Other languages with Google Translate

Göteborgs stift kultursamverkan

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fredsdagen 8 maj 2019 i Domkyrkan

Välkomna till ett program i Göteborgs domkyrka onsdagen den 8 maj under temat Leve demokratin! Rubriken för panelsamtalet är Nationalism - fenomen, frestelser och faror. Medverkar gör Christer Mattsson, Sven-Eric Liedman och Isabell Schierenbeck, Göteborgs universitet samt Jasenko Selimovic, EU-parlamentariker. Malte Hallquist, känd med Maltes Minuter, framträder.

Program för kvällen

18.00 Välkomstord – Jan-Olof Broberg

Malte Hallquist

18.05 Presentationer

18.15 Stand up: Malte Hallquist – Flyttfåglar

18.25 Panelsamtal: Nationalism - fenomen, frestelser och faror

Medverkande: Christer Mattsson, Sven-Eric Liedman och Isabell Schierenbeck, Göteborgs universitet samt Jasenko Selimovic, EU-parlamentariker.

19.10 Sms-frågor från publiken

Fredsdagen medverkande 2019

19.45 Avslutning

20.00 Slut

Under ett antal veckor runt Fredsdagen visas utställningen Leve demokratin! framtagen av Forum för levande historia. Utställningen går att se under Domkyrkans vanliga öppettider.

Arrangörer: Svenska kyrkan Domkyrkoförsamlingen och Kultursamverkan, Göteborgs universitet, Judiska Församlingen Göteborg, Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne, Sensus, Levande historia Göteborg/Göteborgs stad, Bokmässan och Innerstaden Göteborg.