgruppen ”Våra frågor” leds av Elisabet Runefors.

Ledare: Elisabet Runefors

Komminister med diakonalt ansvar

Samtalsgrupp i Påarp – inställd!

När: onsdag jämna veckor kl. 13.30–15.
Var: Frillestads kyrka.

Samtalsgruppen ”Livets frågor” har träffas under hösten i Frillestads kyrka.

Ledare: Elisabet Runefors.

Lagningskafé – inställt!

När: Onsdag jämna veckor kl. 10–12.
Var: Mörarps församlingshem.

Välkommen till Mörarps församlingshem på onsdagar jämna veckor. Mellan klockan 9.30 och 11.30 ges tillfälle för en stunds gemenskap och en kopp förmiddagskaffe. Samtidigt finns det möjlighet att få hjälp med enklare syarbete och lagningar som att sy i en knapp eller lägga upp ett par byxor. Några ur församlingens ideella grupp är på plats för att visa, hjälpa till och stötta i lagningsarbetet.

Lagningskaféer finns på många platser i Europa. Tanken är att man ska få hjälp att laga och ta tillvara istället för att kasta och köpa nytt. I Mörarp finns det än så länge syhjälp, men om någon är duktig på enklare lagningar av elektriska och elektroniska apparater, cyklar, klockor eller glasögon med mera, så är man välkommen att bidra med sin kunskap.

Präst på Väla

På torsdagar klockan 11–13 finns någon av våra präster Allan Sjöstedt eller Sara Bergström vid samtalsbänken på Väla köpcentrum. Välkommen du som vill prata!

Sara Bergström

Komminister, Arbetsledare

Eftermiddagskaffe – inställt!

Välkommen till vår gemenskap med kaffe och dopp en gång i månaden i Björka och Påarp. Varje gång har vi också en gäst som framför ett trevligt program med sång, musik, bildvisning eller intressant föredrag.

Eftermiddagskaffe arrangeras under terminerna en måndag i månaden i Björka församlingsgård och en fredag i månaden i Kupan i Påarp klockan 14–16.

Björka församlingsgård: Merkuriusgatan 215, Ödåkra
Kupan i Påarp: Lokföraregatan 20 C i Påarp

Se alla eftermiddagskaffen här.

Lekmannakåren – inställd!

Lekmannakåren i Kropps församling arrangerar regelbundet församlingsaftnar med trevliga program. Kvällarna äger i regel rum andra torsdagen i månaden under terminerna kl. 18.30 i något av våra församlingshem. Ordförande är Kurt Mellby.

Se Lekmannakårens alla program här.

Ekeby församlingskår – inställd!

Alla är välkomna till Ekeby församlingskårs programkvällar en måndag i månaden under terminerna klockan 19.

Se Ekeby församlingskårs program här.

Orförande är Britt Granström.