Mötesplatser för vuxna

Välkommen till våra grupper och aktiviteter för vuxna! Men på grund av coronapandemin är en del verksamheter tyvärr inställda under hösten. Se nedan!

Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp. Bild: Anna Keller

På grund av coronapandemin är en del av våra grupper och aktiviteter tyvärr inställda under höstterminen 2020.

Kyrkans kvällsgrupp – inställd under hösten!

När: Måndagar udda veckor kl. 19–21.
Var: Mörarps församlingshem.

Välkommen till Kyrkans kvällsgrupp i Mörarp! Vi träffas på måndagar udda veckor klockan 19 i Mörarps församlingshem. Vad händer i Kvällsgruppen? Kom och se! Titta gärna in och ha trevligt tillsammans med oss!

Under året brukar kvällsgruppen bland annat anordna en julmarknad och kaféer i Mörarps församlingshem.

Kontaktperson: Elisabet Herborn, telefon 042-710 26.

Adress: Mörarps församlingshem, Brandmansgatan 3 i Mörarp

Frillestads kyrkliga syförening – inställd under hösten!

NÄR: VISSA TORSDAGAR KL. 18.30–20.30.
VAR: KUPAN I PÅARP.

Vi är en glad liten syförening som tycker om att träffas, prata och handarbeta. Vi turas om att bjuda på enkel fika. Ibland gör vi någon utflykt tillsammans. Du är också välkommen!

Kontaktperson: Eva Mellby, telefon 042-22 79 21.

Adress: Kupan i Påarp, Lokföraregatan 20 C i Påarp

Syförening i Ekeby – inställd under hösten!

När: Varannan måndag kl. 14–16.30.
Var: Ekebygården.

Syföreningen i Ekeby träffas varannan måndag klockan 14 på Ekebygården.

Bild: IKON

Bibelstudiegrupper

När: Varannan onsdag.
Var: Plats bestäms tillsammans med deltagarna.

Under hösten startar vi upp två nya bibelstudiegrupper, en på kvällstid och en på eftermiddagar för daglediga. Kvällsstudiecirkeln träffas varannan onsdag klockan 18.30–20 med början den 9 september.

Studiecirkeln på dagtid träffas varannan onsdag klockan 14–16 med början den 16 september. Beroende på var deltagarna bor bestämmer vi var vi träffas.

Frågor och anmälan om deltagande till Maria Dahlman, telefon 042-717 35.

Maria Dahlman

Komminister

Samtalsgrupp i Björka

När: Torsdag udda veckor kl. 18.30.
Var: Björkakyrkan.

Samtalsgruppen ”Våra frågor” leds av Allan Sjöstedt. Start 10 september.

Ledare: Allan Sjöstedt.

Samtalsgrupp i Påarp

När: onsdag jämna veckor kl. 13.30–15.
Var: Frillestads kyrka.

Samtalsgruppen ”Livets frågor” träffas under hösten i Frillestads kyrka. Start onsdag 16 september.

Obs ändring av tid och plats!

Ledare: Allan Sjöstedt.

Nya deltagare är välkomna att anmäla sig!

Präst med diakoniansvar

Lagningskafé – inställt under hösten!

När: Onsdag jämna veckor kl. 10–12.
Var: Mörarps församlingshem.

Välkommen till Mörarps församlingshem på onsdagar jämna veckor. Mellan klockan 9.30 och 11.30 ges tillfälle för en stunds gemenskap och en kopp förmiddagskaffe. Samtidigt finns det möjlighet att få hjälp med enklare syarbete och lagningar som att sy i en knapp eller lägga upp ett par byxor. Några ur församlingens ideella grupp är på plats för att visa, hjälpa till och stötta i lagningsarbetet.

Lagningskaféer finns på många platser i Europa. Tanken är att man ska få hjälp att laga och ta tillvara istället för att kasta och köpa nytt. I Mörarp finns det än så länge syhjälp, men om någon är duktig på enklare lagningar av elektriska och elektroniska apparater, cyklar, klockor eller glasögon med mera, så är man välkommen att bidra med sin kunskap.

Präst på Väla

På torsdagar klockan 11–13 finns någon av våra präster Allan Sjöstedt eller Sara Bergström vid samtalsbänken på Väla köpcentrum. Välkommen du som vill prata!

Sara Bergström

Komminister, Arbetsledare

Eftermiddagskaffe – inställt under hösten!

Välkommen till vår gemenskap med kaffe och dopp en gång i månaden i Björka och Påarp. Varje gång har vi också en gäst som framför ett trevligt program med sång, musik, bildvisning eller intressant föredrag.

Eftermiddagskaffe arrangeras under terminerna en måndag i månaden i Björka församlingsgård och en fredag i månaden i Kupan i Påarp klockan 14–16.

Björka församlingsgård: Merkuriusgatan 215, Ödåkra
Kupan i Påarp: Lokföraregatan 20 C i Påarp

Se alla eftermiddagskaffen här.

Lekmannakåren – inställd under hösten!

Lekmannakåren i Kropps församling arrangerar regelbundet församlingsaftnar med trevliga program. Kvällarna äger i regel rum andra torsdagen i månaden under terminerna kl. 18.30 i något av våra församlingshem. Ordförande är Kurt Mellby.

Se Lekmannakårens alla program här.

Ekeby församlingskår

Alla är välkomna till Ekeby församlingskårs programkvällar på Ekebygården en måndag i månaden under terminerna klockan 19.

Måndagen den 14 september inbjuder församlingskåren till en programkväll i Ekeby kyrka. Obs platsen! Beslut tas efterhand om höstens övriga programkvällar kommer att genomföras.

Se Ekeby församlingskårs program här.

Orförande är Britt Granström.

Eva och Kurt Mellby sjunger och spelar. Bild: Olof Tholander

Allsångskvällar – inställda under hösten!

Kom och sjung med Eva och Kurt Mellby med gäster. En onsdag i månaden under terminerna är det allsångskväll klockan 18–20 i Kupan i Påarp eller i Mörarps församlingshem.

Se alla allsångskvällar här.