Foto: Magnus Aronson/IKON

Behöver du någon att prata med?

Om du är ledsen, rädd, orolig eller känner dig ensam. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att kontakta oss för samtal. Vardagar är du välkommen att ringa under telefontid. På kvällar och nätter finns Jourhavande präst att prata med via telefon, chatt eller mejl. Nu finns även stödtelefon på teckenspråk. Du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan för att ta kontakt.

Det kan finnas många anledningar till att man behöver en medmänniska att prata med. Vardagen kan vändas till kaos, någon närstående blir sjuk eller dör, man mister fotfästet eller blir plötsligt ensam. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen att kontakta oss för samtal.

Du behöver inte vara troende eller vara medlem i Svenska kyrkan. Du betalar inte för samtal.

Präster och diakoner har tystnadsplikt. Du kan vara helt anonym om du vill. Det finns inga regler för vad samtalet ska handla om och inga journalanteckningar förs.

Präst på plats

Torsdagar 15.00–16.00 i Falu Kristine kyrka (vid Stora torget) finns präst på plats för samtal med dig. Med fullständig tystnadsplikt blir dina innersta funderingar i säkert förvar. Drop-in - Kostnadsfritt - Du kan vara anonym.

samtal med präst eller diakon i falun

Ring växeln tel. 023-70 20 00 eller skicka e-post klicka här. Växeln är öppen måndag–fredag 08.00–16.00.

Jourhavande präst

Vill du prata med någon akut utanför våra öppettider, kan du kontakta Jourhavande präst på tel. 112, be att få prata med Jourhavande präst. Du kan också mejla eller chatta. Väntetiden brukar vara ca fem minuter. Samtalet är gratis och syns inte på din telefonräkning. Se mer information nedan.

jourtelefon på teckenspråk

Jourtelefonen är öppen måndag kl. 10-16, onsdag kl. 10-19, fredag kl. 10-16. Du möts av en teckenspråkig präst eller diakon med tystnadsplikt.
Adress: svenskakyrkan@ectalk.se

Här berättar Johan S Wisser, präst, om jourtelefonen på teckenspråk (klicka på länken).

Kontakta expeditionen

Telefontider: Måndag-fredag 08.00-16.00

Besökstider: Måndag-fredag 08.00-16.00, lunchstängt 12.00-13.00.

Juni-augusti måndag-fredag 08.00-15.00, lunchstängt 12.00-13.00.

Besöks- och och postadress: Kristinegatan 11, 791 71 Falun kartlänk eniro.se klicka här

E-post: falu.pastorat@svenskakyrkan.se

Rullstolsentré och entré till ungdomsgården Grönan finns inne på gården (bakom röda huset). Adress: Kristinegatan 9B  kartlänk eniro.se klicka här