Kropp & Själ

Välkommen att vara med på sköna aktiviteter för kropp & själ! Programmet för hösten ser du nedan. Snart kommer vårterminens program upp.

Promenera med oss

Vi går en runda tillsammans i lugnt tempo, ca 1,5 timme. Ta med egen fika.

Vi ses vid friluftsbadet i Ljungbyhed måndagar kl 11.00. 

OBS! Semesteruppehåll från 17 juli. Vi ses igen 21 augusti!

 

Heliga danser

Vi dansar för glädje och gemenskap, rörelse och vila. Såväl nya som tidigare deltagare är välkomna. För mer info och anmälan, kontakta dansledare Karin Fors, tel: 0703-63 44 62.

Källna sockenstuga klockan 18.30–20 följande torsdagar: 7/9, 5/10, 9/11, 7/12. 

Meditativ ljudresa

Välkommen till en resa inåt till djup stillhet och avslappning med Gunilla Sundberg, diplomerad ljudterapeut. Vi slappnar av liggandes medan ljuva toner från olika instrument tar oss med på en resa in till ljudets fantastiska rike.
Vi strävar efter att efterlikna de naturliga ljud som finns ute i naturen, till exempel regn, åska, hjärtslag, fåglar och vind. Ljud som har en djup påverkan på framför allt vårt sinne och kan få det ständiga tankebruset att äntligen tystna. Varje ljudresa är unik och görs med känsla och improvisation. En ljudresa är ett enkelt sätt för både den erfarna och den helt oerfarna att komma i kontakt med det meditativa tillståndet. Många upplever efteråt frid och stark närvaro i sinnet samt glädje och ökad energi.

Klä dig varmt och ta med mjukt liggunderlag, filt och även en liten kudde. Ingen anmälan behövs.

Frågor och info: Andrea Olming, präst, tel. 0435-44 35 64, e-post: andrea.olming@svenska kyrkan.se

Torsdag 14 december klockan 18 i S:t Petri kyrka

Andliga övningar

Andlighet… vad är det egentligen? Och varför behöver vi det?