Ett stenblock som används som altare, dukat med nattvardssilver.
Foto: Madelene Perpåls

Gudstjänster & andakter

Varje människa kan möta Gud när som helst och hur som helst i sin ensamhet. Men det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. I kyrkan samlas vi flera gånger varje vecka för att fira gudstjänster och andakter tillsammans. Här hittar du utbudet. Bilden är från utomhusaltaret vid Forsbacka kyrka.

Här kan den moderna människan stanna upp i heligt kyrkorum där liturgin har tusenåriga rötter, fira Gudstjänster med mat, med sinnesro, gudstjänster med extra musik,  krypgudstjänster, gudstjänster en vanlig vardagskväll, på serviceboende...eller kom och samlas till enkel bön.
I kalendern nere på sidan hittar du alla gudstjänsterna i Valbo-Hedesunda pastorat.

Hitta till pastoratets kyrkor, se karta längst ned på sidan.

Pastoratets gudstjänster

Gudstjänst
Gudstjänst betyder i praktiken att dela gemenskap, be och få möta Gud.
På pastoratets serviceboenden firas en enklare gudstjänst med mycket musik. Vid varje tillfälle fortsätter vi gemenskapen kring fikabordet.

Högmässa
Här får den moderna människan tillfälle att stanna upp i heligt kyrkorum där liturgin har tusenåriga rötter. Varje gudstjänst innehåller Bibelläsning, bön, predikan och psalmsång. Mässa betyder att vi firar nattvard med bröd och vin. Efteråt bjuds det på kyrkkaffe och den som vill kan samtala om dagens gudstjänst.

Kryp & sjunggudstjänst
Perfekt för dig som gärna kryper omkring på golvet, eller är i förskoleålder. Tillsammans med pappor & mammor sjunger vi välkända barnsånger,  ber med hela kroppen och lär oss om Gud på ett annorlunda sätt. Gudstjänsten tar cirka en halvtimme och Kyrkis är öppet före och efter. Mikaelsgården, Valbo

Lunchbön i Forsbacka
Kom in i kyrkan för en stilla stund med musik, psalmsång och bön. Sopplunch serveras efteråt i Samlingssalen. Ojämna veckor, tisdagar 11-11.30 i Forsbacka kyrka.

Lunchbön i Hedesunda
En kort gudstjänst med bön, bibelläsning och musik. Varje tisdag året om i Hedesunda kyrka.  Fika på kyrkbacken eller i församlingshemmet serveras från klockan 11.30. Fikat kostar inget, frivillig gåva till ACT. Hedesunda kyrka

Mässa
Mässa är en gudstjänst med nattvard, men den har färre fasta moment än en högmässa.

Sinnesromässa
Vi får vila från det som tynger och hämta kraft att gå vidare. Innan mässan klockan 17 finns möjlighet till enkelt fika. Sinnesromässan har sitt ursprung i tolvstegsprogrammet och är öppen för alla. Varje gång delar någon med sig av sin personliga erfarenhet. Forsbacka kyrka

Tack o Lov
är en gudstjänst som börjar vid matbordet och fortsätter kring altarbordet - och passar både liten och stor! Klockan 17.00 serveras middag i samlingssalen. Därefter finns möjlighet till skapande aktiviteter. Klockan 18.00 firar vi gudstjänst tillsammans i kyrksalen.
Ingen kostnad för maten men vi tar gärna emot ett bidrag till diakonins "Hjälp oss hjälpa". Forsbacka kyrka

Veckomässa
Varmt välkommen att börja dagen med att fira en enkel veckomässa, en enkel form av nattvardsgudstjänst. Den är kortare i formatet med mindre antal och enklare sånger samt en kort predikan eller rättare sagt korta tankar kring en bibeltext. Nattvardsgången har också en enklare utformning. Firas i hela pastoratet.

Välsignat & klart
Mässa, mat, lek & gemenskap - för alla åldrar
Efter en enkel kvällsmässa klockan 17.30 dukar vi upp middagsmat och alla som vill stannar och äter tillsammans. Medan de vuxna dricker kaffe kan de yngre gå en trappa ner för lek och pyssel. Du som har möjlighet betalar en slant för maten. Mikaelsgården, Valbo

Hitta till pastoratets kyrkor