Här kan du läsa om våra konfirmationsgrupper 2018/2019 samt anmäla dig!

Ordet konfirmantion betyder bekräftelse.
Konfirmationen är alltså en bekräftelse av dopet.

Oftast är det ungdomar som konfirmeras men även i vuxen ålder kan man få konfirmationsundervisning.

För att få konfirmeras måste man vara döpt. Dop kan ske även i vuxen ålder.

Under konfirmationstiden funderar man över vad som är viktigt för ett gott liv, vem man är och vem man vill vara, sånt som är jobbigt och sånt som är roligt.

Du är inte ensam om att fundera över livet…
…allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du kommer att dela med andra, med Gud och kyrkan. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – kärlek och vänskap, glädje och sorg, liv och död, Gud och Jesus mm.
Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.
Även du som är äldre kan konfirmera dig i Finspångs församling.

Prova-på-dag Boda Borg lördag 15 sept 2018
Är du nyfiken och vill prova på konfirmation för en dag?! Följ med till Boda Borg i Oxelösund och stiftsgården Stjärnholm. Även för de som redan har anmält sig till något av alternativen.
Varmt välkomna alla konfirmander med föräldrar/vårdnadshavare!

Infokväll onsdag 29/8 kl 18.00-19.00.
Varmt välkomna alla konfirmander med föräldrar/vårdnadshavare!
Plats: Mariagården, Vallonvägen 23, Finspång.
Gruppinfo, presentation av ledare och sista chansen att anmäla sig till konfirmandundervisning, anmälan till Boda Borgooch enklare fika.
Välkomna!
Konfirmandteamet i Finspångs församling

Resekonfirmander
Den här gruppen är för dig som tycker om att resa och uppleva nya platser. Vi kommer att ta oss fram med hjälp av olika färdmedel till spännande platser och avslutar med en långresa till okänt mål i Europa (tänk på pass). Vi reser 4 helger under året och träffas några onsdagskvällar.
Långresa: 29 maj – 2 juni 2019
(Kristihimmelsfärds helgen obs! ledighet fr skolan måste tas ut för 29/5)
Konfirmation: 9 juni 2019 i Risinge kyrka

Margareta Ridderborger, 0122-857 03
margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se
Ulrika Schüler, 0122-44 48 51
ulrika.schuler@svenskakyrkan.se

Söndagsgruppen
Vi träffas en söndag i månaden i Hällestads församlinghem. Vi upptäcker livet och den kristna tron, genom gemenskap samtal och gudstjänster. Den sista sommarlovsveckan har vi dagläger som avslutas med konfirmation.
Konfirmation: 11 augusti 2019 i Hällestads kyrka

Pär Linderoth, 0122-857 07
par.linderoth@svenskakyrkan

Pilgrimskonfirmander
Vi träffas varannan vecka i Rejmyre församlingshem. Konfirmandundervisning i pilgrimens tecken. Pilgrimen är alltid på en resa, en livets resa och ibland också en fysisk resa eller vandring. Vi kommer att bl a besöka kloster, slott och göra en inre resa och utforska andligheten och livet.
Konfirmation: 5 maj 2019 i Rejmyre kyrka

Ronnie Svenneryd, 072-0502414
ronnie.svenneryd@svenskakyrkan.se
Tobias Eriksson, 072-0506559
tobias.eriksson@svenskakyrkan.se
Karl Magnus Hansson, 0122-857 10
karl.magnus.hansson@svenskakyrkan.se

Har du särskilda behov?
Alla är lika välkomna!
Hör av dig till Margareta Ridderborger.
0122-857 03, margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN: