Foto: magnus Aronsson /IKON

Stillhetsarbete för både kropp och själ

Upptäck retreat, meditation och Må bra promenader. Sugen på mer? Varför inte pilgrimsvandra!

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över tro och liv, att skapa utrymme för stillhet och det inre lyssnandet, att höra Guds tilltal. Kyrkan är en gemenskap av männiksor som tillsammans vandrar mot större helande och läkedom i Guds närhet.

Kom till mig, alla ni som är tyngda av bördor; jag ska skänka er vila.

Jesus i Matt 11:28

Retreaten ger möjlighet till att leva en begränsad tid i bön och meditation.

Du kan göra det mitt i vardagen eller genom att åka iväg någonstans för en kortare eller längre period. Oavsett form får du en vägledare som hjälper dig att understödja och hålla fokus på din Gudsrelation, utifrån vad som händer i bönen.

Må bra promenader - stilla vandring

Stillsam promenad för samtal och aktivitet för både kropp och själ runt Lillfjärden.

Meditation

-att sitta sig till stillhet. Kristen djupmeditation med utbildade meditationsledare.

Tillsammans i tystnad - endagsretreat

Vi behöver andrum, stilla reträttplatser dit vardagens stress och brus inte når. Möten på djupet, med oss själva, med andra människor, med Gud.

Må bra promenader

Vi går tillsammans i lugn takt och samtalar med varandra. Ibland blir det någon aktivitet under promenaden. Onsdagar 13.30 runt Lillfjärden. Start: Kärleksstigen.

Retreat i vardagen

Retreat i vardagen handlar om att under några dagar leva i bön och meditation mitt i det vardagliga livet.

Vill du gå längre och följa de stigar där andra kristna gått före?
Prova på Pilgrimsvandring. Möjligheten finns både i närområdet och världen över.

Vandra i yttre och inre landskap

Läs mer om både längre och kortare Pilgrimsvandringar i församlingens regi.

Innan ordet är på min tunga, vet du Herre, allt jag vill säga. Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Den kunskapen är för djup för mig, den övergår mitt förstånd.

Psaltaren 139:4-6