Foto: Åsa-Mari, Kävlinge församling

Kävlinge församling

Välkommen till Kävlinge församlings hemsida. Varje vecka finns en mängd olika aktiviteter och verksamheter att delta i. Kolla runt här för att hitta dina egna favoriter. Gilla och följ oss på Facebook. Vi ses!

En hälsning från kyrkoherden Johanna

Det känns overkligt att ett virus kan förändra vår värld, vårt land och vår vardag.  Under många månader har vi som kyrka ställt om när vi inte kan göra som vi har gjort förut.  Vi har pausat all vår verksamhet för alla åldrar, samtidigt som vi hittar nya former för att vara en närvarande kyrka trots avståndet.  Och vi får fortsätta, för det är allvar nu, som både statsministern och Folkhälsomyndigheten säger.  Vi behöver begränsa våra sociala sammanhang än mer och därför fortsätter vi att pausa alla våra verksamheter.

Advent och jul närmar sig – det som är en av kyrkans största högtider och en tid för gemenskap och närhet.  Den här julen kommer att bli annorlunda, även för kyrkans verksamheter.  Vi tar vårt ansvar för att minska smittspridningen, och därför är även gudstjänsterna pausade under december månad.  Du kommer kunna ta del av våra gudstjänster på Facebook och via vår hemsida. Våra kyrkklockor kommer att fortsätta att ringa även om vi inte kan samlas och klockornas klang kan bli ett sätt att var för sig, men ändå tillsammans, få möjlighet till gemensam bön.

Öppen kyrka i Korsbackakyrkan varje söndag kl 11-13, (22/11-20/12)
Möjlighet till enskild bön, ljuständning och stillhet

Öppen kyrka i Korsbackakyrkan under december månad

Måndagar och tisdagar 11-13, onsdagar 17-19.
Kom in i det varma kyrkorummet, tänd ett ljus, be en bön och titta på vår julkrubba.  Det finns också möjlighet att köpa en julgranskula till förmån för Act när kyrkan är öppen.

Gud, vi ber om din frid när vi är rädda och oroliga
Vi ber om din tröst när vi är ledsna och har ont
Vi ber för din värld och din kyrka i hela världen
Kom med hopp och ljus till oss, och hjälp oss dela hopp och ljus med varandra.
I Jesu namn Amen

håll ut!

Kävlinge Gospel hälsar till oss alla att ”hålla ut” i denna pandemitid.
Klippet spelades in i maj, men gäller fortfarande och är lika aktuellt nu.
Vi får inte slappna av än. Fortsätt vara duktiga, håll i och HÅLL UT!