En kyrklig vigsel är en högtidlig stund, ett minne för livet

En vigsel kan vara på olika sätt.  En del vill ha ett mindre bröllop, inte så uppklätt och bara de närmaste omkring sig, andra vill ha ett stort bröllop med högtidliga kläder och många gäster och en del föredrar att vara själva med präst och två vittne, vilket som går bra alla är välkomna !.

För att vigas i Svenska kyrkan gäller att paret eller i alla fall den ena ska vara eller vilja bli medlem i Svenska kyrkan.  Före vigsel ska man göra en hindersprövning hos Skatteverket, den är giltig i 4 månader.

Vi har våra vigslar på lördagar och det kostar inget.

Vi har brudkronor som man kan få låna.

Kontakta pastorsexpeditionen tfn 046-73 99 00 kl. 9.30-12 helgfria vardagar, för bokning och information, onsdagar stängt.