Foto: Å-M, Kävlinge församling

Kävlinge församling

Välkommen till Svenska kyrkan i Kävlinge! Vi vill vara en levande församling med en öppen och varm gemenskap där alla känner sig välkomna. Barn, ungdomar, familjer och vuxna; alla får plats i våra gudstjänster och verksamheter. Kävlinge församling vill vara en del i din vardag – känn dig varmt välkommen!

Tisdagsträffen !

Det har blivit ändringar i Tisdagsträffens program. Den 20/9 kommer Marianne Sjöström och den 4/10 Peter Gråe.

Se mer information under Tisdagsträffens puff (ruta).

Musikgudstjänster under oktober

i Gamla kyrkan och Korsbackakyrkan

Välkommen till höstens filmkvällar!

Vi visar film med eftersits fyra onsdagar varje termin.

KyrkRuset – Vi springer för Världens Barn

Lördag 8 oktober klockan 11–12 i Kyrkparken

Café Världens Barn i Birgittasalen

Lördag 8 oktober klockan 14–15.30 är det dags för allehanda festligheter som gör att världens barn får det bättre.

Insamling Världens Barn 2022

Under oktober kommer alla medel som kommer in till vårt Swishkonto för gåvor, 123 208 376 4 (märk ”världens barn”) att tillfalla Världens barn.

Frälsarkrans

betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och av dig

Stenar vid Gamla kyrkan

Våra kyrkogårdar

Gamla kyrkan, Korsbackakyrkan, Lilla Harrie, Stora Harrie, Södervidinge och Virke

Korsbackakyrkan, Kävlinge.

Maximalt antal besökare i våra kyrkor

Detta gäller i våra kyrkor

Virke kyrka

Kyrkan i Virke

Kyrkan är kallstängd september till maj

Middagsbön med sopplunch

Här får både kropp och själ sitt.

Tisdagsträffen

Välkommen till församlingens träff för daglediga

Barn & familj

I Kävlinge finns flera grupper för barn i alla åldrar.

Vuxen

För Dig som är vuxen finns olika aktiviteter.

Musik

Gillar du att sjunga? Vi har massor med olika körer att välja mellan. Dessutom finns möjlighet att lira dragspel ihop med likasinnade och att delta i orgelundervisning.

Hjälp till Ukraina

Så här kan du hjälpa flyktingarna

Nödrop för Ukrina

Invasionen av Ukraina är ett faktum. Svenska kyrkans lokala partner finns på plats och stöttar befolkningen. Humanitära insatser pågår och fler förbereds.

Kävlinge församling på Facebook

Kontakt och öppettider

Kävlinge församling

Stöd och Samtal

Vi finns för dig om Du behöver någon att prata med !

Behöver Ni hjälp med att sköta graven ?

Kyrkogårdsförvaltningen kan hjälpa till med detta

Nätvandrararchatten

Svenska kyrkans nätvandrare finns måndagar och onsdagar kl. 19–22 för att lyssna på och prata med dig – du som är ungefär mellan 12 och 25 år.

Bönewebben

Går du ibland in i en kyrka för att tända ett ljus? Kanske du samtidigt formulerar din oro eller glädje över något i livet. Just det skulle kunna vara en bön till Gud. Du kan till och med be på nätet! På Svenska kyrkans bönewebb kan du skriva din egen bön, eller läsa och be andras böner.

Använder Ni värmeljus ?

Hjälp andra människor och djur samt värna om vår miljö genom att återanvända värmeljushållare till benproteser.