Frälsarkrans
Foto: IKON, Emma Dahlbäck

betyder bekräftelse – bekräftelse av ditt dop och av dig

Det år du fyller fjorton bjuder Svenska kyrkan in till konfirmation

Konfirmationstiden är en resa in i dina innersta tankar och funderingar, och vill ge dig mod att stå upp för att alla människor är värdefulla.

Den handlar om tro, hopp, kärlek och om livet, och du kommer att träffa många nya vänner.

För att få konfirmeras ska du vara döpt och medlem i Svenska kyrkan eller annan evangelisk-luthersk kyrka, om inte kan du döpas under konfirmationstiden.

Här kan du läsa om våra olika konfirmationer och anmäla dig via länken längst ner på sidan

Livets mysterium

Kom och var med och lös ett av livets mysterier!
Till dig som tycker det är jobbigt med att läsa och skriva, har vi kommit på ett mysterium som du kan lösa under din konfirmationstid genom praktiska övningar.

Vi kommer att lösa mysterier med de olika pärlorna som frälsarkransen har. Måla, leka, dramatisera, lyssna på musik, åka på utflykt, få besök av hemliga gäster, titta på film och samtala om livets pärlor. Varje pärla i frälsarkransen blir ett mysterium att lösa och du kan få vara en del av mysteriet. Detta vill du inte missa!

Konfirmationsåret är ett härligt och händelserikt år för dig och dina kompisar. Konfirmationstiden är ett unikt tillfälle för dig att tillsammans med kompisar och vuxna fundera på livets pärlor, ha roligt tillsammans och få chansen att upptäcka mer om dig själv och om andra människor.

Start: söndag 9/10 kl. 11.00 i Korsbackakyrkan med mässa och föräldramöte

Vi träffas: några söndagar i månaden i Församlingsgården

Läger: Vi kommer inte att åka iväg på läger med övernattning, istället kommer vi att ha dagläger 30 & 31/10 (höstlovet) och 19 & 20/2 (sportlovet)

Konfirmation: 14 maj 2023 kl. 11.00 i Korsbackakyrkan

Anmälan: senast 9/9 via nedan formulär, max 10personer

Ledare: Anna Rubin, diakon & Irene Andersson, pedagog

Kontakt: anna.rubin@svenskakyrkan.se , tfn 0702-456 777

Präst: Johanna Juhlin

Livets resa

Livets resa är för dig som vill träffas några helger i månaden och vara med på en resa du sent kommer att glömma.

Vi kommer att prata, gestalta och pyssla om Gud, tro, tvivel och allt vad livet innehåller utifrån just dig.

På resan kommer vi även göra ett stopp på stiftsgården Södra Hoka där vi har läger. Vi hoppas att du vill hänga med på denna roliga och fantastiska resa!

Start: söndag 9/10 kl. 11.00 i Korsbackakyrkan med mässa och föräldramöte

Vi träffas: en till två lördagar eller söndagar i månaden under hösten 2022 samt våren 2023. Detaljerat schema delas ut vid informationsmötet

Läger: 17–20/3 på stiftsgården Södra Hoka i Blekinge

Konfirmation: 29 april kl. 11.00 i Korsbackakyrkan

Ledare: Leo Andersson Böhm, präst &  Ebba Regren, pedagog

Kontakt: leo.anderssonbohm@svenskakyrkan.se , tfn 070-240 28 96 eller ebba.regren@svenskakyrkan.se , tfn 070-319 10 25

Präst: Leo Andersson Böhm

Livets äventyr – #dittäventyr

Vill du vara med på ett av ditt livs största äventyr?

Sommaren 2023 erbjuder vi just dig att vara med om ett unikt och coolt äventyr som du sent kommer att glömma.

Tre härliga veckor tillsammans mellan 26 juni och 16 juli. Förutom ett läger så kommer vi att göra utflykter, studiebesök samt att samtala, gestalta och fundera kring Gud och livets alla frågor med utgångspunkt från just ditt liv.

Start: söndag 9/10 kl. 11.00 i Korsbackakyrkan med mässa och föräldramöte

Vi träffas: 27/11: mässa och konfirmandpass, 21/2 (sportlovet): konfirmandpass, 2/4: halvdag med mässa och konfirmandpass, 19/6 (måndag): föräldramöte inför lägret

Läger: 26/6–2/7 på stiftsgården Åkersberg i Höör

Konfirmation: 16 juli 2023 kl. 11.00 i Korsbackakyrkan

Ledare: Leo Andersson Böhm, präst & Anna Rubin, diakon

Kontakt: leo.anderssonbohm@svenskakyrkan.se , tfn 070-240 28 96 eller anna.rubin@svenskakyrkan.se , tfn 0702-456 777

Präst: Leo Andersson Böhm

Livets match – idrottskonfirmation

Hej, vill du hänga med på Livets match?

2021 inledde Kävlinge församling ett samarbete med Kävlinge Harrie FF, vilket vi är glada över.

Genom detta samarbete erbjuder vi konfirmationsgruppen Livets match för dig som gillar sport!

Konfirmandtiden handlar om frågor kring kristen tro, livsfrågor och värderingar, och i Livets match tar vi avstamp från idrottens värld i samtal och övningar.

Vi har försökt att lägga upp konfirmandtiden så att den så lite som möjligt ska krocka med ditt idrottande och därför träffas vi huvudsakligen under novemberlovet och sportlovet.

Vi träffas: 1–4/11 (novemberlovet) och 11/12 Församlingsgården

Läger: 18–22/2 (sportlovet) på stiftsgården Åkersberg i Höör

Konfirmation: 4 mars kl. 11.00 i Korsbackakyrkan

Ledare: Jonas Helgesson, pastorsadjunkt & Catarina Brenden, pedagog