Foto: Magnus Aronson /Ikon

Församlingarnas pilgrimswebbplatser

I Härnösands stift finns det några församlingar som har specifika webbsidor om sina pilgrimsvandringar. Här hittar du en lista som länkar vidare till varje församlings/pastorats sida om pilgrimsvandringar.

Sidan uppdateras löpande när det kommer ny information, så håll ett öga på sidan lite då och då. 

Pilgrim i Frösö, Sunne och Norderö församling

Här hittar du pilgrimsaktiviteter i Frösö, Sunne och Norderö församling.

Pärlstigen i Frösö, Sunne och Norderö församling

Pärlstigen är en natur- och meditationsstig. Den är ca 1,5 kilometer lång och till stor del framkomlig för rörelsehindrade. Platsen är öppen för alla som vill göra en naturskön utflykt och kanske kombinera vandringen med att också blicka inåt.

Bredvid stigen i skogen sitter en pinne med markeringen för pilgrimsled.

Pilgrim i Härjedalens pastorat

”Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr, oändligt stort är vårt äventyr." Dessa ord av Karin Boye väcker oss alla oavsett vilket mål vi har - litet som stort. Motivet till att ge sig ut på en vandring utmed våra pilgrimsleder kan skilja sig åt. En pilgrim har som mål att under sin pilgrimsfärd öva sig i att leva i det trefaldiga kärleksbudet: att söka och älska Gud, att söka och älska sig själv och att söka och älska sina medvandrare.

En grupp människor vandrar på led längs en stig genom skogen.

Pilgrim i Indalens pastorat

En populär verksamhet som även finns här i Indalens pastorat. Pilgrim. Vad tänker du på när du hör det ordet? Medeltida människor i långa kappor på väg till Trondheim? Orden i ”Härlig är jorden” om ”själens glada pilgrimssång”? Kanske Einar Ekberg som sjunger ”Jag är en främling, jag är en pilgrim”…

En grupp människor promenerar tillsammans i skogen.

Pilgrim i Sydöstra Jämtlands pastorat

Sydöstra Jämtlands pastorat är som en järnvägsknut av pilgrimsleder. I skuggan av den mest kända S:t Olavsleden finns flera härliga pilgrimsleder här. På den här samlingssidan berättar vi mer om lederna, våra vandringar och satsningar. Välkommen att göra din personliga vandring!

Närbild på en känga på någon som står i en ring med andra.

Pilgrimsvandring i Härnösands pastorat

Här hittar du alla aktuella vandringar i Härnösands pastorat.

En grupp människor med ryggsäckar går på en asfalterad gångväg vid vattnet.

Pilgrimsvandring i Kramfors pastorat

Pilgrimsvandra i Höga kusten i sommar. Att vara på väg, en pilgrim, som genom vandringen vill söka ro med sitt inre. Att följa längs gamla stigar, stilla lyssna och låta skog och vatten sjunga för dig och förnimma heligheten. Under en pilgrimsvandring kan vi finna en vila och ett andrum att bära med vidare ut i livet. Här hittar du aktuella vandringar i Kramfors pastorat.

Ett krucifix reflekteras i backspegeln på en motorcykel.

MC-pilgrim sommaren 2023 i Själevads församling

På vår färd är sällskapet, resan och målet lika viktiga. För medeltidens pilgrimer var målet det viktiga, till exempel Nidarosdomen. Vi åker i både gamla och nya spår, men med nya förhoppningar och mot nya höjder. Välkommen att följa med med!

En vandringsled på fjället.

Pilgrimsvandring i Örnsköldsviks norra pastorat

Välkommen med på en tre dagars pilgrimsvandring mellan Storulvån, Sylarna och Blåhammaren på temat Treeninghet. Totalt 4,6 mil. Tre hela dagar med vandring längst den vackra Jämtlandstriangeln som går längs leder som är välmarkerade med raststugor utplacerade på ställen där man mest behöver dem.