Fors och Ragunda pastorat

Kontakt

Fors och Ragunda pastorat Besöksadress: Centralgatan 3, 84432 Hammarstrand Telefon: +46(696)10004 E-post till Fors och Ragunda pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Fors och Ragunda pastorat

Vill du låta döpa ditt lilla barn? Eller är du ung eller vuxen och vill bli döpt själv? Dopet är en fest då vi firar att den som döps blir en del i Guds stora familj.

Dopet är en fest i Guds familj

Konfirmation handlar om Gud och om det du tycker är viktigt i livet. Vi vill ge dig en chans att lära dig mer om kristen tro och det är okej att fråga om allt.

Konfirmationen är ett minne för livet

Planerar ni ert bröllop? Då har ni en dag framför er som ger minnen för livet. En vigsel kan vara stor och pampig eller liten och intim. Det är helt upp till er hur ni vill säga ja till varandra.

Ett välsignat bröllop

När en familjemedlem, släkting eller vän dör är det viktigt att få ta ett sista farväl. I kyrkan gör vi det i en begravningsgudstjänst då vi överlämnar den som dött till Gud.

Begravningen ett sätt att säga farväl

20 år för Världens Barn

Under helgen kulminerade Radiohjälpens insamling Världens Barn med bössinsamling över hela landet. I SVT sändes en stjärnspäckad gala, under kvällen ringdes mängder av gåvor in, vilket gjorde att man passerade svindlande 1,5 miljarder kronor sammanlagt, över de 20 år som insamlingen funnits. Årets resultat uppgår till fantastiska drygt 80 miljoner kronor, hittills.

Världens Barn som fyller 20 år i år, är Sveriges största insamling. Via digitala och fysiska insamlingsbössor, konserter, secondhandförsäljning, kollekter, föreningsaktiviteter, företagsgåvor och mycket mera. I samtliga landets 290 kommuner har det genomförts aktiviteter för att kunna ge stöd åt de mest utsatta barnen i vår värld.

Kommunkampen och länskampen är ett tävlingsmoment som sporrar till mera insamling. Tillsammans bidrog Jämtlands län med fantastiska 744 697 kronor och hamnade på 8:e plats över Sveriges mest generösa län. De tre kommuner som samlade in mest per capita i länet är Ragunda på 16,73 kr/invånare, som kom på 19.e plats i landet, Strömsund på 15,08 kr/invånare och Bergs kommun som samlade in 12,91 kr/invånare.

Mer information på: Världens Barn