Foto: Unsplash Tom Pumford

Kris och sorg

Händelser som förändrar våra liv kan präglas av största lycka eller djupaste sorg. Svenska kyrkan vill finnas som stöd och hjälp i de situationer som livet ställer oss inför. Svenska kyrkan vill vara en trygghet i glädje och sorg och kan, med sina ritualer och symbolhandlingar, vara till stöd och hjälp när våra liv förändras. Guds kärlek och omsorg omfattar alla människor i livets olika skeden.

Någon att tala med

Vi behöver någon att tala med när vi hamnar i akut livskris. Om du drabbas av sorg, separation, arbetslöshet, existentiell kris eller andra dramatiska händelser i ditt liv vill Svenska kyrkan erbjuda en möjlighet att bearbeta den uppkomna krisen.

Om du akut behöver nå församlingens präster när expeditionen är stängd se nedan

 

När någon dör

Födelse och död berör det heliga. Någon kommer in i livet, någon går ur tiden. Nära födelse och död blir annat smått. Livet är större än det som i övrigt upptar oss. Livet - och döden i sin tur - vetter mot det okända.

Jourhavande präst

Du kan även ringa jourhavande präst, kl 21.00-06.00, på telefon 112. Jourhavande präst är en öppen telefonjour för alla som behöver en medmänniska att prata med och bemannas av präster från Svenska kyrkan som har ett särskilt uppdrag och utbildning.
För chatt och mail

Svenska kyrkan erbjuder också en finsk telefonjour och ett samiskt krisnätverk.
Läs mer

Familjerådgivning

Svenska kyrkans familjerådgivning i Jämtland är ett samarbete mellan Stiftelsen Vårsta Diakonigård, Härnösands stift, och ett antal kommuner.
Läs mer på svenskakyrkan.se

063-12 00 40, familjeradgivningen-ostersund@varsta.se
S. Gröngatan 33 2tr Östersund (ingång Artillerigatan)