Stödgrupp för vuxna i sorg

Varje människas sorg är unik. Alla människor har rätt att sörja och vi bearbetar alla förluster på olika sätt. Många tycker att det är till stöd och hjälp att få dela tankar och erfarenheter med människor i liknande situation. Svenska kyrkan i Falun bjuder regelbundet in till stödgrupp i sorgen.

Svenska kyrkan i Falun bjuder regelbundet in till stödgrupp i sorgen.

Du som har begravt en anhörig i Falu pastorat kommer att få en inbjudan till att delta. Kanske finns fler anhöriga som du kan dela denna inbjudan med? Det kostar ingenting att vara med och du behöver inte vara medlem i Svenska kyrkan.

Vi träffas i en liten grupp vid fem tillfällen à 2 timmar och under dessa samtal följer vi varandra en bit på livsvägen. Allt som sägs i gruppen stannar mellan oss där.

Vi träffas på Kristinegården, Kristinegatan 11 i Falun.

Via vår växel 023-70 20 00, som är öppen måndag - fredag 08.00 - 16.00, kan du även boka enskilda samtal med präst eller diakon. Det går också bra att kontakta oss via e-post klicka här

Så här går en träff till:

Vi samlas för att dricka kaffe/te och äta en smörgås. Därefter har vi samtal och enkla övningar i grupp. Genom att tala, skriva, använda färger och lyssna på musik belyser vi sorgen.

Vi kommer att prata kring olika teman varje gång, om vilka vi är, hur livet såg ut tillsammans med den vi mist.

Vi pratar om eventuell sjukdomstid, dödsfall och begravning och därefter kommer vi in på tiden efter begravningen, saknaden och omgivningens reaktioner.

Vi avslutar med samtal om vardagen och framtiden. Tillsammans bygger vi en berättelse och för processen är det viktigt att du kan vara med vid samtliga tillfällen.

Kontakt: Anna-Lena Nihlman, diakon. 023-70 20 64. e-post