Konfirmation

Ordet konfirmantion betyder bekräftelse. Konfirmationen är alltså en bekräftelse av dopet. Men är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång. Här kan du läsa om våra konfirmationsgrupper 2020/2021 samt anmäla dig!

Du är inte ensam om att fundera över livet…
…allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du kommer att dela med andra, med Gud och kyrkan. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – kärlek och vänskap, glädje och sorg, liv och död, Gud och Jesus mm. Under konfirmationstiden funderar man över vad som är viktigt för ett gott liv, vem man är och vem man vill vara, sånt som är jobbigt och sånt som är roligt.
Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.
Oftast är det ungdomar som konfirmeras men även i vuxen ålder kan man få konfirmationsundervisning.

Har du särskilda behov?
Alla är lika välkomna!
Hör av dig till Margareta Ridderborger.
0122-857 03, margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se

Infokväll
Onsdag 2 sept kl 17:00-18:00 i Mariagården
Varmt välkomna alla blivande konfirmander! (Även föräldrar/vårdnadshavare är välkomna om restriktionerna gällande 50 personer har ändrats, annars bara ungdomarna.)
Gruppinfo, presentation av ledare och sista chansen att anmäla sig till konfirmandundervisning, anmälan till Boda Borg och enklare fika.

Prova-på-dag
Vi åker till Boda Borg lördag 12 september 2020.
Är du nyfiken och vill prova på konfirmation för en dag?! Följ med till Boda Borg i Oxelösund och stiftsgården Stjärnholm.

Grupper 2020/2021

Lägerkonfirmander
Den här gruppen är för dig som tycker om att resa och uppleva nya platser. Vi kommer att ta oss fram med hjälp av olika färdmedel och till fots till spännande platser och avslutar med en långresa till okänt mål i Östersjön. Vi kommer ha 2 lägerhelger hösten -20 samt 2 lägerhelger våren -21. Långläger/resa Kristi himmelsfärdshelgen 13-16 maj 2021.

Konfirmation sker söndag 30 maj 2021 i Risinge kyrka
Anmälan: Se nedan.

Kontakpersoner
Margareta Ridderborger, 0122-857 03, 073-154 06 20
margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se
Ulrika Schüler, 0122-44 48 51, 076-808 40 36
ulrika.schuler@svenskakyrkan.se

Konfirmandgrupp Hällestad-Regna
Välkommen till konfirmandläsning i Hällestad och Regna. Tillsammans formar vi vår konfirmandläsning. Vi kommer att ha helgläsning 1ggr/ månad hösten 2020 – våren 2021. Lördagar 14.00-18.00 + medverkan i söndagens gudstjänst. Vi startar 19 september med föräldrar kl. 14.00 i Hällestad församlingshem.

Konfirmation sker under våren 2021.
Anmälan: Se nedan.

Kristin Svensson , 072-050 64 29