Här kan du läsa om våra konfirmationsgrupper 2019/2020 samt anmäla dig!

Ordet konfirmantion betyder bekräftelse.
Konfirmationen är alltså en bekräftelse av dopet.

Oftast är det ungdomar som konfirmeras men även i vuxen ålder kan man få konfirmationsundervisning.

För att få konfirmeras måste man vara döpt. Dop kan ske även i vuxen ålder.

Under konfirmationstiden funderar man över vad som är viktigt för ett gott liv, vem man är och vem man vill vara, sånt som är jobbigt och sånt som är roligt.

Du är inte ensam om att fundera över livet…
…allt ryms i en konfirmandtid. Den är som ett äventyr in i dina innersta tankar och funderingar, en resa du kommer att dela med andra, med Gud och kyrkan. Här får du fundera över sådant som är viktigt i livet – kärlek och vänskap, glädje och sorg, liv och död, Gud och Jesus mm.
Är du inte döpt så gör det inget, du kan börja ändå och döpas under resans gång.
Även du som är äldre kan konfirmera dig i Finspångs församling.

Lägerkonfirmander
Den här gruppen är för dig som tycker om att resa och uppleva nya platser. Vi kommer att ta oss fram med hjälp av olika färdmedel och till fots till spännande platser och avslutar med en långresa till okänt mål i Östersjön. Vi kommer ha 2 lägerhelger hösten -19 samt 2 lägerhelger våren -20. Långläger/resa Kristi himmelsfärdshelgen 21-24 maj 2020.
Onsdag 28 augusti 2019 Infokväll 17:00-18:00 i Mariagården
Varmt välkomna alla konfirmander med föräldrar/vårdnadshavare!
Gruppinfo, presentation av ledare och sista chansen att anmäla sig till konfirmandundervisning, anmälan till Boda Borg och enklare fika.
Lördag 14 september 2019 Prova-på-dag Boda Borg
Är du nyfiken och vill prova på konfirmation för en dag?! Följ med till Boda Borg i Oxelösund och stiftsgården Stjärnholm.

Konfirmation: Söndag 31 maj 2020 i Risinge kyrka

Margareta Ridderborger, 0122-857 03
margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se
Ulrika Schüler, 0122-44 48 51
ulrika.schuler@svenskakyrkan.se

Musikkonfirmander
Vi sjunger, spelar och lyssnar på musik och utifrån musiken utforskar vi vad den kristna tron innebär och vad den kan betyda för oss. Detta är alltså en grupp för dig som gillar att lyssna på musik, eller som sjunger eller kanske spelar något instrument. Vi kommer att träffas en lördag i månaden kl. 13.30 - 16.00 i Hällestad och/eller Regna och gå på gudstjänst i kyrkan på söndagen i samband med den lördag då vi träffats.

7-8 september 2019 + 16-17 maj 2020
Vi kommer även att träffas en hel helg i början av konfirmationen och en hel helg i slutet av konfirmationstiden då det blir någon form av läger, antingen ett dagläger eller ett läger med övernattning.

Konfirmation: Pingsthelgen 2020 i Hällestads kyrka

Pär Österlund, 0122-857 07
par.osterlund@svenskakyrkan
Kristine Svensson, 0122-505 07
kristin.svensson@svenskakyrkan.se
Sara Eriksson, 0122-44 48 38
sara.e.eriksson@svenskakyrkan.se

Ridkonfirmander
Har du ett brinnande intresse för hästar? Då har du nu möjlighet att kombinera det med din konfirmation. Vi kommer att träffas några dagar under loven med början på höstlovet 2019 och avsluta med ett ridläger sommaren 2020 hos Ryttarkamraterna Finspång och konfirmation i samband med det. Mer information kommer men lämna gärna in din intresseanmälan redan nu.
Konfirmation: Sommaren 2020 i Rejmyre kyrka

Eva Ramstedt, 0122-44 47 51
eva.ramstedt@svenskakyrkan.se

Har du särskilda behov?
Alla är lika välkomna!
Hör av dig till Margareta Ridderborger.
0122-857 03, margareta.ridderborger@svenskakyrkan.se

ANMÄLAN: